Search
Asset 2

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی: سفیر استرالیا از ایران رفت

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه ۱۶ آذر اعلام کرد که ۵۵ شهروند ایرانی که در چارچوب سیاست‌های مهاجرتی دولت دونالد ترامپ از آمریکا اخراج شده‌اند، طی روزهای آینده به کشور بازگردانده خواهند شد.
اسماعیل بقایی.(irna.ir)

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که سفیر استرالیا از ایران خارج شده است.

بقایی روز پنج‌شنبه، ۱۳ شهریور ضمن بیان این خبر گفت: «طبق عرف و قوانین حقوق دیپلماتیک در واکنش به اقدام استرالیا، جمهوری اسلامی ایران نیز متقابلا سطح حضور دیپلماتیک استرالیا را در ایران کاهش داده است. سفیر استرالیا از ایران خارج شده است.»

دولت استرالیا روز سه‌شنبه هفته پیش اعلام کرد فعالیت سفارت استرالیا در تهران به حالت تعلیق درآمده و دولت استرالیا سفیر جمهوری اسلامی ایران در کانبرا را اخراج کرده است. آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، تهران را متهم کرد که دو حمله ضدیهودی در شهرهای سیدنی و ملبورن را هدایت کرده است.

به گفته او، سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا  اطلاعات موثقی به دست آورده که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران دست‌کم دو حمله را هدایت کرده است: یکی علیه رستوران «لوییس کانتیننتال کیچن» در سیدنی در ۲۰ اکتبر سال گذشته و دومین حمله علیه کنیسه «ادس اسرائیل» در ملبورن در ۶ دسامبر انجام شده است.

به همین دلیل، دولت استرالیا هفت روز به احمد صادقی، سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا، به همراه سه مقام دیگر فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند.

اسماعیل بقایی با رد «یهودی ستیزی» توسط جمهوری اسلامی در استرالیا گفت: «اقدام دولت استرالیا در کاهش سطح روابط دیپلماتیک، ناموجه است. ما از کاهش سطح روابط استقبال نمی‌کنیم، چون معتقدیم هیچ دلیل و توجیهی برای این کار وجود نداشت.»

او افزود: «بخش کنسولی سفارت ما در کانبرا فعال است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی