جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا پس از اینکه صحت آمار تلفات غزه را زیر سوال برد، از چندین رهبر برجسته مسلمان آمریکایی عذرخواهی کرد.
بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۲۵ اکتبر علناً تعداد تلفات غزه را که توسط حماس گزارش شده بود، زیر سوال برد.
بایدن گفت: «فکر نمیکنم که فلسطینیها حقیقت را درباره تعداد کشتهشدگان بگویند. مطمئن هستم که بیگناهان کشته شدهاند و این بهای راه اندازی جنگ است.»
بایدن یک روز پس از اظهارات خود در ۲۵ اکتبر درباره صحت تلفات گزارش شده از سوی حماس با پنج رهبر مسلمان آمریکایی دیدار کرد.
در این دیدار، بایدن به سخنان رهبران گوش داد که درباره افرادی که میشناختند و مستقیماً تحت تأثیر درگیری در خاورمیانه بودند، صحبت کردند.
به گزارش واشنگتن پست، بایدن به این گروه گفت: «متاسفم. من از خودم ناامید هستم.»
رهبران مسلمان آمریکایی که با بایدن ملاقات کردند از او خواستند که با فلسطینیها همدلی بیشتری نشان دهد و ظاهراً بایدن در پایان جلسه یکی از شرکتکنندگان را در آغوش گرفت.
بر اساس داده های وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، بیش از ۱۴۰۰۰ فلسطینی در غزه، از جمله بسیاری از زنان و کودکان، در جنگ چند هفتهای کشته شده اند.
به گفته مقامات، اسرائیل متحمل بیش از ۱۲۰۰ تلفات شده است که اکثر آنها غیرنظامی هستند که در حمله گروه تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر کشته شدند.
بایدن نه تنها با انتقاد و فشار از سوی دولت خود در مورد استراتژی اتخاذ شده در غزه مواجه شده است، بلکه برخی از دموکرات های برجسته نیز علناً با واکنش رئیس جمهور به جنگ مخالفت کرده اند.
بایدن حمایت ایالات متحده از اسرائیل را پس از حمله ۷ اکتبر تایید کرد، اما همچنین بر توقف درگیری ها برای اجازه دادن به کمک های بشردوستانه به نوار غزه و آزادی گروگان های حماس تاکید کرد.
بایدن روز یکشنبه گفت: «برای هفتهها، من از توقف جنگ برای دو هدف حمایت میکنم: افزایش کمکها به غیرنظامیان غزه که به کمک نیاز دارند و تسهیل آزادی گروگانها. ما می دانیم که کودکان بیگناه در غزه نیز به شدت رنج میبرند.»