Search
Asset 2

اتحادیه اروپا نگران از محتوای مضر؛ الگوریتم‌های یوتیوب، تیک‌تاک، اسنپ‌چت زیر نظر قرار گرفتند

کمیسیون اروپا از این پلتفرم‌ها خواسته که در جریان بررسی‌های کمیسیون درباره نحوه پیشنهاد محتوای الگوریتم‌های خود شفاف‌سازی کنند.
اپلیکیشن تیک‌تاک روی یک گوشی موبایل در نیویورک، ۱۳ مارس ۲۰۲۴. (Michael M. Santiago/Getty Images)

کمیسیون اروپا درخواست رسمی خود را برای یوتیوب، اسنپ‌چت و تیک‌تاک ارسال کرده و خواستار اطلاعات بیشتر درخصوص عملکرد الگوریتم‌های مرموز آن‌ها در پیشنهاد محتوا به کاربران شده است.

این درحالی است که کمیسیون اروپا نقش الگوریتم‌های پیشنهاددهنده را در اشاعه محتوای مضر زیر ذره‌بین گرفته است.

کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای در ۲ اکتبر گفت: «این بررسی‌ها که تحت قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا آغاز شده‌اند، در پی ارزیابی خطرات بالقوه الگوریتم‌های پیشنهاددهنده این پلتفرم‌ها هستند. این خطرات شامل پیامدهای منفی بر سلامت روانی کاربران و اشاعه محتوای مضر هستند که از شیوه طراحی این الگوریتم‌ها برای به حداکثر رساندن سطح تعامل نشأت می‌گیرند.»

این کمیسیون در بیانیه‌ای اعلام کرد: «یوتیوب و اسنپ‌چت باید درباره پارامترهای الگوریتم و ریسک‌آفرینی خود شفاف‌سازی کنند. تیک‌تاک باید توضیح دهد که چه اقداماتی را برای مقابله با دستکاری محتوا و کاهش ریسک انجام داده است.»

کمیسیون به‌طور خاص از یوتیوب و اسنپ‌چت می‌خواهد که نحوه عملکرد الگوریتم پیشنهاددهنده و پارامترهای مرتبط با گزینش محتوا را به شکل دقیق توضیح دهند. همچنین از هردو پلتفرم خواسته شده که اطلاعات دقیقی درخصوص نقش الگوریتم‌های خود در اشاعه ریسک در رابطه با گفتمان مدنی، یکپارچگی انتخابات، محافظت از کودکان زیر سن قانونی و سلامت روانی و بویژه درخصوص رفتارهای اعتیاد آور و «وضعیت پیچیده و بغرنج» محتوا ارائه کنند.

این کمیسیون نسبت به استفاده از الگوریتم‌های تیک‌تاک برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی یا اشاعه اطلاعات نادرست بویژه در جریان انتخابات ابراز نگرانی کرد. تیک‌تاک درخصوص تدابیر خود برای جلوگیری از اعمال نفوذ عوامل خرابکار و کاهش ریسک در رابطه با انتخابات، کثرت‌گرایی رسانه‌ای و گفتمان مدنی با پرسش‌هایی مواجه شده است.

براساس قانون خدمات دیجیتال در اتحادیه اروپا، پلتفرم‌هایی که ماهانه بیش از ۴۵ میلیون کاربر فعال دارند باید تدابیر سختگیرانه‌تری برای حفاظت از کاربران داشته باشند. از این‌رو، پلتفرم‌های بزرگ آنلاین باید خطراتی را که سیستم‌های آن‌ها برای کاربران ایجاد می‌کنند- بویژه در رابطه با محتوای مضر و ایمنی کاربران- ارزیابی کنند. از این گذشته، آن‌ها باید برای کاهش این خطرات اقدامات لازم را به انجام برسانند و هرگونه نقض قانون خدمات دیجیتال را بشدت جریمه کنند.

یوتیوب، اسنپ‌چت و تیک‌تاک موظف هستند که تا ۱۵ نوامبر پاسخ‌های دقیق خود را ارسال کنند.

اگر رعایت نکنند یا اگر اطلاعات ناقص یا گمراه‌کننده بفرستند، کمیسیون می‌تواند اقدامات قانونی رسمی خود را آغاز کند که احتمالاً باعث مجازات آن‌ها خواهد شد.

اپک تایمز برای اظهارنظر در مورد تحقیقات کمیسیون با هرسه پلتفرم تماس گرفته است.

در پاسخ، سخنگوی اسنپ‌چت در بیانیه‌ای ایمیلی گفت که درخواست کمیسیون به دست شرکت رسیده و اسنپ‌چت در ارائه اطلاعات لازم همکاری خواهد کرد.

یکی از سخنگویان یوتیوب در بیانیه‌ای ایمیلی به اپک تایمز گفت که این پلتفرم با کمیسیون همکاری خواهد کرد تا اطمینان دهد که یوتیوب از قانون خدمات دیجیتال تبعیت می‌کند. سخنگوی یوتیوب افزود که این پلتفرم روی محصولات و سیستم‌هایی سرمایه‌گذاری کرده که به محافظت از کاربران این پلتفرم در مقابله با اطلاعات نادرست یا پشتیبانی از سلامت دیجیتال و سلامت روانی آن‌ها کمک می‌کنند.

او افزود: «سیستم پیشنهاددهنده ما نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند، زیرا کار مخاطبان را در یافتن محتوای با کیفیت بالا در موضوعات حساس مانند اخبار و بهداشت آسان‌تر می‌کند.»

این اقدام کمیسیون بخشی از سختگیری فزاینده در قبال شرکت‌های بزرگ فناوری در اتحادیه اروپا بوده است. رسیدگی به قانون‌گریزی شرکت‌ها پیش‌تر باعث شد که پلتفرم‌هایی مانند فیسبوک و اینستاگرام  از شرکت متا، و همچنین علی‌اکسپرس و تیک‌تاک به دلیل عملکرد سیستم‌های پیشنهادهنده خود زیر ذره‌بین قرار بگیرند. این اقدامات از تمرکز فزاینده اتحادیه اروپا بر شیوه اثرگذاری پلتفرم‌های دیجیتال بر گفتمان عمومی و رفتار کاربران حکایت دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی