Search
Asset 2

کمک جدید ۶۵ میلیون دلاری کانادا به غزه؛ مجموع کمک‌های این کشور به غزه به ۱۶۵ میلیون دلار رسید

کانادا از اعطای یک کمک ۶۵ میلیون دلاری دیگر به غزه خبر داده که مجموع کمک‌های این کشور در حمایت از فلسطینیان غزه را به ۱۶۵ میلیون دلار می‌رساند.
کارکنان کنگره آمریکا در پی عملیات اسرائیل در رفح و قانون حمایت از کمک‌های امنیتی به اسرائیل در واشنگتن دی سی، در ۱۶ مه ۲۰۲۴ در اعتراضات شرکت می‌کنند. (ALLISON BAILEY/Middle East Images/AFP via Getty Images)

کانادا از اعطای یک کمک ۶۵ میلیون دلاری دیگر به غزه خبر داده که مجموع کمک‌های این کشور در حمایت از فلسطینیان غزه را به ۱۶۵ میلیون دلار می‌رساند.

احمد حسین، وزیر توسعه بین‌المللی کانادا، در بیانیه مطبوعاتی خود در ۱۶ مه گفت هدف از این کمک رسیدگی به «وضعیت انسانی فاجعه‌بار» غزه متعاقب حمله زمینی نیروهای اسرائیلی به رفح است.

اسرائیل شهر رفح در جنوب غزه را آخرین پایگاه گروه تروریستی حماس می‌داند. گذرگاه مرزی رفح تنها گذرگاه بین غزه و مصر در سمت جنوب است. رهبران اسرائیل بارها گفته‌اند که شکست حماس پس از هفت ماه درگیری مستلزم تهاجم زمینی به رفح است.

نیروهای اسرائیلی پاسخ متقابل خود را پس از حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز کردند؛ حمله‌ای که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۴۰ نفر گروگان گرفته شدند.

نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش عملیاتی جدید خود را در ۶ مه در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کردند که نشان می‌داد در حال انجام حملات هدفمند به اهداف حماس در شرق رفح هستند.

ارتش در ساعات اولیه صبح روز ۷ مه گزارش داد که نیروهای اسرائیلی پس از دریافت اطلاعات مربوط به انجام فعالیت‌های تروریستی در گذرگاه رفح کنترل بخش شرقی این شهر را در سمت غزه به دست گرفتند.

براساس این بیانیه، از ساکنان خواسته شد به‌طورموقت به المواسی نقل مکان کنند؛ منطقه‌ای در نوار غزه که پیش از آغاز عملیات تخلیه توسعه یافته است.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که «عملیات ضدتروریستی دقیقی را برای نابودی تروریست‌های حماس و زیرساخت‌های موجود در نقاط خاصی از شرق رفح آغاز کرده است.»

ارتش اسرائیل گفت این عملیات به دنبال شلیک خمپاره از سمت جنوب شرقی رفح به گذرگاه کرم شالوم آغاز شد؛ حمله‌ای که در آن چهار سرباز ارتش اسرائیل کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند. تا قبل از حمله هفتم اکتبر حماس، کرم شالوم مسیر اصلی انتقال کالاهای تجاری از اسرائیل به غزه محسوب می‌شد.

ارتش اسرائیل در ساعات ابتدایی صبح روز ۸ مه از بازگشایی گذرگاه مرزی کرم شالوم برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه خبر داد. به گفته ارتش اسرائیل، کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه مصر از قبل به گذرگاه رسیده بودند.

در عین‌حال، اتاوا در ۱۶ مه به نقل از متخصصان ناشناس امنیت غذایی گزارش داد که غزه در آستانه قحطی شدید است. اتاوا ضمن محکوم کردن حمله حماس به اسرائیل در اکتبر گذشته، خواستار «آتش‌بس فوری و پایدار» شد.

در بیانیه اتاوا آمده است: «براساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی، طرف‌های درگیر در جنگ موظف هستند که امکان و اجازه دسترسی سریع و بلامانع غیرنظامیان به کمک‌های بشردوستانه را فراهم کنند. افزایش فوری حجم غذا، آب و دیگر لوازم ضروری برای رسیدگی به وضعیت وخیم منطقه حائز اهمیت است.»

بسته کمکی 


بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری کانادا شامل پرداخت ۲۵ میلیون دلار به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) است که به واسطه تعهد دیرینه خود به امر کمک‌رسانی شناخته می‌شود. در این بیانیه آمده که هدف از این کمک، رفع نیازهای آموزشی، بهداشتی و اعطای کمک‌های اجتماعی-امنیتی به آوارگان فلسطینی منطقه است. 

۴۰ میلیون دلار باقی‌مانده بین اونروا و دیگر سازمان‌های فعال مانند صلیب سرخ کانادا و سازمان‌های غیردولتی کانادایی توزیع می‌شود.

کانادا همچنین بیش از ۵ میلیون دلار به صلیب سرخ کانادا کمک می‌کند؛ نهادی که برای بهبود خدمات فوریت‌های پزشکی در کرانه باختری و غزه با جمعیت هلال احمر فلسطین همکاری خواهد کرد.

کانادا ۵ میلیون دلار دیگر به دفتر حمایت از پروژه‌های سازمان ملل می‌‎پردازد تا با ایجاد زنجیره تأمین جهت تسریع کمک‌های بشردوستانه، هماهنگی بیشتری در روند کمک‌رسانی به غزه ایجاد کند. یک میلیون دلار نیز به کریدور دریایی قبرس و غزه اختصاص خواهد یافت.

متعاقب ادعای هم‌دستی ده‌ها کارمند اونروا در حمله تروریستی حماس به اسرائیل در اکتبر گذشته، کانادا و آمریکا در ۲۶ ژانویه تصمیم گرفتند کمک‌های مالی خود به این آژانس را به‌طور موقت متوقف کنند.

اتاوا پس از بررسی گزارش دفتر خدمات نظارت داخلی سازمان ملل کمک‌های مالی اونروا را از سر گرفت، درحالی‌که تحقیقات مربوط به ادعای هم‌دستی کارکنان این آژانس با حماس همچنان در جریان بود.

چندین خانواده کانادایی که با قربانیان حمله حماس در ارتباط بودند، در ماه آوریل از دولت فدرال به دلیل ادامه کمک‌های مالی به اونروا شکایت کردند. خانواده‌ها می‌گفتند تأمین مالی چنین سازمانی ناقض قوانین مقابله با تروریسم کانادا است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی