Search
Asset 2

آمریکا بانک گلدن گلوبال ترکیه را به دلیل تسهیل تراکنش‌های مالی نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد بانک گلدن گلوبال ترکیه و دو شرکت تابعه آن را به دلیل تسهیل تراکنش‌های ده‌ها میلیون دلاری برای نیروی قدس سپاه پاسداران تحریم کرده است.
رژه نيروی بسيج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مرکز تهران، در تاريخ ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵. (HOSSEIN BERIS/Middle East Images/AFP via Getty Images)

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد بانک گلدن گلوبال ترکیه و دو شرکت تابعه آن را به دلیل تسهیل تراکنش‌های ده‌ها میلیون دلاری برای نیروی قدس سپاه پاسداران و فراهم کردن دسترسی جمهوری اسلامی به خدمات بانکداری کارگزاری تحریم کرده است.

به گزارش دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک)، جمهوری اسلامی از این شبکه‌های بانکداری سایه‌ای برای پولشویی، تهیه تسلیحات و تامین مالی گروه‌های نیابتی خود در منطقه استفاده می‌کند.

وزارت خزانه‌داری افزود این شبکه‌ها به موسسات مالی مانند بانک گلدن گلوبال متکی هستند و عملیات طرد اقتصادی به شناسایی این بانک‌ها و قطع دسترسی آن‌ها به دلار آمریکا ادامه خواهد داد.

این وزارتخانه در ادامه بیان کرد که «گلدن گلوبال یاتریم بانکاسی آنونیم شیرکتی» مستقر در ترکیه با هدف فراهم کردن امکان انتقال درآمدهای نفتی ایران از چین به ترکیه توسط شبکه رهبر جمهوری اسلامی تاسیس شد تا این درآمدها سپس توسط صرافان شبکه رهبر حکومت ایران به پول نقد و طلا تبدیل شوند.

درگزارش اوفک همچنین آمده است که بانک گلدن گلوبال دو شرکت تابعه مستقر در ترکیه را به نام‌های «گلدن گلوبال وارلیک کیرالاما آنونیم شیرکتی» مستقر در استانبول و «گلدن گلوبال پورتفوی یونتیمی آنونیم شیرکتی» کنترل می‌کند که هر دو شرکت امروز بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ به دلیل مالکیت یا کنترل توسط بانک گلدن گلوبال تحریم شده‌اند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره این تحریم‌ها گفته است: «موسسات مالی همچنان به شیوه‌ای سخت درمی‌یابند که ما درباره عملیات طرد اقتصادی جدی هستیم. در حالی که امیدواریم دیگر نیازی به تحریم بانک‌های بیشتری نباشد، این موضوع در نهایت به این بستگی دارد که جامعه بین‌المللی با چه سرعتی به خود بیاید و حمایت از رژیم جنایتکار ایران را متوقف کند.»

او افزود: «ما می‌دانیم شما چه کسانی هستید، می‌دانیم کجا هستید و همراه با متحدان و شرکای خود به اقدام ادامه خواهیم داد تا زمانی که سر مار ایرانی را دفن کنیم.»

بر اساس این بیانیه، وزارت خزانه‌داری شبکه‌ها، تسهیل‌کنندگان و کانال‌های مالی مورد استفاده جمهوری اسلامی برای قاچاق نفت، دور زدن تحریم‌ها و تامین مالی تروریسم را شناسایی و ترسیم کرده است.

در این بیانیه همچنین آمده است که وزارت خزانه‌داری با همکاری شرکای خود در سراسر دولت آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کشورهای شریک در خلیج فارس و دیگران، هر منبع درآمد غیرقانونی جمهوری اسلامی و همچنین طرح‌های آن برای دور زدن تحریم‌ها و جابه‌جایی وجوه را هدف قرار می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین هشدار داد هر نهادی که پولشویی یا دور زدن تحریم‌ها را به نمایندگی از ایران تسهیل کند، در معرض خطر قطع دسترسی به نظام مالی آمریکا قرار دارد.

بر اساس این بیانیه، این عملیات همچنین دامنه قرار گرفتن در معرض تحریم‌های ثانویه را برای کسانی که همچنان با جمهوری اسلامی تجارت می‌کنند گسترش داده و سرعت اجرای اقدامات آمریکا را افزایش خواهد داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده است «عملیات طرد اقتصادی» که اسکات بسنت در روز دوشنبه ۲ شهریور از آغاز کارزار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی موسوم به «روز دی اقتصادی» خبر داده و گفته بود که ایالات متحده در حال قطع کردن شریان‌های اقتصادی باقی‌مانده‌ای است که جمهوری اسلامی را سرپا نگه می‌دارند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی