Search
Asset 2

بازداشت ۷ نفر در ترکیه به اتهام فروش اطلاعات به موساد

مقامات ترکیه گفتند که پلیس این کشور روز سه شنبه هفت نفر دیگر را که مظنون به فروش اطلاعات به سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد بودند، بازداشت کرد
پلیس ترکیه (ADEM ALTAN/AFP via Getty Images)

مقامات ترکیه گفتند که پلیس این کشور روز سه‌شنبه هفت نفر دیگر را که مظنون به فروش اطلاعات به سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد بودند، بازداشت کرد.

علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه، در پلتفرم شبکه اجتماعی ایکس گفت که مظنونان در جریان یورش‌های همزمان مأموران پلیس در استانبول بازداشت شدند. این حملات یک عملیات مشترک با سازمان اطلاعات ملی ترکیه بود.

یرلیکایا گفت: «بازداشت‌شدگان مظنون به جمع‌آوری اطلاعات افراد و شرکت‌ها در ترکیه و فروش آن به سازمان اطلاعات اسرائیل هستند. ما هرگز اجازه انجام فعالیت‌های جاسوسی در داخل مرزهای کشورمان را نخواهیم داد.»

ماه گذشته هفت نفر دیگر از جمله کارآگاهان خصوصی نیز به ظن مشابه دستگیر شدند. و در اوایل ژانویه، ۳۴ نفر نیز توسط پلیس ترکیه به ظن جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شدند.

مظنونان دستگیر شده در ژانویه متهم به برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌هایی از جمله شناسایی، تعقیب، حمله و ربودن اتباع خارجی مقیم ترکیه هستند.

در آن زمان، یلماز تونج، وزیر دادگستری ترکیه گفت که بیشتر مظنونان به ارتکاب «جاسوسی سیاسی یا نظامی» از طرف اطلاعات اسرائیل متهم شده‌اند.

خبرگزاری دولتی آنادولو به نقل از مقامات امنیتی ناشناس ترکیه گفت که افراد بازداشت شده در روز سه‌شنبه ۵ مارس، شامل یک کارمند دولتی سابق است که در حال حاضر به‌عنوان یک کارآگاه خصوصی کار می‌کند که گفته می‌شود توسط موساد در بلگراد صربستان آموزش دیده است. به گفته آنادولو، او اطلاعات شرکت‌ها و افراد در خاورمیانه را جمع‌آوری می‌کرد و حتی دستگاه‌های ردیابی را در وسایل نقلیه افرادی که توسط اطلاعات اسرائیل هدف قرار گرفتند، قرار می‌داد.

ترکیه و اسرائیل پس از سال‌ها تنش، در سال ۲۰۲۲ با انتصاب مجدد سفیران روابط خود را عادی کردند. اما این روابط به سرعت پس از جنگ اسرائیل و حماس پرتنش شد و آنکارا به یکی از شدیدترین منتقدان اقدامات نظامی اسرائیل در غزه تبدیل شد.

در ماه دسامبر، رئیس سازمان امنیتی شین‌بت اسرائیل گفت که سازمان او آماده است تا گروه شبه نظامی حماس را در هر نقطه از جمله لبنان، ترکیه و قطر هدف قرار دهد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی