Search
Asset 2

مالک چینی شرکت تیک تاک، درخواست آمریکا برای فروش این اپلیکیشن را تایید کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اجرای قانون واگذاری یا ممنوعیت تیک‌تاک را با صدور یک فرمان اجرایی به مدت ۷۵ روز به تعویق انداخت.
این تصویر عکس گرفته شده در ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۰ لوگوی برنامه شبکه اجتماعی TikTok (بالا) و پرچم ایالات متحده (پایین) را نشان می‌دهد که روی صفحه نمایش دو لپ تاپ در پکن نشان داده شده است.(NICOLAS ASFOURI/AFP via Getty Images)

 ایالات متحده عنوان کرده است که برای ادامه فعالیت شبکه اجتماعی تیک‌تاک در آمریکا، باید شرکت چینی مالک این شبکه اجتماعی، تیک‌تاک را واگذار کند. 

خبر خواسته دولت آمریکا برای واگذاری مالکیت این رسانه برای اولین‌بار در نشریه وال‌استریت ژورنال منتشر شد و اینک شرکت تیک‌تاک آن را تایید کرده است. 

تیک‌تاک یک اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدئویی در مالکیت شرکت چینی بایت‌دنس ByteDance است و ایالات متحده آن را متهم کرده است که به‌خاطر اطلاعاتی که از میلیون‌ها کاربر خود جمع‌آوری می‌کند امنیت ملی این کشور را به خطر می‌اندازد. 

به نوشته وال‌استریت ژورنال، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا از شرکت بایت‌دنس خواسته است که از تیک‌تاک «خارج شود» و به‌این‌ترتیب، این اطمینان حاصل شود که این اپلیکیشن به دولت چین متصل نیست. 

این روزنامه نوشته است که اعضای کمیته سرمایه‌گذاری‌های خارجی آمریکا که بر خطرات احتمالی ناشی از سرمایه‌گذاری خارجی بر امنیت ایالات متحده نظارت دارد، به‌اتفاق آرا توصیه کردند که شرکت بایت‌دنس از تیک‌تاک خارج شود و سهام خود را واگذار کند. 

سخنگوی تیک‌تاک گفته است که گزارش نشریه آمریکایی را رد نمی‌کند و تایید کرد که کمیته سرمایه‌گذاری آمریکا با این شرکت تماس گرفته است. 

بااین‌حال، او گفت که گزارش‌های منتشر شده مبالغه‌آمیز است و مشخص نیست که اصطلاح «خروج از شرکت» در عمل به چه مفهومی است. معمولاً از این اصطلاح بیرون‌کشیدن سرمایه و واگذاری آن به غیر اراده می‌شود. 

ممنوعیت بر تیک‌تاک برای اولین‌بار در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ مطرح شد؛ اما دولت جو بایدن نیز دیدگاهی منفی نسبت به این شبکه اجتماعی داشته است. 

مانند اینستاگرام و توییتر، تیک‌تاک هم حجم عظیمی از اطلاعات مربوط به کاربران خود را جمع‌آوری می‌کند. 

این رسانه به اطلاعات بیومتریک کاربران و مکان آنان دسترسی دارد و دولت آمریکا نگران آن است که این اطلاعات به دولت چین منتقل شود. 

تیک‌تاک می‌گوید اقداماتی را برای انتقال تمام داده‌های گردآوری شده در آمریکا به دولت این کشور انجام داده است. این اقدامات در چارچوب طرحی به نام «پروژه تگزاس» صورت‌گرفته است و این شرکت به بی‌بی‌سی نیوز گفته که همچنان قصد دارد به این اقدامات ادامه دهد. 

تشدید فشار به تیک‌تایک از سوی کشورهای غربی

به دنبال افزایش نگرانی‌ها از فعالیت تیک‌تاک در کشورهای غربی، فشار این کشورها نسبت به محدودکردن فعالیت این شبکه اجتماعی افزایش‌یافته است. 

در همین رابطه کاخ سفید در اوایل اسفندماه به ادارات فدرال آمریکا ۳۰ روز مهلت داد تا نصب این برنامه را بر روی دستگاه‌های الکترونیکی سازمان‌ها «حذف و غیرمجاز» کرده و همچنین «ترافیک ورودی اینترنت» به این برنامه چینی را مسدود سازند. 

همچنین استان انتاریو در کانادا در ۲۰ اسفندماه دستور حذف تیک‌تاک را از تمام وسایل الکترونیکی متعلق به دولت این کشور صادر کرده است. انتاریو هدف از این کار را تضمین امنیت شبکه و اطلاعات دولتی اعلام کرده است. 

بررسی‌های فنی دولت کانادا نشان می‌دهد که تکنیک‌های جمع‌آوری اطلاعات در تیک‌تاک طوری است که ریسک حملات اینترنتی را افزایش می‌دهد. براین‌اساس اعضای حزب محافظه‌کار انتاریو ملزم به حذف اپلیکیشن تیک‌تاک از موبایل‌های شخصی‌شان شده‌اند.  

حدود دو هفته پیش از آن نیز دولت کانادا اعلام کرده بود که استفاده از اپلیکیشن تیک‌تاک در تمام دستگاه‌های دولتی به‌خاطر ریسک غیرقابل‌قبول آن برای امنیت حریم شخصی ممنوع است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی