Asset 2

سفارت کانادا در پکن خواستار آزادی فوری دو وکیل حقوق بشر شد

درخواست کانادا از چین کمونیست برای آزادی دو وکیل حقوق بشری
یک افسر پلیس از کنار پلاکاردهای فعالان حقوق بازداشت شده که در 19 فوریه 2020 روی حصار دفتر ارتباط چین در هنگ کنگ چسبانده شده بودند، در اعتراض به بازداشت کنشگر برجسته ضد فساد، شو ژیونگ، می گذرد. (ISAAC LAWRENCE/AFP via Getty Images)

سفارت کانادا در پکن با ابراز نگرانی از صدور احکام طولانی مدت برای دو وکیل حقوق بشری از سوی حزب کمونیست چین، خواستار آزادی فوری آنها شد. 

سفارت کانادا در چین با انتشار یک توییت نوشت: ما عمیقاً از صدور احکام ۱۲ سال زندان برای خانم دینگ جیاکسی و ۱۴ سال زندان برای آقای شو ژی یونگ نگرانیم. 

در ادامه این توییت آمده است که این مدافعان حقوق بشر خواستار شفافیت و حقوق مدنی بودند. به گفته سازمان ملل، به‌صورت خودسرانه بازداشت شدند و ما خواستار آزادی بی‌قید و شرط آنها هستیم. 

سفارت کانادا همچنین روز گذشته بیانیه مشابهی را به زبان چینی در «ویبو» پلت فرم رسانه اجتماعی پرکاربرد در چین، منتشر کرده بود. 

«شو ژی یونگ»، ۵۰ساله و «دینگ جیاکسی»، ۵۵ساله، چهره‌های برجسته جنبش شهروندان جدید چین هستند که به دنبال گذار مسالمت‌آمیز کشور به سمت رعایت قانون اساسی و اصول آن و همچنین خواستار شفافیت بیشتر در مورد ثروت مقامات هستند. 

این دو نفر بیش از سه سال است که بازداشت شده‌اند. دینگ در دسامبر ۲۰۱۹، پس از حضور در یک گردهمایی همراه با حدود ۲۰ وکیل و فعال حقوق بشر دیگر در شهر بندری به نام شیامن، توسط پلیس بازداشت شد. 

بر اساس بیانیه وکلای دیده‌بان حقوق کانادا، او پس از بازداشت به مدت شش ماه تحت «نظارت مسکونی در یک مکان تعیین شده» قرار گرفت و در آن دوره با اشکال مختلف شکنجه روبرو شد. 

به گزارش گاردین، «شو ژی یونگ»، یکی از چهره‌های کلیدی جنبش شهروندان جدید، به دنبال عملیاتی که اکنون «سرکوب ۱۲۲۶» نامیده می‌شود، مخفی شد، اما بنا بر گزارش‌ها در فوریه ۲۰۲۰ دستگیر شد. 

بر اساس گزارش رویترز در اوایل این هفته، شو و دینگ در ژوئن گذشته پشت درهای بسته محاکمه شدند و در دادگاهی در شهرستان لینشوا در استان شاندونگ در شمال شرقی این کشور به خرابکاری دولتی متهم شدند. با این حال، وزارت خارجه چین به رویترز گفت که از پرونده‌های این وکلا بی‌اطلاع است. 

رژیم کمونیستی چین طی سال‌های اخیر به طور چشمگیری مخالفان خود را سرکوب کرده است. قبل از سرکوب ۱۲۲۶ نیز صدها وکیل‌مدافع حقوق بشر در یک سری از دستگیری‌ها در چین که معمولاً به‌عنوان «سرکوب ۷۰۹» شناخته می‌شود، بازداشت شدند و ده‌ها نفر به زندان افتادند. 

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی