Search
Asset 2

اگر اسرائیل به رفح حمله کند، بایدن احتمالا کمک نظامی به اسرائیل را مشروط خواهد کرد

چهار مقام آمریکایی مطلع از تصمیمات جو بایدن عنوان کرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا در صورت حمله اسرائیل به رفح، کمک نظامی به اسرائیل را مشروط خواهد کرد.
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده در ۱۶ می ۲۰۲۳ در کاخ سفید در واشنگتن سخنرانی می‌کند.(Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

چهار مقام آمریکایی مطلع از تصمیمات جو بایدن عنوان کرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا در صورت حمله اسرائیل به رفح، کمک نظامی به اسرائیل را مشروط خواهد کرد.

بر اساس گزارش وب‌سایت پولتیکو، صراحت بایدن برای برداشتن این گام، منعکس کننده تنش‌های شدید در روابط او با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است، که تلاش‌های دولت بایدن برای مهار جنگ با حماس را رد کرده است.

بنابر این گزارش، در حالی که بایدن هیچ تصمیمی درباره محدود کردن انتقال تسلیحات در آینده نگرفته است، مقامات آگاه گفته‌اند، اگر اسرائیل عملیات جدیدی را آغاز کند که غیرنظامیان فلسطینی را بیشتر به خطر بیاندازد، بایدن ممکن است این کار را انجام دهد.

یکی از این مقامات آگاه که مانند سه تن دیگر نخواسته نامش فاش شود، گفته است؛ بایدن قطعا به این احتمال فکر کرده است.

مشروط شدن کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل

پولتیکو نوشته است که بایدن سال گذشته، ایده شرطی کردن کمک نظامی را «فکری ارزشمند» خواند.

او در یک مصاحبه گفته است که به ارسال تسلیحات به اسرائیل، به ویژه سامانه دفاعی گنبد آهنین برای مقابله با موشک‌های حماس ادامه خواهد داد. اما در همان مصاحبه گفت که تلفات گسترده غیرنظامیان در غزه برای او «خط قرمز» است.

بر اساس گزارش پولتیکو، دولت بایدن از مجموعه‌ تاکتیک‌های دیپلماتیک برای تاثیر بر اسرائیل استفاده کرده است. حرکت به سمت «کمک مشروط» می‌تواند راه دیگری برای وادار کردن اسرائیل به تغییر تفکر خود دربارهحمله به رفح باشد.

اولیویا دالتون، معاون سخنگوی کاخ سفید، در پاسخ به سوالی درباره تمایل بایدن برای پیوند دادن کمک‌ها به اقدامات آتی اسرائیل گفته است، «او فکر می‌کند که رویکردهای دیگری نیز وجود دارد که ما اتخاذ کرده‌ایم و در حال اتخاذ آنها هستیم که مؤثرتر هستند.»

شانا کرشنر، استاد سیاست خاورمیانه در کالج آلگنی در گفتگو با پولتیکو خاطرنشان کرد که چگونه دولت‌های گذشته، از جمله دولت‌های جمهوری‌خواه، کمک به اسرائیل را به دلیل اختلافات سیاسی مشروط کردند.

پولتیکو نوشته است که با ادامه تیره شدن روابط بایدن و نتانیاهو، آینده کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل دارای چشم‌انداز روشنی نیست.

این نشریه عنوان کرده که اسرائیل به طور مداوم توصیه‌های کاخ سفید را درباره جنگ با حماس در غزه رد کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل طی روزهای اخیر با بیان اینکه نیروهایش علیرغم هشدارهای رئیس جمهور آمریکا به رفح حرکت خواهند کرد، گفت: «ما به آنجا خواهیم رفت. ما آنجا را ترک نمی‌کنیم. می‌دانید من یک خط قرمز دارم، اینکه هفتم اکتبر دیگر تکرار نشود.»

نتانیاهو: از حمایت بی‌‌‌‌‌‏سر و صدای کشورهای عربی برخورداریم

بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه به‌طور علنی انتقادات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا را رد کرد.

جو بایدن روز شنبه در مصاحبه‌ای گفته بود که روش نتانیاهو در مدیریت جنگ اسرائیل علیه حماس، «بیشتر به اسرائیل آسیب می‌زند تا به اسرائیل کمک کند.»

نخست وزیر اسرائیل در پاسخ به اظهارات بایدن به پولیتیکو گفت: «من دقیقاً نمی‌دانم منظور رئیس‌جمهور آمریکا چیست، اما اگر منظور او این است که من سیاست‌های شخصی‌ام را برخلاف میل اکثر اسرائیلی‌ها دنبال می‌کنم و این به منافع اسرائیل آسیب می‌زند، اشتباه می‌کند.»

نتانیاهو ادامه داد: «این‌ها فقط سیاست‌های شخصی من نیستند. آنها سیاست‌هایی هستند که اکثریت قاطع اسرائیلی‌ها از آن حمایت می‌کنند.»

نتانیاهو همچنین اشاره کرد که از حمایت بی‎سر و صدای کشورهای عربی برخوردار است چراکه گروه تروریستی حماس مورد حمایت حکومت ایران را یک تهدید می‌دانند، اگرچه او نام هیچ کشوری را نبرد.

او گفت: «آنها این را درک می‌کنند و حتی بی سر و صدا با آن موافق هستند. آنها می‌دانند که حماس بخشی از محور ترور ایران است.»

نتانیاهو افزود که اکثر اسرائیلی‌ها می‌دانند که اگر مأموریت خود را کامل نکنیم، قتل عام ۷ اکتبر تکرار می‌‌‏شود که نه تنها برای اسرائیل بلکه برای فلسطینی‌ها و برای آینده صلح در خاورمیانه نیز بد است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی