Search
Asset 2

گفت‌وگوی رهبران اروپایی درباره تضمین‌های امنیتی اوکراین

رهبران اروپایی روز چهارشنبه، ۴ سپتامبر، در پاریس با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، درباره چارچوب تضمین‌های امنیتی این کشور در صورت دستیابی به آتش‌بس با روسیه گفت‌وگو کردند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در ۴ سپتامبر ۲۰۲۵ در کاخ ریاست جمهوری الیزه در پاریس حاضر شدند. (LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images)

رهبران اروپایی روز چهارشنبه، ۴ سپتامبر، در پاریس با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، درباره چارچوب تضمین‌های امنیتی این کشور در صورت دستیابی به آتش‌بس با روسیه گفت‌وگو کردند.

این نشست که با حضور مجازی یا حضوری نزدیک به ۳۰ رهبر جهان، از جمله فرانسه، بریتانیا، آلمان، چند کشور عضو ناتو، همچنین ترکیه، استرالیا و کانادا برگزار شد، به بررسی نوع کمک‌های نظامی برای جلوگیری از حمله دوباره روسیه در صورت توافق صلح نهایی پرداخت.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در کنار زلنسکی اعلام کرد که این طرح‌ها توسط افسران ارشد نظامی تهیه شده و کشورهای اروپایی آماده ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین هستند. او تأکید کرد: «ما آماده صلحی پایدار برای اوکراین و اروپا هستیم؛ اما اکنون باید صداقت روسیه را سنجید.»

مارک روت، دبیرکل ناتو، نیز گفت انتظار می‌رود در روزهای آینده درباره نقش ایالات متحده در این تضمین‌ها شفافیت بیشتری ایجاد شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشتر اعلام کرده بود که واشنگتن آماده حمایت از اوکراین پس از پایان جنگ است، اما اروپا باید مسئولیت اصلی را بر عهده بگیرد.

در مقابل، مسکو هشدار داده که تلاش برای تصمیم‌گیری درباره تضمین‌های امنیتی بدون مشارکت روسیه «راهی به بن‌بست» خواهد بود. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، تأکید کرد که این کشور نمی‌تواند در چنین روندی نادیده گرفته شود.

در همین حال، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، هشدار داد صلح نباید به قیمت «تسلیم اوکراین» باشد و افزود که چنین توافقی تنها امنیت اروپا را در معرض تهدید بیشتر قرار خواهد داد.

گفت‌وگوها در حالی ادامه دارد که درگیری‌ها در جبهه‌ای به طول هزار کیلومتر در اوکراین همچنان شدت دارد و زلنسکی اعلام کرد روسیه در ۳ سپتامبر بیش از ۵۰۰ پهپاد به زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور شلیک کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی