نویسنده:زاکری استیبر
شمار زیادی از پزشکان با اشاره به فقدان شواهد بالینی میگویند که دوز تقویتی کووید۱۹ را دریافت نخواهند کرد.
دکتر تاد لی، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه مکگیل، در توئیتر خود نوشت: «من آخرین واکسن کووید را در شرایطی دریافت کردم که در کارآزماییهای تصادفی اشارهای به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای حاد نشده بود.»
دکتر لی بر فقدان نتایج کارآزمایی بالینی تصادفی (RCT) برای دوزهای تقویتی کرونا تأکید دارد. این درحالیست که دوز تقویتی واکسن کرونا با تکیه بر دادههای آزمایش روی موشها در پاییز ۲۰۲۲ در ایالات متحده و کانادا در دسترس عموم قرار گرفت.
دکتر لی، که سه دوز واکسن دریافت کرده، اظهار داشت که به سویه اومیکرون مبتلا شده است. دکتر لی با اشاره به اینکه در دهه چهارم زندگی خود در سلامت کامل به سر میبرده، چنین گفت که واکسنها قدرت محافظتی ناچیزی در برابر عفونت دارند.
دکتر وینای پراساد، استاد اپیدمیولوژی و بیواستاتیک در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو اظهار داشت تا زمانی که اطلاعات مربوط به کارآزمایی بالینی منتشر نشود، هیچ واکسن دیگری را دریافت نخواهد کرد.
«من دستکم یک دوز را برخلاف میل باطنیام دریافت کردم. این کار غیراخلاقی و از نظر علمی نادرست بود.»
آلیسون کروگ، اپیدمیولوژیست، از نویسندگان مطالعهای که نشان داد نوجوانان پسر پس از دریافت واکسن کووید۱۹ بیش از کسانی که دچار عفونت میشوند در معرض خطر التهاب قلب قرار دارند، اظهار داشت که از دریافت دوز تقویتی منصرف شده و پزشک او هم با این کار موافق بوده است.
او با اشاره به یک پست وبلاگی از دکتر پراساد از مردم خواست تا «وارد گود شده و خواستار انتشار شواهد مناسب در رابطه با دوز تقویتی شوند.»
«توجه داشته باشید که ما ضد واکسن نیستیم. حرف ما این است که شواهد مناسبی برای توجیه دریافت مداوم واکسن کووید۱۹ ارائه کنید.» دکتر لی افزود: «درخواست شواهد برای یک محصول ۳۰ میلیارد دلاری که سالانه به صدها میلیون نفر تزریق میشود، چندان بیراه نیست.»
دکتر مارک سیلوربرگ، بنیانگذار مؤسسه ایمنی و سلامت گوارشی تورنتو، کوین باس، دانشجوی پزشکی و دکتر تریسی هوگ، اپیدمیولوژیست در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، درخواست دکتر لی و دکتر پراساد را اجابت کرده و مخالفت خود را با دریافت دوزهای تقویتی اعلام کردند.
دکتر هوگ اظهار داشت که برای عدم دریافت دوز تقویتی نیازی به آزمایشهای بالینی ندارد. او افزود که دوز دوم را هم «برخلاف میل باطنیاش» دریافت کرده بود.
او در توئیتر خود نوشت: «من نسبت به دوز اول مدرنا هم حس بدی داشتم و اگر میتوانستم به عقب برگردم، هیچکدام از واکسنهای کووید را دریافت نمیکردم. خوشحالم که پدر و مادر هفتادسالهام توانستند واکسن کووید را دریافت کنند، اما هنوز نمیتوانم آنها را به تزریق دوزهای تقویتی ترغیب کنم. به نظر من بهتر است یک کارآزمایی تصادفی کنترلدار برای افراد مسن و بزرگسالانی که بیماری زمینهای دارند انجام شود.»
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در آگوست ۲۰۲۲ مجوز استفاده اضطراری از دوزهای تقویتی دوظرفیتی فایزر و مدرنا را صادر کرد، درحالیکه هیچ دادهای در رابطه با آزمایشات انسانی ارائه نشده بود.
مشاهدات نشان میدهند که دوزهای تقویتی نقش ناچیزی در ایمنسازی دارند اما از بیمار در شرایط حاد محافظت میکنند.
پنج ماه از اعطای مجوز غذا و دارو میگذرد و همچنان هیچ دادهای در رابطه با انجام کارآزماییهای بالینی بر روی دوزهای دوظرفیتی که با هدف مقابله با سویه ووهان و سویههای BA.4 وBA.5 اومیکرون توسعه یافته بودند، در دسترس نیست. مدرنا برآورد خود را از اثربخشی یک دوز دوظرفیتی ارائه کرده که هرگز در ایالات متحده مورد استفاده قرار نگرفته است. این شرکت تخمین زده که دوزهای تقویتی میزان ایمنی دریافتکنندگان را تنها به میزان ۱۰ درصد افزایش میدهند.
غذا و داروی آمریکا در حال تدارک برای جایگزینی واکسنهای فایزر و مدرنا با واکسنهای دوظرفیتی است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده که در زمینه اطلاعرسانی درباره واکسنها هم فعال است، به تمام آمریکاییها توصیه میکند که یک دوز اولیه و سپس دوزهای تقویتی متعدد دریافت کنند.
یک استاد دانشگاه خواستار توقف تزریق واکسنهای mRNA شد
اخیراً یک استاد دانشگاه خواستار توقف تزریق واکسنهای فایزر و مدرنا شد؛ واکسنهایی که براساس فناوری mRNA تولید شدهاند.
رتسف لوی، استاد مدیریت عملیات در مؤسسه فناوری ماساچوست در یک پیام ویدئویی اظهار داشت: «تمام برنامههای واکسیناسیون mRNA برای کووید۱۹ باید فوراً متوقف شوند. زیرا بههیچوجه به اندازه تبلیغاتی که میکردند اثربخشی ندارند. مهمتر آنکه شواهد فراوانی وجود دارد که نشان میدهند این واکسنها باعث بروز آسیبهای جدی و مرگومیر در بین جوانان و نوجوانان میشوند.»
دکتر لوی به التهاب قلب یا میوکاردیت پس از واکسیناسیون اشاره دارد. این عارضه یکی از معدود مواردی است که مقامات هم به ارتباط آن با دریافت واکسنهای mRNA اشاره کردهاند.
مقامات دو شرکت فایزر و مدرنا هنوز در این رابطه اظهارنظر نکردهاند.
لوی با اشاره به یافتههای یک مطالعه اظهار داشت که سه نفر از هر ده کودکی که واکسن فایزر را دریافت کرده بودند دچار عارضه قلبی شدند. نتایج یک مطالعه هم حاکی از وجود پادتنهای اسپایک در نمونه خون جوانان واکسینهشده بود.
سایر متخصصان، از جمله دکتر جوزف فرایمن و دکتر پیتر مککالو هم پیشتر خواستار توقف تزریق این واکسنها شده بودند.
فرایمن در مصاحبه با اپک تایمز اظهار داشت که واکسیناسیون تا زمانی که آزمایشهای بالینی ثابت کنند مزایای واکسنها بیش از مضراتشان است، باید متوقف شود.
او افزود: «ما باید مطمئن شویم که مزایای واکسنها بیش از ضرر و زیانشان است یا برعکس. تنها چیزی که میتواند به این پرسش پاسخ دهد، انجام یک کارآزمایی تصادفی است.»
نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
نویسنده:
زکری استیبر گزارشگر ارشد نشریه اپک تایمز مستقر در مریلند است. او اخبار ایالات متحده و جهان را پوشش میدهد.