چند عادت و سبک زندگی وجود دارد که میتواند باعث اختلالات گوارشی شود. دکتر وو کو پین از کلینیک سلامت شینییتانگ در تایوان به ما میگوید که رژیم غذایی بسیار مهم است.
۱. رژیم غذایی ناخوددار:
پرخوری و کمخوری هر دو برای سلامتی ما مضر است. به قول معروف «اگر میخواهید فرزندتان راضی باشد، همیشه او را ۷۰ درصد سیر و گرم نگه دارید.» برای جلوگیری از سیری بیش از حد و ناراحتی معده باید تا جایی غذا بخوریم که ۷۰ درصد سیر شویم.
۲. وعدههای غذایی نامنظم:
اسید معده به خاطر دریافت غذا ترشح نمیشود، بلکه در وقت غذا معده کمی اسید ترشح میکند. مثلاً افرادی که برای مدت طولانی به طور منظم ناهار نمیخورند، در معرض ابتلا به زخم روده و معده قرار دارند.
دکتر به ما هشدار میدهد که از خوردن میانوعده بین وعدههای غذایی خودداری کنیم تا روده و معده زمان کافی برای هضم و متابولیسم داشته باشند که خود برای کاهش وزن بسیار مهم است.
بهترین کار این است که به بدنمان چهار تا پنج ساعت برای هضم غذا در معده و روده فرصت بدهیم.
اگر صبحانه ساعت ۷ صرف شده، بهترین زمان صرف ناهار ظهر است. از آنجایی که شام معمولاً عصر یا سر شب صرف میشود، فرصت مناسبی را برای استراحت و متابولیسم کامل دستگاه گوارش ما فراهم میکند.
با این حال، خوردن غذای کم در وعدههای متعدد برای کسانی که شرایط جسمی خاصی دارند توصیه میشود. به علاوه، از خوردن غذا ۳ ساعت پیش از خواب پرهیز کنید.
۳. غذای نامناسب:
مصرف بیشازحد غذاهای خام و سرد مانند آب لولهکشی و گوشت خام باعث بروز مشکلات انگلی میشود و همچنین علائم کاهش دمای بدن و انعقاد خون را در پی خواهد داشت. گردش خون ضعیف میتواند به طور جدی باعث ترومبوز و لخته شدن خون شود.
در نهایت دکتر وو اضافه میکند: «اضطراب و فکر بیش از حد به طحال آسیب میزند»؛ به این معنی که نگرانی یا فکر بیش از حد – در حدی که باعث نخوردن یا ننوشیدن شود – بر عملکرد طحال و معده تأثیر میگذارد.
بنابراین، بدن و ذهن خود را پرورش دهید. برای سلامت بهتر معده و روده اجازه دهید احساسات و معدهتان استراحت کنند. همچنین میتوانید با غذا خوردن آهسته و خوب جویدن یاد بگیرید که از سلامت خود محافظت کنید.