Search
Asset 2

استرالیا از زندانی شدن خبرنگاران هنگ‌کنگی عمیقاً نگران است

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، می‌گوید این کشور از احکام صادره علیه دو روزنامه‌نگار هنگ‌کنگی به اتهام انتشار مطالب فتنه‌انگیز در استندنیوز «عمیقاً نگران» است. چونگ پوی-کوئن و پاتریک لام به دلیل انتشار ۱۱ مقاله که حزب کمونیست چین آن‌ها را «فتنه‌انگیز» خوانده محکوم شده‌اند.
چونگ پوی-کوئن (وسط)، سردبیر سابق نشریه خبری دموکراسی‌خواه استندنیوز هنگ‌کنگ، که اکنون تعطیل شده، در حال خروج از دادگاه منطقه‌ای هنگ‌کنگ پس از محکومیت به توطئه‌چینی از طریق انتشار مقالات فتنه‌انگیز، ۲۹ اوت ۲۰۲۴. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، می‌گوید این کشور از احکام صادره علیه دو روزنامه‌نگار هنگ‌کنگی به علت انتشار مطالب فتنه‌انگیز در استندنیوز «عمیقاً نگران» است. این وبسایت خبری در دسامبر ۲۰۲۱ تعطیل شد. استندنیوز یکی از آخرین رسانه‌های شهر بود که با صراحت از دولتی که در پی اعتراضات گسترده دموکراسی‌خواهان در سال ۲۰۱۹ به خاموش کردن صدای مخالفان روی آورده بود انتقاد می‌کرد.

وانگ در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما همواره درباره اعمال گسترده قوانین امنیت ملی و سرکوب جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران با هنگ‌کنگ و چین صحبت کرده‌ایم.»

چانگ پوی-کوئن، سردبیر سابق استندنیوز، و پاتریک لام، سردبیر سابق موقت این نشریه، متعاقب یورش نیروهای پلیس به اتاق خبر نشریه در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۱ بازداشت شدند. از زمانی که هنگ‌کنگ در سال ۱۹۹۷ از نو تحت کنترل پکن درآمده است، این‌ها اولین احکامی هستند که علیه رسانه‌ها صادر شده‌اند.

بست پنسیل، شرکت مادر استندنیوز، نیز مجرم شناخته شد.

چونگ و لام درخصوص توطئه‌چینی برای انتشار و بازتولید مقالات فتنه‌انگیز اعلام بی‌گناهی کردند. آن‌ها اکنون با حکم دو سال زندان مواجه هستند و ۵ هزار دلار هنگ‌کنگ (۶۴۱ دلار آمریکا) جریمه شده‌اند.

آزادی مطبوعات در آستانه نابودی است

قاضی کواک وای-کین در حکم کتبی خود گفت که استندنیوز به تهدیدی برای امنیت ملی و حتی ابزاری برای افترا بستن و بدنام کردن مقامات مرکزی پکن و دولت هنگ‌کنگ تبدیل شده است.»

این نشریه در سرمقاله‌های خود از «استقلال داخلی هنگ‌کنگ» حمایت می‌کرد.

قاضی افزود: «۱۱ مقاله‌ای که فتنه‌انگیز تشخیص داده شدند، شهروندان را به ارتکاب اقدامات غیرقانونی تحریک کرده و علیه نظام قضایی نفرت‌پراکنی می‌کردند.»

او افزود که این حکم متناسب بوده است، زیرا اظهاراتی که می‌توانند به امنیت ملی آسیب بزنند و مقامات پکن یا دولت هنگ‌کنگ را تضعیف کنند، «باید متوقف شوند.»

گروه‌های حقوق بشری صدور این حکم را محکوم کردند و گزارشگران بدون مرز از هنگ‌کنگ خواستند تا به کارزار شوم خود علیه آزادی مطبوعات پایان دهند.

شاخص جهانی آزادی رسانه این سازمان طی دو دهه گذشته از تنزل رتبه مستعمره سابق بریتانیا از رتبه ۱۸ به ۱۳۵ حکایت دارد.

آمریکا گفته که محکومیت این‌دو سردبیر «تأثیر هولناکی روی اصحاب مطبوعات و رسانه‌های هنگ‌کنگ» خواهد داشت.

موضع تهاجمی پکن در قبال هرگونه مخالفت در قلمرو این کشور باعث شده که چند رسانه و سازمان غیردولتی خارجی دفتر مرکزی خود را به جای دیگری منتقل کنند. با این‎حال، هنوز بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی در این شهر فعالیت دارند و این شهر محل سکونت بسیاری از خبرنگاران خارجی است.

دادستان‌ها مدعی شدند که درمجموع ۱۷ مقاله فتنه‌انگیز بودند. این مقالات عمدتاً مصاحبه با نمایندگان مخالف و کنشگرانی هستند که اکثرشان در حال حاضر در زندان به سر می‌برند یا در تبعید خودخواسته زندگی می‌کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی