Search
Asset 2

سفر بایدن به ویتنام به امید دسترسی اقتصادی به حیاط خلوت چین 

سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده به ویتنام
جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده برای برگزاری یک کنفرانس مطبوعاتی در 10 سپتامبر 2023 در اولین روز سفر به ویتنام وارد هانوی می شود.(SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از پایان اجلاس سران گروه  ۲۰ در هند، با سفر به ویتنام در یک نشست دوجانبه با نگوین فو ترونگ، رهبر حزب کمونیست این کشور شرکت کرد و هر دو رهبر رسماً اعلام کردند که همکاری خود را افزایش داده و پیامی قوی به چین ارسال کردند. 

دولت ویتنام اعلام کرد که روابط خود با ایالات متحده را به سطح بالاتری ارتقا خواهد داد و ایالات متحده را «شریک جامع استراتژیک» خود خواند. 

تاکنون تنها چین، روسیه، هند و کره جنوبی به این درجه از مشارکت با هانوی دست یافته‌اند. 

رئیس جمهور آمریکا طی یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار خود، این سفر را «تاریخی» خواند. وی پیشرفت در روابط دو کشور را «از درگیری تا عادی‌سازی» ستود. 

بایدن افزود که هدف سفر به ویتنام «کمتر در مورد محدود کردن چین» بوده و تأکید کرد که «ثبات» در منطقه هند و اقیانوس آرام بسیار مهم است. 

او ادامه داد: «من نمی‌خواهم چین را مهار کنم. فقط می‌خواهم مطمئن شوم که ما با چین ارتباط داریم 

بایدن پس از ورود، در مراسم استقبال به میزبانی آقای ترونگ در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری شرکت کرد. 

رهبر ویتنام پس از استقبال از جو بایدن اظهار داشت که دیدار آنها فرصتی حیاتی برای تعمیق روابط خواهد بود. آقای ترونگ، ۷۹ساله، علی‌رغم سن بایدن، ظاهر پرزیدنت بایدن را تحسین کرد. 

به گفته گرگوری پولینگ، کارشناس مسائل آسیای جنوب شرقی، ارتقا روابط آمریکا و تایوان یک معامله بسیار بزرگ است. 

او پیش از سفر بایدن به تایوان گفت: این سفر بسیار مهم است زیرا ویتنام «یک دولت کمونیستی در همسایگی با چین است که هرگز متحد ایالات متحده نخواهد بود؛ اما روابط واشینگتن و هانوی پیام سیاسی بسیار آشکاری را ارسال می‌کند که ویتنام به‌قدری نگران پکن است که تمایل دارد روابط ایالات متحده را به طور رسمی به بالاترین حد خود برسانند.» 

ایالات متحده و ویتنام تلاش‌هایی را برای فراتر رفتن از درگیری جنگ ویتنام انجام داده‌اند. به گفته کاخ سفید، این مشارکت جدید نقطه عطفی برای دو کشور خواهد بود زیرا آنها به دنبال حل مشترک چالش‌ها در همه چیز از دریای چین جنوبی گرفته تا زنجیره‌های تامین و فناوری‌های حیاتی هستند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی