Search
Asset 2

بحران در دولت اسرائیل؛ نتانیاهو از «دولت پنهان چپ‌گرا» انتقاد کرد

در حالی که تحقیقات درباره فساد مالی در حلقه نزدیکان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شدت گرفته، او با اتخاذ موضعی مشابه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به چیزی که آن را «دولت پنهان چپ‌گرا» در اسرائیل و ایالات متحده می‌خواند، تاخته است.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کنفرانس خبری در اورشلیم، ۲ سپتامبر ۲۰۲۴ (OHAD ZWIGENBERG/POOL/AFP via Getty Images)

در حالی که تحقیقات درباره فساد مالی در حلقه نزدیکان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شدت گرفته، او با اتخاذ موضعی مشابه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به چیزی که آن را «دولت پنهان چپ‌گرا» در اسرائیل و ایالات متحده می‌خواند، تاخته است.

نتانیاهو روز چهارشنبه ۲۹ اسفند، در پستی در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس، گفت که «دولت پنهان چپ‌گرا» در اسرائیل و آمریکا از سیستم قضایی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب اراده مردم استفاده می‌کند.

نتانیاهو افزود «وقتی یکی از رهبران جناح راست در انتخابات آمریکا و اسرائیل پیروز می‌شود، دولت چپ‌گرا از سیستم قضایی برای سرکوب اراده مردم استفاده ابزاری می‌کند. اما آن‌ها در هیچ‌کدام از موارد پیروز نخواهند شد، ما در کنار همدیگر قدرتمند هستیم.»

کمتر از نیم ساعت بعد، این پست از حساب رسمی نخست‌وزیری حذف شد، اما نتانیاهو پیام مشابهی را در حساب شخصی خود منتشر کرد.

به گزارش تایمز اسرائیل، حمله نتانیاهو به قوه قضاییه و مقامات مستقل در حالی صورت می‌گیرد که پلیس اسرائیل روز چهارشنبه دو نفر را در ارتباط با پرونده‌ای درباره انتقال هزاران دلار از طریق قطر به دستیاران نخست‌وزیر بازداشت کرده است.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که یکی از بازداشت‌شدگان آزاد شده اما فرد دوم همچنان تحت بازجویی است.

در روزهای اخیر، نتانیاهو متهم شده که تلاش دارد با الهام از ترامپ، مخالفان خود را تضعیف کرده و وفادارانش را در پست‌های کلیدی منصوب کند.

وبسایت خبری اکسیوس در اوایل هفته جاری به نقل از دستیاران نخست‌وزیر اسرائیل نوشت که او پس از بازگشت از واشینگتن تصمیم گرفته است که رئیس سازمان اطلاعات داخلی اسرائیل (شین بت)، رونن بار، و همچنین دادستان کل، گالی بهاراو-میارا، را برکنار کند.

در اقدامی کم‌سابقه، اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، به انتقاد از اظهارات نتانیاهو پرداخت و از سیستم قضایی این کشور دفاع کرد. دفتر او در بیانیه‌ای نوشت «سیستم قضایی قدرتمند و مستقل اسرائیل، دارایی ارزشمند دموکراسی این کشور است و رئیس‌جمهور اسرائیل به وجود آن می‌بالد.»

یائیر لاپید، نخست‌وزیر سابق نیز، نتانیاهو را به «دامن زدن به توطئه‌های خطرناک» و «تضعیف حاکمیت قانون» متهم کرد و گفت «او از مسیر اصلی خود منحرف شده و در دام یک ترس خطرناک و شرم‌آور گرفتار شده است.»

نتانیاهو و وزرای کابینه‌اش همچنین در تلاش هستند تا قوانینی را تصویب کنند که کنترل بیشتری بر قوه قضاییه داشته باشند. آن‌ها در جلسه‌ای شبانه برای بازگرداندن ایتامار بن‌گویر، وزیر راست‌افراطی، به پست وزارت امنیت ملی تلاش کردند؛ اقدامی که با مخالفت دادستان کل مواجه شد.

هم‌زمان با این تحولات، ده‌ها هزار نفر در خیابان‌های تل‌آویو و دیگر شهرهای اسرائیل در اعتراض به سیاست‌های دولت تجمع کردند. مخالفان، نتانیاهو را متهم می‌کنند که با حمله به نهادهای دموکراتیک، قصد دارد روند قانونی را تضعیف کند و خود را از پیگردهای احتمالی نجات دهد.

تایمز اسرائیل نوشته است که با تشدید فشارهای داخلی و خارجی، سرنوشت دولت نتانیاهو در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. در حالی که نتانیاهو تلاش دارد مخالفانش را به «دولت پنهان» نسبت دهد، واقعیت این است که تحقیقات درباره فساد مالی در حلقه نزدیکانش، اعتراضات داخلی و بحران‌های امنیتی در غزه و کرانه باختری، چالش‌های بی‌سابقه‌ای را برای او ایجاد کرده است.

به گفته رسانه‌های عبری، اگر بحران کنونی ادامه یابد، ممکن است دولت نتانیاهو در ماه‌های آینده با موج جدیدی از اعتراضات، کاهش حمایت‌های داخلی و حتی انتخابات زودهنگام روبه‌رو شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی