ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، در بیانیهای در ۹ سپتامبر گفت: «وقتی دموکراسی حاکم باشد، هیچ رهبر سیاسی مجبور نمیشود در خارج از وطن خود درخواست پناهندگی دهد.»
در ۲۸ ژوئیه، نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، و رقب مخالف او، ادموندو گونزالس، پس از انتخابات ریاستجمهوری مدعی پیروزی شدند. مادورو رسماً بهعنوان پیروز انتخاب اعلام شده، اما چندین کشور از جمله آمریکا، شیلی، پرو، ایتالیا و کانادا نسبت به مشروعیت نتایج ابراز نگرانی کردهاند. کشورهای دیگر مانند چین، روسیه و کوبا پیروزی مادورو را تبریک گفتند.
مادورو با ۵۲ درصد آرا در برابر گونزالس که ۴۳ درصد رأی آورد برنده اعلام شد، اما شورای انتخابات مدارک شمارش آرا را منتشر نکرده است. آسوشیتد پرس برگههای تجمیع رأی مخالفان را تحلیل کرد و نشان داد که گونزالس بیش از آنچه که دولت گفته رأی آورده است.
اعتراضات ونزوئلا متعاقب آن آغاز شد که شورای ملی انتخابات کشور مادورو را با ۶.۴ میلیون رأی در برابر گونزالس با ۵.۳ میلیون رأی بهعنوان برنده انتخابات اعلام کرد.
جولی گفت کانادا از عدم انتشار نتایج رسمی توسط کمیسیون ملی انتخابات ونزوئلا، که بهرغم درخواست بسیاری از کشورها انجام نگرفته، «متأسف» است. او افزود: «کانادا نگران این است که گونزالس مجبور به فرار از کشور شود.»
جولی همچنین دولت ونزوئلا را به دلیل نادیده گرفتن وضعیت حفاظتشده سفارت آرژانتین در کاراکاس محکوم کرد، جایی که بعضی از نفرات تیم ماریا کورینا ماچادو، رهبر مخالفان، که پیشتر «به بهانههای واهی» از شرکت در انتخابات منع شده بود، در آن سکونت دارند.
او گفت: «این تحولات غیرقابل قبول از نیاز فوری ونزوئلا به شرایطی حکایت دارند که باعث میشود تعامل دموکراتیک بدون ترس از انتقامجویی تحقق پیدا کند.»
هزاران معترض از زمان اعلام نتایج انتخابات به خیابانها ریختند تا نتیجه را محکوم کنند. این اعتراضات به شلیک گاز اشکآور و گلولههای پلاستیکی از جانب نیروهای امنیتی و بازداشتهای متعدد منجر شده است. جولی گفت کانادا به صراحت سرکوب بیامان و فزاینده مردم این کشور را که به مرگ دهها نفر و بازداشت «خودسرانه» بیش از ۲ هزار نفر انجامیده محکوم میکند.
جولی در بیانیه قبلی خود در ۵ اوت گفته بود که شواهد نشان میدهند «نتایج انتخابات اراده مردم ونزوئلا را منعکس نمیکند» اما ادعای برنده شدن گونزالس را هم مطرح نکرده بود.
ونزوئلا به لطف ذخایر نفتی بزرگ خود یکی از توسعهیافتهترین اقتصادهای آمریکای جنوبی بود، تا اینکه حزب سوسیالیست متحد مادورو در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسید. این کشور از آن زمان شاهد کاهش تولید ناخالص داخلی و تورم فزاینده بوده و بیش از ۷.۷ میلیون نفر از کشور فرار کردهاند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر، دولت ونزوئلا همچنین خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، نهادهای مدنی و مخالفان سیاسی را مورد آزار و اذیت و ارعاب قرار میدهد.