Search
Asset 2

اهدای جایزه صلح نوبل به خانواده نرگس محمدی؛ انتقاد‌‏ها در شبکه‌‏های اجتماعی به صحبت‌‏های همسر او

اهدای جایزه نوبل به علی و کیانا رحمانی فرزندان نرگس محمدی، در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل در تالار شهر اسلو
علی و کیانا رحمانی فرزندان نرگس محمدی، فعال ایرانی، در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل در تالار شهر اسلو در ۱۰ دسامبر ۲۰۲۳ در اسلو، نروژ شرکت کردند. (Rune Hellestad/Getty Images)

همسر و فرزندان نرگس محمدی، در مراسم اهدای جایزه در تالار شهر اسلو شرکت کردند و به درخواست مادرشان، جایزه صلح نوبل او را دریافت کردند.

روز ۱۴ مهر ماه، نرگس محمدی ۵۱ ساله، برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳ میلادی اعلام شد. این جایزه «به دلیل مبارزه‌ با ظلم بر زنان ایرانی و تلاش برای ارتقای حقوق بشر و آزادی برای همه» به او اهدا گردید.

علی و کیانا رحمانی، دوقلو‌‌‏های ۱۷ ساله نرگس محمدی که جایزه او را دریافت کردند، به همراه پدرشان، تقی رحمانی، در فرانسه زندگی می‌‌‏کنند.

نرگس محمدی که هم اکنون در زندان اوین به سر می‌‏برد، از زندان پیامی فرستاد و گفت که «این پیام را از پشت دیوارهای بلند و سرد زندان» می‌نویسد. محمدی در پیام خود آورده است: «من یک زن خاورمیانه‌ای‌ام. خاورمیانه‌ای که گر‌‏چه از سابقه تمدنی بسیار غنی برخوردار بوده، اما اکنون در میان جنگ، آتش تروریسم و بنیادگرایی گرفتار شده است. من یک زن ایرانی‌ام. ایرانی تمدن‌ساز و پرافتخار که امروز تحت ظلم بی‌امان حکومت دینی استبدادی زن‌ستیز است. من زنی زندانی‌ام که تحمل رنج‌های عمیق و جانکاه ناشی از فقدان آزادی، برابری و دموکراسی، به ضرورت وجود آنها پی‌برده و ایمان یافته‌ام.»

عبدالله مهتدی، شیرین عبادی و گلشیفته فراهانی از شرکت کنندگان در این مراسم بودند. مژگان شجریان نیز در مراسم اعطای نوبل صلح به نرگس محمدی، تصنیف مرغ سحر را اجرا کرد.

واکنش‌‌‏های مثبت و منفی در فضای توئیتر و شبکه‌‌‏های اجتماعی به اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی همچنان در جریان است. برخی این مراسم را لحظه‌‌‏ای تاریخی و باشکوه برای زنان ایرانی و برخی دیگر نرگس محمدی را تنها طرفدار و خواهان اصلاحات در حکومت ایران خوانده‌‌‏اند.

صبا بختیاری، خواهر منوچهر بختیاری و عمه پویا بختیاری از کشته شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، در توئیتی خواستار شفاف‌‌‏سازی نرگس محمدی شده است.

 تقی رحمانی: ترامپ با خروج از برجام وضعیت را بدتر کرد

تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی در نشست خبری جایزه صلح نوبل که به همراه فرزندانش شرکت داشت گفت: «بعضی‌‌‏ها هستند که تصمیم‌‌‏گیری می‌‌‏کنند و وضعیت شما را بدتر می‌‌‏کنند. ببینید مثلا آمریکا چه کار کرد؟ به عراق حمله کرد و وضعیت ایران را بدتر کرد. بعد ترامپ از برجام خارج شد و خب این، وضعیت را برای ما بد‌‌‏تر کرد.»

برخی کاربرهای شبکه‌‌‏های اجتماعی اظهارات تقی رحمانی را هم‌‌‏راستا با اهداف نایاک خواندند.

سامان رسول‌‌‏پور، روزنامه‌‌‏نگار مقیم لندن در توئیتی درباره صحبت‌‌‏های تقی رحمانی نوشته است: «من وارد جنبه سیاسی مواضع جناب تقی رحمانی نمی‌شوم که طبعا حق آزادی بیان و عقیده دارد. اما کاش او به عنوان همسر نرگس محمدی عزیز، مواضع شخصی و سیاسی خود را یک هفته به مرخصی بفرستد و اجازه دهد فقط نرگس، زحماتش، هزینه‌هایش، جایزه‌اش و‌ وضعیت مرد‌م ایران در متن توجه باشد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی