Search
Asset 2

قرارگرفتن مدارس خیرساز در فهرست املاک قابل فروش دولت؛ جبران کسری بودجه از جیب خیرین

یک مدرسه راهنمایی در شهر قم - ایران
یک مدرسه راهنمایی در شهر قم - ایران (WIKIMEDIA)

مدیرعامل یک مؤسسه خیریه خبر داد که دولت ابراهیم رئیسی در چارچوب «طرح مولدسازی دارایی‌های دولتی»، تعداد زیادی از مدارسی را که توسط خیرین ساخته شده است را در فهرست املاک قابل‌فروش قرار داده است.

زهرا گیتی‌نژاد، مدیرعامل مؤسسهٔ مهر گیتی که بخش عمدهٔ فعالیت‌های آن مدرسه‌سازی است، با انتشار یک فایل ویدئویی عنوان کرد: «خیرین وقت و اموال خود را به امید پیشرفت کشور، وقف کودکان این سرزمین می‌کنند. آن‌ها مسئول جبران کمبود بودجهٔ دولت نیستند.»

وی افزود: «۷۰درصد مدارس را خیرین می‌سازند و وقتی با این مسئله مواجه می‌شوند که مدارسشان در فهرست فروش قرار گرفته است، اعتمادشان سلب خواهد شد.»

خانم گیتی‌نژاد رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و وزیر آموزش‌وپرورش را خطاب قرار داد و گفت: «واضح و شفاف در مورد این فهرست صحبت کنید تا بتوانیم جواب قانع‌کننده‌ای به خیرین خود بدهیم.»

طرح «مولدسازی دارایی‌های دولت» که به گفته مدافعانش، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی از آن حمایت می‌کند، قرار است زیر نظر یک «هیئت عالی» متشکل از هفت عضو اجرا شود.

این هیئت که «مصونیت قضایی» دارد، قرار است اموال دولتی را که مازاد تشخیص می‌دهند، قیمت‌گذاری کرده و به فروش برسانند. این در حالی است که این سازمان خصوصی در فهرستی که منتشر کرده، مدارس خیرساز را نیز به‌عنوان اموال دولتی در نظر گرفته و بسیاری از آنها را برای فروش گذاشته است.

در همین رابطه محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش عنوان کرد: «صحبت‌های خانم گیتی‌نژاد به موضوع عجیبی اشاره دارد. اگر مدرسهٔ مازاد داریم در نتیجه وجود خیرین مدرسه‌ساز ضرورتی ندارد. اگر خیرین مدرسه ساخته‌اند بنا بر ضرورت و نیاز ساخته شده است و هزاران میلیارد تومان هزینه کرده‌اند.»

وی ادامه داد: «طبق شنیده‌های من سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان خیرین مدرسه‌ساز هزینه می‌کنند. چطور کسی به خودش جرئت می‌دهد که اموال خیرساز را به فروش بگذارد. کسانی که این کار را می‌کنند، عقل سالمی ندارند.»

مصطفی پوردهقان، فرماندار سابق اردکان نیز در حساب اینستاگرام خود با انتشار تصویری از لیست اموال قرار گرفته در طرح مولدسازی نوشت: «دبستان مرحوم افشار که چند دهه پیش به‌صورت خیری بنا شده است از اموال دولت نیست که آن را به حراج در لیست مولدسازی قرار داده‌اید، این زمین در ردیف تبصره ۱۹ قرار داشت تا تبدیل به احسن شود.»

پوردهقان ادامه داد: «فروش اموال خیری به‌نوعی پشت‌کردن به نیت معنوی وقف خیران در حوزه تعلیم‌وتربیت است. الان خیرها از کجا بدانند مدرسه‌ای که ساختند بعداً به فروش نمی‌رود؟»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده وزارت آموزش‌وپرورش در مجموع بیش از ۱۶۶۰ پروژه مدرسه‌سازی با درصد پیشرفت مختلف را برای مولدسازی در سامانه قرار داده است. تقریباً به همین مقدار نیز مدرسه قدیمی در لیست املاک جهت فروش ارائه شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی