Search
Asset 2

اشتغال ۹۰ درصد دانش‌آموختگان در مشاغل غیرمرتبط؛ ۴۰درصد بیکاران فارغ التحصیل دانشگاه هستند

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های داخل ایران، ۹۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌های کشور در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار هستند.
(Danial Shaygan/Ecoiran.com)

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های داخل ایران، ۹۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌های کشور در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار هستند. در حال حاضر، ۴۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و این موضوع نشان‌دهنده عدم تطابق بین رشته‌های تحصیلی و نیازهای بازار کار است.

روزنامه «خراسان» چاپ مشهد به نقل از «رئیس سازمان امور اداری و استخدامی» نوشته است که ۷۱.۴ درصد رشته‌های وزارت علوم و ۵۹.۴ درصد رشته‌های وزارت بهداشت بدون تقاضای شغل دولتی هستند.

همچنین، فقط ۲۸.۶ درصد فارغ‌التحصیلان وزارت علوم و ۴۰.۶ درصد از دانش‌آموختگان وزارت بهداشت امکان اشتغال در مشاغل دولتی دارند. در حوزه علوم انسانی، تنها ۳۵.۶ درصد از تقاضای شغلی برای فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها وجود دارد، که به معنای عدم تقاضای شغلی برای ۶۵ درصد رشته‌های این حوزه است.

علاوه بر این، بر اساس آمار شورای عالی اشتغال، ۴۵ درصد از دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال شغل نمی‌روند، که این نیز می‌تواند نشان‌دهنده عدم تطابق بین آموزش‌ها و نیازهای بازار کار باشد.

این وضعیت منجر به بروز نرخ بالای بیکاری در میان فارغ‌التحصیلان شده است، به‌طوری‌که ۴۰ درصد از بیکاران کشور فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستند.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، از هر ۱۰ نفر بیکار در کشور، ۴ نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستند. این مشکل در میان زنان بیشتر دیده می‌شود، به طوری که ۷ نفر از هر ۱۰ زن بیکار، دارای مدرک دانشگاهی هستند.

به نوشته روزنامه «خراسان»، این آمارها نشان می‌دهد که نظام آموزش عالی کشور در بسیاری از رشته‌ها، به‌ویژه در علوم انسانی، نتوانسته است نیازهای بازار کار را تأمین کند و دانش‌آموختگان را به شغل‌های مرتبط هدایت کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی