Search
Asset 2

توافق تهران و مسقط برای ایجاد کریدور موقت دریانوردی و پاکسازی مین‌های تنگه هرمز

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که تهران و مسقط برای اجرای پروژه مشترک پاکسازی مین در تنگه هرمز و ایجاد یک کریدور موقت برای ازسرگیری دریانوردی ایمن در این آبراه توافق کرده‌اند.
دیدار بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان با عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران.(t.me/s_a_araghchi)

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که تهران و مسقط برای اجرای پروژه مشترک پاکسازی مین در تنگه هرمز و ایجاد یک کریدور موقت برای ازسرگیری دریانوردی ایمن در این آبراه توافق کرده‌اند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی بیانیه مشترک جمهوری اسلامی و سلطنت عمان را روز سه‌شنبه، سوم شهریور منتشر کرد. در این بیانیه آمده است که این توافق در جریان سفر سید بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان به تهران و رایزنی‌های او با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی حاصل شده است.

همچنین مذاکرات دو طرف بر چگونگی ازسرگیری دریانوردی ایمن از طریق تنگه هرمز، همزمان با حفظ آنچه «حاکمیت و حقوق حاکمیتی» دو کشور خوانده شده، متمرکز بوده است.

براساس این بیانیه ایران و عمان در چارچوب مورد توافقشان قصد دارند یک کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز ایجاد کنند. دو طرف همچنین درباره اجرای پروژه مشترکی برای پاکسازی تنگه از مین به توافق رسیده‌اند.

در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین از توافق بر سر ایجاد یک کریدور دریانوردی دائمی در آینده خبر داده شده است.

همچنین تهران و مسقط قرار است مذاکرات درباره اداره آینده تنگه هرمز و سازوکارهای مربوط به تبادل اطلاعات، مدیریت ترافیک دریایی و ارائه خدمات دریانوردی و امنیتی را ادامه دهند.

ساعاتی پیش از انتشار این بیانیه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با استناد به اطلاعات نیروی دریایی این کشور اعلام کرد که تمام مین‌ها از آب‌های بین‌المللی تنگه هرمز پاکسازی شده‌اند. او همزمان به جمهوری اسلامی اخطار داد که شناورهای مین‌گذار در صورت اقدام مجدد منهدم خواهند شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی