براساس یک گزارش جدید، پیشبینی میشود که شمار بیسابقهای از میلیونرها در سال جاری چین کمونیستی را ترک کنند؛ اتفاقی که میتواند اقتصاد مشکلدارِ این کشور را تحت تأثیر بگذارد.
به گزارش مؤسسه مشاوره مهاجرت سرمایهگذاری هنلی و شرکا در بریتانیا که در ۱۸ ژوئن انتشار یافت، چین در آستانه از دست دادن حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیونر در سال ۲۰۲۴ قرار دارد که بیش از آمار دیگر کشورهای جهان است. بدین ترتیب، رکورد قبلی این کشور که ۱۳ هزار و ۸۰۰ مورد مهاجرت در سال ۲۰۲۳ بود، شکسته شد.
مقاصد مورد علاقه سنتی چینیهای ثروتمند که به دنبال زندگی بهتر مهاجرت میکنند، آمریکا، کانادا و سنگاپور هستند. با اینحال، شمار فزایندهای از چینیهای ثروتمند در سالهای اخیر به ژاپن مهاجرت کردهاند.
دامینیک وولک، مدیر بخش مشتریان خصوصی شرکت، در این گزارش میگوید: «رشد اقتصادی کند و تنشهای ژئوپلیتیکی از جمله عواملی هستند که میلیونرهای چینی را به جستجوی افقهای جدید ترغیب میکنند.»
مهاجرت بیسابقه چینیهای ثروتمند و جابهجایی داراییهای آنها میتواند چالشهای اقتصادی چین را تشدید کند.
تحلیلگران مهاجرت در این گزارش میگویند: «رشد عمومی ثروت در چین در چند سال گذشته کند شده و نشان میدهد که تأثیر این خروجیها میتواند زیانبارتر از حد معمول باشد.»
به گفته تحلیلگران چینی، اقتصاد چین در حال بیرون آمدن از آشفتگیهای دوران همهگیری است. بخش صادرات و تولید چین بهبود یافته اما نرخ تقاضای داخلی ضعیف است و تنشهای چین با شرکای تجاری آن شدت گرفتهاند. دولتهای غربی و برخی از اقتصادهای نوظهور نگران موج فزاینده واردات محصولات ارزانقیمت چینی هستند که گفته میشود مشاغل و کسبوکارهای داخلی آنها را تهدید میکند.
درحالیکه حزب کمونیست چین همچنان بر افزایش تولید در بخش انرژی جایگزین تمرکز دارد، آمریکا در ماه مه اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۲۴ روی خودروهای برقی وارداتی چین تعرفه ۱۰۰ درصدی بگذارد.
اتحادیه اروپا در اوایل ماه جاری تعرفه سنگینتری برای واردات خودروهای برقی ساخت چین اعمال کرد. در مقابل، وزارت بازرگانی چین در ۱۷ ژوئن از آغاز تحقیقات مقابله با قیمتشکنی درخصوص گوشت خوک وارداتی از اتحادیه اروپا خبر داد که به تشدید تنشها بین چین و ۲۷ کشور عضو این اتحادیه اروپا انجامید. برخی از تحلیلگران درخصوص وقوع یک جنگ تجاری بین بروکسل، واشینگتن و پکن هشدار میدهند که میتواند رشد اقتصادی چین را بیش از پیش کمرنگ کند.
در عینحال، بخش املاک که زمانی پایه و اساسِ رشد اقتصاد چین بود، همچنان راکد است.
شرکت فیچ ریتینگز در ماه آوریل دورنمای اقتصاد چین را از باثبات به منفی تغییر داد، هرچند که وضعیت اوراق قرضه دولتی این کشور در وضعیت خوبی قرار دارد. در شرایطی که مقامات چینی با بدهی فزاینده دولتهای محلی و گذار از مدل رشد مشکلدار فعلی- که به بخش املاک متکی است- دستوپنجه نرم میکنند، فیچ ریتینگز نسبت به افزایش مخاطرات بخش مالی عمومی کشور هشدار میدهد.
مقاصد برتر
امارات متحده عربی بهعنوان جذابترین مقصد جهان برای مهاجرت میلیونرها شناخته میشود- به دلیل فقدان مالیات بر درآمد، سبک زندگی لوکس و برنامه «ویزای طلایی» که امکان اقامت طولانیمدت و قابل تمدید خارجیها را در این کشور حاشیه خلیج فارس فراهم میکند- اما میلیونرهای چینی براساس این گزارش ترجیح میدهند که به آمریکا، کانادا و سنگاپور مهاجرت کنند.
به گزارش هنلی و شرکا، آمریکا شاهد ورود ۳ هزار و ۸۰۰ فرد با خالص دارایی عظیم خواهد بود. در این گزارش اشارهای به ملیت این افراد نشده است. افراد با خالص دارایی عظیم به کسانی اطلاق میشود که داراییهای قابل سرمایهگذاری آنها به ۱ میلیون دلار یا بیشتر میرسد.
به گفته میشا گلنی، روزنامهنگار و مدیر مؤسسه علوم انسانی وین، کانادا در سالهای اخیر شاهد «افزایش قابلتوجه» جمعیت چینیها بوده که بویژه در بریتیش کلمبیا مشهود است.
آقای گلنی در گزارش هنلی و شرکا نوشت: «ونکوور به یکی از مطلوبترین مقاصد در آمریکای شمالی تبدیل شده و جمعیت آن در یک دهه اخیر بیش از ۲۵۰ هزار واحد رشد داشته که باعث ظهور کسبوکارهای جدید و افزایش هزینههای مسکنسازی شده است.»
براساس این گزارش، ژاپن نیز در کنار این مقاصد سنتی به مقصدی جدید در دوران پساکووید تبدیل شده و میلیاردرهای چینی بهطور فزاینده به شهرهایی مانند توکیو مهاجرت کردهاند.
در این گزارش آمده است: «سبک زندگی در ژاپن بسیار جذاب است. از این گذشته، اقتصاد کلی ژاپن بهرغم دشواریهای یک دهه اخیر رو به بهبودی میرود.»