جانشین فرمانده پلیس راه کشور با اشاره به آمار تلفات ناشی از حوادث رانندگی گفت که روزانه ۴۵ تا ۵۰ نفر در ایران بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست میدهند.
«سیاوش محبی» در گفتگو با «ایسنا»، ضمن اشاره به مرگ روزانه ۴۵ تا ۵۰ نفر بر اثر سوانح رانندگی، گفت: «روزانه هزار نفر مجروح میشوند که از این تعداد، ۱۰۰ نفر دچار معلولیت و بیش از ۲۰۰ خانواده با کاهش شدید درآمد و فقر مواجه میشوند.»
محبی کیفیت پایین خودروها و زیرساختهای جادهای را از عوامل اصلی افزایش تلفات رانندگی دانست و افزود: در سال گذشته حدود ۲۰ هزار و ۴۵ نفر در اثر تصادفات جان باختند. علاوه بر عامل انسانی، کیفیت نامناسب برخی خودروها و زیرساختها نیز نقش مهمی در افزایش آمار تلفات دارد.
او همچنین به تأثیر عوامل دیگری مانند سرعت و سبقت غیرمجاز، انحراف به چپ، خستگی و خوابآلودگی بر تصادفات اشاره و تاکید کرد که جادهها و خودروها باید به گونهای طراحی شوند که از وقوع تصادفات پیشگیری کنند.
روزنامه عصر ایران از رسانههای داخلی ایران در اینباره گزارش داده است که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۱ در مجموع ۳۵۱ هزار و ۹۹۶ نفر بر اثر حوادث رانندگی در کشور جان خود را از دست دادهاند و با احتساب حدود ۲۷ هزار مرگ در سالهای ۸۳-۸۲ میتوان گفت در دو دهه گذشته یعنی از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۱ جمعا ۴۰۵ هزار نفر در حوادث رانندگی کشور جان باختهاند؛ عددی که تقریبا دوبرابر بیشتر از کشتهشدگان نیروهای ایران در هشت سال جنگ ایران و عراق است. در جنگ ایران و عراق حدود ۲۱۳ هزار و ۲۵۵ نفر از رزمندگان ایرانی کشته شدند.
جانشین فرمانده پلیس راه کشور به وجود ۳۲ سازمان و نهاد مسئول در جلوگیری از حوادث رانندگی اشاره و تأکید کرد که در حال حاضر، تنها وزارت راه و پلیس به شکل شبانهروزی فعال هستند.