Search
Asset 2

ورود ابراهیم رئیسی به اسلام‌آباد سه ماه پس از تنش مرزی ایران و پاکستان

رئیسی در رأس یک هیات از مقامات اقتصادی و سیاسی در حالی وارد اسلام‌آباد پایتخت پاکستان شد که تنها سه ماه از تنش مرزی ایران با این کشور گذشته است.
ورود ابراهیم رئیسی به اسلام‌اباد پاکستان (President.ir)

رئیس دولت جمهوری اسلامی در رأس یک هیات از مقامات اقتصادی و سیاسی در حالی وارد اسلام‌آباد پایتخت پاکستان شد که تنها سه ماه از تنش مرزی ایران با این کشور گذشته است.

ابراهیم رئیسی پیش از سفر به پاکستان گفته بود که گفتگو با این کشور در زمینه‌های امنیتی، تجاری، نفت، گاز، انرژی و توسعه اقتصادی خواهد بود، اما درباره درگیری‌های نظامی ماه‌های اخیر بین دو کشور هیچ اظهار نظری نکرد.

رئیسی قرار است با آصف‌علی زرداری، رئیس جمهور آن کشور دیدار کند، اما برخی رسانه‌های داخل ایران نیز گزارش داده‌اند که وی با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز «دیدار و گفتگوی خصوصی» خواهد داشت.

رئیس دولت جمهوری اسلامی پیش از سفر خود به اسلام‌آباد ادعا کرده بود که «مردم پاکستان مومن و متدین و علاقه‌مند به ارزش‌های انقلاب و خمینی و خامنه‌ای هستند و ارادتشان را به ایران اسلامی بارها ثابت کردند.»

اواخر دی سال گذشته، رسانه‌های حکومتی جمهوری اسلامی اعلام کردند که موشک‌های سپاه پاسداران دو پایگاه گروه شبه‌نظامی جیش العدل را هدف قرار دادند.

مقامات پاکستان در پی این حمله گفتند که ایران، حریم هوایی پاکستان را نقض کرده که منجر به کشته شدن دو کودک شده است.

اسلام آباد در بیانیه‌ای که سخنگوی وزارت خارجه پاکستان منتشر کرد هشدار داد که این حادثه می‌تواند «عواقب جدی» داشته باشد و «کاملا غیرقابل قبول» است.

یک روز بعد در پی حملات موشکی سپاه پاسداران به خاک پاکستان، وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده و اجازه بازگشت سفیر ایران به پاکستان را هم لغو کرده است.

همزمان وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌‌‌‌‏ای مطبوعاتی تایید کرد که پاکستان مجموعه‌‌‌‌‏ای از حملات نظامی بسیار هماهنگ، هدفمند و دقیق را به مخفیگاه‌‌‌‌‏های تروریست‌‌‌‌‏ها در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام داده است.

همان روز و در پی حمله پاکستان به یک روستای مرزی در اطراف سراوان، معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان از کشته شدن سه زن و چهار کودک تبعه غیر‌‌‌‌‏ایرانی خبر داد.

دو روز بعد و پس از بالا گرفتن تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و پاکستان در پی تبادل آتش بین دو کشور که موجب کشته شدن ۱۲ نفر شد، کمیته امنیت ملی پاکستان در تاریخ جمعه ۲۹ دی ماه موافقت خود را برای پایان تنش با ایران اعلام کرد.

پس از نشست کمیته امنیت ملی پاکستان، اعضای کابینه و رهبران سیاسی و نظامی این کشور موافقت کردند که روابط کامل دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران را ازسربگیرند و سفرای دو کشور به پایتخت‌های یکدیگر بازگردند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی