Search
Asset 2

آرمیتا همچنان در کما؛ فشار امنیتی به خانواده گراوند برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی 

با گذشت چهار روز از بروز حادثه برای آرمیتا گراوند که در مترو تهران بیهوش شد، این دختر ۱۶ساله همچنان در کما است.
آرمیتا گراوند (Public Domain)

با گذشت چهار روز از بروز حادثه برای آرمیتا گراوند که در مترو تهران بیهوش شد، این دختر ۱۶ساله همچنان در کما است. بیمارستان محل بستری این دختر نیز تحت محاصره نیروهای امنیتی قرار گرفته است. 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، روز یکشنبه آرمیتا گراوند پس از بیهوشی به بیمارستان فجر نیروی هوایی تهران منتقل و در آیسییو بستری شده است و این بخش از بیمارستان کاملاً در کنترل نیروها امنیتی قرار دارد و حتی پرسنل بخش‌های دیگر اجازه ورود به این قسمت را ندارند. 

گفته شده که ورود و خروج به طبقه اول بیمارستان فجر نیرو هوایی که ایسییو این بیمارستان نیز در آنجا قرار دارد توسط نیروهای امنیتی کنترل می‌شود و تمامی ملاقات‌های این طبقه را نیز لغو کرده‌اند. 

روز گذشته وب‌سایت هه‌نگاو تصویری از دختری بر روی تخت بیمارستان منتشر کرد و مدعی شد که عکس آرمیتا گراوند بر روی تخت آی‌سی‌یو است. 

پس از آن گزارش شده که گوشی تلفن همراه اعضای خانواده این دختر مصدوم ضبط شده و آنها به شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند تا از هرگونه اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت دخترشان خودداری کنند و کسی در بیمارستان اجازه نزدیک شدن و صحبت با آنها را ندارد. 

همچنین گفته شده که رسانه‌ها از انتشار هر گونه خبر و گزارش در مورد آرمیتا گراوند منع شده و فقط مجازند که اظهارات مقام‌های رسمی در مورد او را منتشر کنند. 

تاکنون مقام‌های رسمی هیچ اظهار نظری در مورد موضوع «تذکر حجاب» به این دختر ۱۶ساله نداشته‌اند و مسعود درستی، مدیرعامل مترو، روز ۱۰ مهر بدون اشاره به این موضوع با اشاره به فیلم‌های دوربین مداربسته از زمانی که آرمیتا سوار قطار مترو شده بود، مدعی شد «هیچ‌گونه درگیری لفظی و فیزیکی بین مسافران با آن‌ها یا عوامل مترو در دوربین‌ها ثبت نشده است 

روزنامه همشهری که زیر نظر علیرضا زاکانی اداره می‌شود، با انتشار مطلبی تایید کرد که ماموران مترو به افرادی که این روزنامه «هنجارشکن» معرفی کرد تذکر می‌دهند. البته این روزنامه مدعی بود که این تذکر‌ها بدون درگیری لفظی و برخورد فیزیکی است. 

با این حال، نه مترو تهران و نه سایر دستگاه‌های رسمی جمهوری اسلامی تصاویری از لحظه ورود آرمیتا گراوند و دوستانش به ایستگاه مترو که «حجاببانها» نیز مستقر هستند منتشر نکرده‌اند. 

محدودیت‌های امنیتی ایجاد شده برای خانواده گراوند و ممانعت از اطلاع‌رسانی خبرنگاران مستقل از سوی دیگر باعث شده که به روایت‌هایی که از سوی مسئولان حکومتی در این خصوص مطرح شده با دیده قابل‌باور نباشد. 

در همین رابطه محسن برهانی، حقوق‌دان و استاد برکنار شده دانشگاه در شبکه اجتماعی X نوشت: «شفافیت یعنی الآن لباس‌شخصی‌ها از اطراف بیمارستان فجر نیروی هوایی تشریف ببرند و خبرنگاران در آنجا حاضر و در مورد حادثه‌ای که برای دختر ۱۶ساله آرمیتا گراوندی اتفاق افتاده است، گزارش تهیه کنند. بر اساس قوانین کشور تهیه خبر از چنین حادثه‌ای، جرم نیست 

همچنین آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز در واکنش به این موضوع گفت: «زن جوانی در ایران بار دیگر برای زنده ماندن می‌جنگند. تنها به این دلیل که موهایش در مترو معلوم بود. این غیر قابل تحمل است.» 

او همچنین با اشاره به مصاحبه‌ای که با والدین آرمیتا انجام شد که مشخص نیست در چه شرایطی انجام شده گفت: «پدر و مادر آرمیتا گراوند نباید جلوی دوربین باشند اما حق دارند بر بالین دخترشان باشند 

او همچنین به گرفتن مصاحبه اجباری از پدر و مادر آرمیتا اشاره کرد و گفت آن‌ها نباید جلوی دوربین حرف بزنند بلکه «حقشان این است که بر بالین دخترشان باشند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی