Search
Asset 2

حمله سایبری به تأمین‌کننده ریزتراشه‌های دفاعی آمریکا

مایکروچیپ تکنالوژی، سازنده تراشه آمریکایی، گفته است که مورد حمله سایبری قرار گرفت که باعث شد «سرورهای خاص و برخی از عملیات تجاری شرکت» مختل شود.
(Freepik)

براساس اسنادی که به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ارائه شده است، مایکروچیپ تکنالوژی، سازنده تراشه آمریکایی، گفته است که در یک حادثه امنیت سایبری مورد حمله قرار گرفت که باعث شده «سرورهای خاص و برخی از عملیات تجاری شرکت» مختل شود.

در وبسایت این شرکت آمده است: «مایکروچیپ تکنالوژی ریزتراشه‌های مورد نیاز صنایع دفاعی آمریکا، از جمله دفاع موشکی و سامانه‌های حمله دقیق را تأمین می‌کند. این شرکت همچنین به تأمین تراشه‌های کاربردی در پردازش تصویر، مراکز کنترل، سامانه‌های راداری و دیگر سیستم‌ها کمک می‌کند.»

در این اسناد آمده است که «عامل غیرمجاز» در ۱۷ اوت «سرورهای خاص و برخی از عملیات تجاری شرکت» را مختل کرد و افزود که اقدامات لازم برای رسیدگی به این حادثه انجام گرفته است. این شرکت هویت عامل حمله را که گفته می‌شود به سیستم‌های شرکت دسترسی پیدا کرد، فاش نکرد.

اقدامات شرکت شامل «ایزوله کردن سیستم‌های هک‌شده، غیرفعال کردن سیستم‌های خاص و آغاز تحقیقات به کمک مشاوران امنیت سایبری خارجی» هستند.

شرکت گفت که این حمله سایبری بر تأسیسات تولیدی مایکروچیپ تکنالوژی تأثیر گذاشته و باعث شده که فعلاً «کمتر از حد معمول کار کند» و نتواند سفارشات خود را تحویل بدهد.

در این اسناد آمده است: «شرکت با جدیت در تلاش است تا بخش‌های هک‌شده در سامانه‌های فناوری اطلاعات را از نو آنلاین کند، عملیات عادی کسب‌وکار را احیا کرده و اثرات این حادثه را به حداقل برساند.»

ماهیت این حادثه نامشخص است. هیچ باج‌افزار یا گروه هکری مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

این‌که آیا اطلاعات حساسی در این حمله به خطر افتاده یا خیر، مشخص نیست. شرکت گفت که دامنه کامل، ماهیت و پیامدهای این حمله هنوز نامشخص است و این‌که آیا اختلال فعلی بر وضعیت مالی شرکت اثر می‌گذارد یا خیر، بعداً معلوم می‌شود.

مایکروچیپ تکنالوژی که در آریزونا فعالیت دارد، می‌گوید ۱۲۳ هزار مشتری در بخش‌های مختلف دارد که از جمله می‌توان به خودروسازی، مصرف‌کننده، هوافضا، دفاع، ارتباطات و صنعت اشاره کرد.

این شرکت که سهام آن در معاملات بلندمدت حدود ۲ درصد کاهش قیمت داشت، با کاهش سفارش تراشه‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کند، چرا که مشتریان هنوز از موجودی مازادی که در جریان همه‌گیری کووید-۱۹ روی دست‌شان مانده استفاده می‌کنند.

دولت بایدن در ماه ژانویه ۱۶۲ میلیون دلار به این شرکت کمک کرد تا صنایع دفاعی، هوافضا و خودروسازی آمریکا را تقویت کند؛ کمکی که از اهمیت این شرکت برای صنایع نظامی حکایت دارد.

غول ریزتراشه دستگاه‌های مایکروی پیشرفته که بیشتر با نام ای‌ام‌دی شناخته می‌شود، در اوایل سال جاری اعلام کرد که در حال بررسی ادعاهای مربوط به هک اطلاعات شرکت است.

گلوبال ویفرز، شرکت سازنده قطعات تراشه در تایوان، حدود دو ماه پیش به ​​رسانه‌های محلی گفت که با حمله سایبری مواجه شده و برخی از عملیات شرکت تحت‌الشعاع حمله قرار گرفته‌اند. شعبه ژاپنی این شرکت در سال ۲۰۲۲ مورد حمله گروه باج‌افزار پاندورا قرار گرفت.

از این گذشته، تراشه‌سازان تی‌اس‌ام‌سی و نکسپریا نیز در سال گذشته مورد حمله قرار گرفتند. انویدیا نیز در سال ۲۰۲۲ با حمله باج‌افزار مواجه شد.

حادثه مایکروچیپ تکنالوژی در بحبوحه تنش‌ها در بازار ریزتراشه‌های چین و آمریکا رخ داده است. آمریکا از سال ۲۰۲۲ صادرات تراشه‌های پیشرفته و تجهیزات تولیدی خود را به چین ممنوع کرده است. در مقابل، رژیم چین گفته که تراشه‌های ساخت ای‌ام‎‌دی و اینتل را از سیستم‌های دولتی خود حذف می‌کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی