Search
Asset 2

گوشت حیواناتی که با واکسن‌هایی بر پایه mRNA واکسینه شده‌اند به زودی وارد بازار می‌شوند  

واکسیناسیون میگوهای خوراکی بر پایه تکنولوژی mRNA
(Kateryna Kon/Shutterstock)

یک شرکت اسرائیلی با جذب سرمایه بیش از ۸.۲۵ میلیون دلار، واکسنی بر پایه تکنولوژی mRNA برای واکسیناسیون میگوهای خوراکی تولید کرده است. 

شرکت بیوتکنولوژی «ViAqua» این واکسن را در قالب یک مکمل خوراکی جهت افزایش مقاومت میگو‌ها در برابر ویروس سندرم لکه سفید تولید کرده است. 

سندرم لکه سفید یک عفونت ویروسی است که سالانه حدود ۳ میلیارد دلار ضرر به تولید جهانی میگو تحمیل می‌کند و باعث کاهش ۱۵ درصدی در تولید جهانی میگو شده است. 

شرکت «ViAqua» عنوان کرده که با هر وعده‌غذایی حاوی محصول این شرکت، مولکول‌های RNA می‌توانند توالی ژن‌های میگو که باعث بیماری می‌شوند را اصلاح کند. 

بر اساس مطالعات انجام شده این واکسن جدید تقریباً تا ۸۰ درصد مؤثر است، با این حال خطرات تغییر توالی ژن در میگو و اثرات مصرف میگوی واکسینه شده برای انسان ناشناخته است. 

این شرکت قصد دارد که از سال ۲۰۲۴ تولید تجاری خود را در هند آغاز کند و بر این باور است که این فرآوری کاربردهای متعددی در آبزی‌پروری و فراتر از آن دارد. 

صنعت آبزی‌پروری تنها حوزه‌ای نیست که شرکت‌های داروسازی قصد دارند با ساخت واکسن‌هایی با تکنولوژی‌های جدید در این حوزه فعالیت کنند. 

در سال ۲۰۲۲ بنیاد تحقیقات غذا و کشاورزی با همکاری وزارت کشاورزی ایالات متحده بودجه ۱۴۵ هزار دلاری برای ساخت واکسن saRNA برای آنفولانزای خوکی آفریقایی به شرکت Genvax اعطا کرد. آنفولانزای خوکی آفریقایی یک ویروس بسیار مسری با نرخ مرگ‌ومیر ۱۰۰ درصد خوکی است.  

اگرچه ادعا شده که واکسن‌هایی که از فناوری RNA استفاده می‌کنند، ایمن و مؤثر هستند، اما به نظر می‌آید تحقیقات در این زمینه کم و یا به ندرت انجام شده و اطلاعات کافی وجود ندارد تا مشخص شود تأثیر مصرف گوشت حیواناتی که با این نوع واکسن که واکسینه شده‌اند، بر بدن انسان چگونه است. 

در همین حال استفاده از واکسن‌هایی بر پایه mRNA برای واکسیناسیون گاو‌ها نگرانی‌هایی را در ایالات متحده برانگیخته است. این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها در گاوها ساخته می‌شوند که گوشت آن‌ها می‌تواند به سبد غذایی شهروندان راه پیدا کند. 

برخی از محققان دریافته‌اند که mRNA و ویروس رمزگذاری شده آن می‌تواند از طریق مصرف لبنیات و یا فراورده‌های گوشتی حیواناتی که با این‌گونه واکسن‌ها واکسیناسیون شده‌اند به بدن انسان منتقل شود. 

اگرچه ایالات متحده هنوز واکسن mRNA را برای استفاده در گاو تایید نکرده است، این کشور در حال افزایش واردات گوشت گاو از کشورهای دیگر است که یا گاوها را با واکسن‌های mRNA واکسینه می‌کنند یا قصد دارند این کار را انجام دهند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی