براساس تغییرات تازهای که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ آمده است، مجلس شورای اسلامی اختیار افزایش قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی را به دولت ابراهیم رئیسی سپرده است.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ گفته است که مجلس در بررسی و تصویب کلیات بازنویسی شده این لایحه، اختیار افزایش قیمت بنزین و دیگر حاملهای انرژی را به دولت واگذار کرده است.
رسانههای داخلی ایران گزارش میدهند که سازمان برنامه و بودجه بر حذف یارانه بنزین هواپیما اصرار دارد و این موضوع نشانه محتمل دیگری بر افزایش قیمت بنزین در سال بعد است.
در روزهای گذشته و قبل از تغییرات در لایحه بودجه ۱۴۰۳، بحثهای لفظی میان مجلس و دولت مطرح شد و هر کدام تلاش برای افزایش قیمت بنزین را به گردن یکدیگر میانداختند.
داود منظور، رئیس برنامه و بودجه به رسانهها گفته بود که مجلس شورای اسلامی اصرار بر افزایش قیمت بنزین دارد و در پاسخ به محسن زنگنه، نماینده مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «در بند ب ماده ۴۶ لایحه برنامه هفتم تقدیمی از سوی دولت، دولت مکلف شده بود که با سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی مصرف انرژی را در سطح ۱۴۰۱ حفظ کند. آیا سیاستهای قیمتی چیزی جز افزایش قیمت بنزین بود؟ و مجلس این بند را حذف کرد.»
روزنامه اطلاعات در مقالهای گزارش داده است که بعد از اصلاحاتی که دولت در بودجه سال ۱۴۰۳ آورد، مجلس از موضع قبلی خود درباره ممنوعیت افزایش قیمت بنزین در پیشنویس لایحه بودجه عقبنشینی کرده است.
تعدادی از کاربران ایرانی در شبکه اجتماعی ایکس، میگویند که بعد از هک شدن پمپ بنزینها، بنزین به طور آزاد به فروش میرسد و همین زمینهای را برای افزایش قیمت بنزین بوجود آورده است.
بهنام محمدپناه یکی از کاربران ایکس نوشته است که «یا نمیفهمند یا برایشان اهمیتی ندارد که با جهش بنزین قرار است، چه تورم نجومی سراغ مردم بیاید و مردم به فلاکت و بدبختی بیفتند.»
میلاد دهقان دیگر کاربر ایکس نوشته که دولت اعلام کرده است که اصلا افزایش قیمت بنزین در بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ نشده است. در دولت قبلی هم ۳ برابر شدن قیمت بنزین در بودجه ۱۳۹۸ نیامده بود.
جواد اوجی، وزیر نفت در اینباره گفته است که پس از آنکه برنامه هفتم نهایی شد، درباره قیمت بنزین اظهارنظر میکنیم.
چندی پیش، رئیس سازمان برنامه و بودجه مردم را مقصر ناترازی انرژی دانست و افزود که «رفع ناترازی انرژی یعنی افزایش قیمت و گرنه چگونه میتوان ناترازی را برطرف کرد. یعنی ما باید قیمت بنزین را بالا ببریم تا مردم کم مصرف کنند. دولت فعلا تصمیم بر اصلاح قیمت انرژی ندارد.»
در بودجه سال ۱۴۰۳ برای جبران منابع درآمدی دولت قرار است مالیاتها ۵۰ درصد افزایش یابد که به معنی کوچکتر شدن سفره خانوادهها در ایران است.