Search
Asset 2

چین احتمالا در سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله خواهد کرد؛ اما با چه بهانه‌ای؟

شی جین پینگ، رهبر چین، در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۸، در طی یک سفر رسمی دولتی، از یک گارد افتخاری نظامی در ساختمان اتحادیه در پرتوریا، آفریقای جنوبی بازدید می‌کند. (Phill Magakoe/AFP/Getty Images)
شی جین پینگ، رهبر چین، در ۲۴ ژوئیه ۲۰۱۸، در طی یک سفر رسمی دولتی، از یک گارد افتخاری نظامی در ساختمان اتحادیه در پرتوریا، آفریقای جنوبی بازدید می‌کند. (Phill Magakoe/AFP/Getty Images)

وزیر امور خارجه تایوان گفت احتمال اینکه چین در سال ۲۰۲۷ به این کشور حمله کند بسیار زیاد است. به گفته او رئیس‌جمهور چین در شرایطی که کشورش به لحاظ اقتصادی افول کرده است، نیازمند دستاورد سازی در خارج خواهد بود و احتمال اینکه حمله به تایوان ابزاری برای رسیدن به چنین مقصودی باشد، بسیار زیاد است.

«جوزف وو» وزیر خارجه تایوان ۳۰ بهمن‌ماه در گفتگو با شبکه «اسکای نیوز» با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور چین ممکن است تجاوز علیه تایوان را راهی برای به‌جا گذاشتن میراثی از دوره سوم ریاست جمهوری خود بداند، گفت: «ازنظر من، ۲۰۲۷ سالی است که باید مراقب آن باشیم، آن‌هم به دلیل وضعیت قدرت داخلی در چین.»

او افزود: «در سال ۲۰۲۷ «شی جین پینگ» به‌احتمال‌زیاد به چهارمین دوره ریاست جمهوری خود خواهد رفت؛ اما اگر او در سه دوره قبلی خود نتواند مدعی هیچ دستاوردی در دوران ریاستش باشد، شاید لازم ببیند حرکتی انجام دهد تا بتواند آن را دستاورد یا میراث خود معرفی کند.»

او به وضعیتی که رژیم کمونیستی چین در حال حاضر با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: «اگر به وضعیت چین در حال حاضر نگاه کنید، اقتصاد در حال سقوط است. مردم خوشحال نیستند؛ به نظر می‌رسد تجارت املاک و مستغلات در حال رکود جدی است.

وزیر خارجه تایوان خاطرنشان کرد: «اگر «شی جین پینگ» نتواند اوضاع کنونی را در داخل چین تغییر دهد، ممکن است بخواهد به استفاده از زور یا ایجاد بحران در خارج متوسل شود تا توجه داخلی را منحرف کند یا به چینی‌ها نشان دهد که کاری را انجام داده است.»

«وو» با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور چین ممکن است حمله به تایوان را راهی برای انحراف از مشکلات داخلی چین ببیند، گفت: «ما نگران این هستیم که تایوان تبدیل به قربانی او شود.»

این اظهارات وزیر امور خارجه تایوان در حالی بیان شد که چین در حال تشدید اقدامات نظامی خود در اطراف جزیره تایوان است و به‌طور منظم جت‌های جنگنده را به سمت حریم هوایی تایوان می‌فرستد و کشتی‌های نظامی خود را در آبراه میان دو کشور، به مرزهای آبی تایوان نزدیک می‌کند. در کنار این‌ها چینی‌ها بارها در ماه‌های گذشته مانورهای نظامی گسترده‌ای را در نزدیکی مرزهای تایوان برگزار کرده‌اند.

وزیر خارجه تایوان با اشاره به این اقدامات مخاطره‌آمیز پکن، این حرکات را به‌عنوان «اقدامات بسیار خطرناک و تحریک‌آمیز» توصیف کرد که می‌تواند منجر به “بدترین سناریو” شود. او گفت: «بسیاری از اوقات شما می‌بینید که مجموع یک تصادف کوچک ممکن است به یک جنگ بزرگ منجر شود و ما نگران هستیم که این اتفاق بیفتد.»

«وو» گفت: «چینی‌ها با تشدید اقدامات تحریک‌آمیز و مخاطره‌آمیز خود می‌خواهند تایوان را مجبور به تسلیم کنند. آن‌ها با این اقدامات می‌خواهند تایوان را بدون استفاده از نیروی نظامی فتح کنند.»

او همچنین در این گفتگو اذعان کرد که این جزیره قبلاً برای جنگ احتمالی با چین ازنظر مهمات و نیروهای مسلح کند بوده است. «وو» با اشاره به اقداماتی که این کشور برای بهبود توان دفاعی خود انجام می‌دهد، گفت: «ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا کشورمان را قادر کنیم که از خود در برابر هر حمله احتمالی دفاع کند.»

گفتنی است پکن اخیراً اعلام کرده است که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۲ تنها ۳ درصد رشد داشته است که نسبت به رشد ۸.۴ درصد در سال ۲۰۲۱ به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است.

همچنین بر اساس نظرسنجی موسسه «World Economics» از مدیران فروش بیش از ۲۳۰۰ شرکت در جهان که از ۱ تا ۱۶ دسامبر انجام شد، شاخص اعتماد تجاری چین از ۵۱.۸ در ماه نوامبر به ۴۸.۱ در ماه دسامبر رسیده است. رقمی که به گفته این موسسه کمترین میزان از زمان شروع مستندسازی داده‌ها در سال ۲۰۱۰ است.

در همین حال، داده‌های نظرسنجی این موسسه نشان داد، با وجود اقدامات محرک اقتصادی پکن، بازار مسکن نیز به روند نزولی خود در سه‌ماهه آخر سال ۲۰۲۲ ادامه داده است.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی