logo_eet

تبدیل خودروهای احتراق داخلی به الکتریکی آسیب‌های زیست‌محیطی گسترده‌‌ای به دنبال دارد

(Aldeca studio/Shutterstock)
(Aldeca studio/Shutterstock)

بر اساس یک تحقیق جدید، تبدیل ناوگان خودروهای شخصی و کامیون‌های آمریکایی از موتورهای بنزینی و دیزلی احتراق داخلی به وسایل نقلیه الکتریکی به دلیل استخراج بیشتر لیتیوم، آسیب‌های زیست‌محیطی گسترده‌ای به دنبال خواهد داشت.

بر اساس تحقیقی که توسط تیمی از محققان کالج پراویدنس و دانشگاه کالیفرنیا در دیویس تهیه شده است که در همکاری با محققان مرتبط با پروژه آب‌وهوا و جامعه کار می‌کنند، یکی از جنبه‌های مهم حمل‌ونقل برقی، تقاضای جدید برای فلزات به‌ویژه فلز لیتیوم است که یکی از فلزات غیرقابل‌جایگزین در باطری‌های خودرو‌های برقی است.

بر اساس این گزارش اگر میزان تقاضای امروزی برای خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۵۰ ادامه پیدا کند، لیتیوم موردنیاز بازار خودرو‌های برقی ایالات متحده به‌تنهایی به سه برابر مقدار لیتیومی می‌رسد  که در حال حاضر برای کل بازار جهانی تولید می‌شود و این افزایش تقاضا با گسترش استخراج این فلز از معادن برآورده خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است که هرچند  که جوامع وظیفه فوری در تولید انرژی‌های جدید و بدون آلاینده را بر عهده دارند و برای این کار سطحی از استخراج ضروری است؛ اما استخراج معادن در مقیاس بزرگ باعث آسیب‌های زیست‌محیطی و اجتماعی می‌شود و در بسیاری از موارد بدون رضایت جوامع آسیب‌دیده، به طور غیر قابل برگشتی محیط‌زیست آنها را  تغییر می‌دهد.

در گزارش این دو مرکز تحقیقاتی راه‌حل‌هایی نیز برای محدودکردن مقدار استخراج لیتیوم پیش‌بینی‌شده که شامل کاهش وابستگی سیستم حمل‌ونقل به خودروهای شخصی، فعال‌کردن یک سیستم حمل‌ونقل برقی عمومی، کاهش اندازه باتری خودروهای الکتریکی و  به حداکثر رساندن بازیافت فلز لیتیوم می‌شود.

این گزارش در حالی منتشر شده که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در سال ۲۰۲۱ فرمان اجرایی را امضا کرد که  بر اساس آن حداقل نیمی از خودروها و کامیون‌های فروخته شده در ایالات متحده تا سال ۲۰۳۰  باید خودروهای الکتریکی باشند.

  دستور بایدن مستلزم ساخت ۵۰۰ هزار ایستگاه شارژ الکتریکی در سراسر آمریکا  برای جایگزینی با جایگاه‌های سوخت  بنزین و گازوئیل است.

اپک تایمز با چند تن از نمایندگان دموکرات عضو کمیته‌های علم، فضا و فناوری (SST) و انرژی و تجارت (E&C) مجلس نمایندگان تماس گرفت تا نظر آنها را نسبت به این گزارش و افرایش تصاعدی تقاضا برای لیتیوم و افزایش آسیب‌های زیست‌محیطی ناشی از استخراج این عنصر گران‌بها جویا شود، اما هیچ‌کدام از آنها به سؤالات اپک تایمز پاسخ ندادند.

بااین‌حال، دیوید کارلوچی، استراتژیست دموکرات، به اپک تایمز گفت که فکر نمی‌کند بایدن در نتیجه این مطالعه، مأموریت خود را در سال ۲۰۳۰ برای خودروهای برقی تغییر دهد.

وی با تایدد وجود موانعی در برابر عملیاتی‌شدن فرمان اجرایی بایدن گفت: «این بدان معنا نیست که اهداف این طرح محقق نمی‌شوند، تا زمانی که کاملاً مشخص شود تولید لیتیوم تا آن زمان افزایش خواهد یافت یا خیر جو بایدن نباید به فکر تجدیدنظر در برنامه ۲۰۳۰ خود باشد. این صنعت پررونق با امکانات بی‌پایان برای شکوفایی و پایداری کشور ما لازم است.»

اما حامیان صنعت انرژی و جمهوری‌خواهان کنگره که با اپک تایمز مصاحبه کردند، گفتند که این مطالعه زمینه‌های محکمی برای محدودکردن یا حذف کامل اختیارات بایدن برای خودروهای الکتریکی فراهم می‌کند.

دانیل کیش، معاون ارشد مؤسسه تحقیقات انرژی (IER) گفت: «رویای آمریکایی مورد حمله قرار گرفته است و نخبگان و برنامه‌ریزان مرکزی از تغییرات آب‌وهوایی و انرژی به‌عنوان وسیله‌ای استفاده می‌کنند تا همه ما را سوار اتوبوس کنند.»

همچنین شش قانون‌گذار ایالت وایومینگ اقدامی را برای ممنوعیت خودروهای برقی در سراسر ایالت تا سال ۲۰۳۵ ارائه کرده‌اند.

بر اساس تحقیقی که مؤسسه تحقیقات انرژی (IER) برای دولت استان آلبرتای کانادا انجام داده، پیش‌بینی کرده است که تبدیل خودرو های دیزلی و بنزینی به خودرو‌های الکتریکی، خسارت اقتصادی شدید و گسترده به دنبال خواهد داشت و ۱۳.۵ درصد از کل مشاغل در بخش‌های مختلف این استان از بین خواهد رفت.

جمهوری‌خواهان مجلس معتقدند که این مطالعه باید ترمزی در برابر فرمان اجرایی بایدن باشد و آنها پیشنهاد کردند که انتخاب مصرف‌کنندگان منجر به نوآوری در بازار خواهد شد.

در همین رابطه رندی وبر نماینده تگزاس در کنگره آمریکا گفت: «فرمان بایدن در مورد وسایل نقلیه الکتریکی، در نهایت هزینه بیشتری برای آمریکایی‌ها خواهد داشت و وابستگی ما به چین را افزایش می‌دهد.»

وی ادامه داد: «دولت باید به‌جای تحمیل خودروهای الکتریکی به آمریکایی‌ها، باید به بازار و انتخاب مصرف‌کننده اجازه دهد تا خود خودروهای الکتریکی را به کار گیرند. آخرین کاری که دولت باید انجام دهد این است که با محدودکردن گزینه‌ها برای وسایل نقلیه مقرون‌به‌صرفه و قابل‌اعتماد، حمل‌ونقل  و معیشت مردم را از بین ببرد.»

اخبار مرتبط