هجوم ریزگردها به شهرهای مختلف استان مرکزی و آلودگی هوا باعث تعطیلی این استان شد و از سوی دیگر به دلیل آلودگی هوا ادارات قم نیز نیمهتعطیل شد.
کارگروه اضطرار آلودگی هوا در استان مرکزی تصمیم گرفت که به دلیل وقوع پدیده گردوغبار، با توجه به پیشبینی استمرار شرایط آلودگی هوای امروز، کارکنان دستگاههای اجرایی، کلیه کلاسهای مؤسسات و آموزشگاهها در سطح این استان تعطیل شوند.
علیرضا محرابیان، رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیطزیست استان مرکزی نیز گفت که «وضعیت فعلی ریزگردها و روند افزایشی» خواهد داشت و «با توجه به پیشبینی هواشناس به جهت شدت آلودگی فعلی» تصمیم گرفته شده که تمام ادارات، مهدهای کودک، و آموزشگاههای بخش خصوصی و دولتی تعطیل شود.
هوای بیشتر مناطق استان مرکزی طی روزهای گذشته تحت تأثیر هجوم ریزگردها قرار گرفته است و طبق اطلاعات ایستگاه سنجش آلودگی هوا، شاخص لحظهای کیفیت هوای ساوه در غروب جمعه به عدد ۲۱۸ رسیده که بیانگر «کیفیت هوای بسیار ناسالم برای تمام گروههای سنی» است.
اداره کل حفاظت محیطزیست استان مرکزی همچنین متوسط شاخص کیفیت هوای اراک را در روز جمعه ۱۵۶ و طی روز پنجشنبه ۱۶۴ گزارش کرد. شاخص هوای سالم بین ۵۱ تا ۱۰۰ است.
از سوی دیگر ریزگردها قم را نیز به حالت نیمهتعطیل درآورد.
بر اساس تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوای قم به دلیل شرایط جوی، ادارات این استان غیر از بانکها، دستگاههای خدماترسان و امدادی، امروز تنها تا ساعت ۱۱ صبح فعالیت خواهند داشت.
گفتنی است روز پنجشنبه سازمان هواشناسی قم، با اعلام هشدار سطح نارنجی، اعلام نمود به دلیل وزش باد نسبت شدید آسمان قم تا شنبه سی و یک تیرماه شاهد گردوخاک خواهد بود.
از سوی دیگر ایوب توکلیان، جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سهشنبه گفت که به دلیل آلودگی شدید هوا، آمار مراجعان بیماریهای تنفسی و قلبی در مراکز درمانی مختلف این شهر افزایش داشته و دستکم ۷۵ بیمار قلبی و تنفسی نیز توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
بیشتر استانهای ایران در سالهای اخیر تحت تأثیر پدیده ریزگردها قرار گرفتهاند و عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، روز چهارشنبه ۲۸ تیر اعلام کرد که طی یک سال گذشته شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان آلودهترین هوا را در میان شهرهای ایران داشته است.