معاون فرهنگی اجتماعی فراجا با بیان اینکه طی دو سال اخیر، ۳۵ نفر با تیراندازی نمایشی در مراسم عروسی و عزا کشته شدند، تاکید کرد که تیراندازی در مراسم عزا و عروسی جرم محسوب میشود.
«سعید منتظرالمهدی» طی یادداشتی که خبرگزاری ایلنا آن را منتشر کرده است، رسم تیراندازی در مراسم عروسی و سوگواری را رسمِ نامتعارف و نوعی «بدعت» خواند که گاه منجر به مرگ مغزی و ضرب و جرحهای شدید و جبران ناپذیر شده است.
سخنگوی فراجا با بیان اینکه برخی از این تیراندازیهای هوایی با سلاحهایِ شکاریِ مجاز و به ظاهر کم خطر صورت میگیرد، گفت که این اقدامات علاوه بر ایجاد رعب و وحشت، باعث اخلال امنیتی در روند پرواز فرودگاهها و گاها باعث لغو برخی از پروازها میشود.
او این تیراندازیها را «نامتعارف و رعبآور» خواند و افزود که از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۳۵ تن از شهروندان در این تیراندازیها کشته و دهها تن نیز نقص عضو شدهاند.
منتظرالمهدی از اقدام پلیس در «فرهنگسازی» طی دو دهه اخیر با برگزاری برنامههای آموزشی در نقاط حادثهخیز و ایجاد پویشهایی در قالب «تیربَس» یا «تفنگ بَس» خبر داد.
او گفت که کماکان میزان و حجم تیراندازیهای بیهدف در مراسمها بالاست و قربانیان زیادی میگیرد؛ گاهی آمارها بیش از ۳ هزار مورد تیراندازیِ سالیانه در مراسمهای مختلف است.
این مقام ارشد انتظامی در حالی که تیراندازی هوایی را یکی از مهمترین «جلوههای بصریِ ناامنی» در یک جامعه خواند، تصریح کرد که البته این معضل عمومی در دنیاست و حتی در برخی کشورها منجر به فجایع تلخی شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی فراجا در پایان یادداشت خود پیشنهاد کرده تا مردم سنتهای زیبا و مفرح را جایگزین این رسم خطرآفرین کنند.