Search
Asset 2

نکاتی که باید درباره مناظره کامالا هریس و دونالد ترامپ بدانید

اولین مناظره بین کامالا هریس و دونالد ترامپ امشب برگزار می‌شود. هریس مناظره‌های آزمایشی خود را به کمک فیلیپ رینز، دستیار دیرینه هیلاری کلینتون برگزار کرده.
کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد دموکرات‌ ریاست‌جمهوری، در انتظار سخنرانی در گردهمایی انتخاباتی اتحادیه کارگران خودرو، در وین، میشیگان، ۸ اوت ۲۰۲۴ (راست). حضور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و آمریکا و نامزد جمهوری‌خواه ریاست‌جمهوری، در گردهمایی مرکز ملی هاکی هرب بروکس، در سنت کلاود، مینه‌سوتا، ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۴. (Andrew Harnik, Stephen Maturen/Getty Images)

رویارویی مورد انتظار کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد دموکرات‌ها، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوری‌خواهان، دو ماه مانده به انتخابات در روز ۱۰ سپتامبر از شبکه ای‌بی‌سی روی آنتن خواهد رفت.

در پی اولین مناظره ریاست‌جمهوری ترامپ و جو بایدن، یک کارزار فشار آغاز شد که در ۲۱ ژوئیه به کناره‌گیری بایدن از رقابت‌ها انجامید و چشم‌انداز سیاسی کشور را به‌طور کلی تغییر داد.

متعاقب مناظره اول، ترامپ از یک سوءقصد جان سالم به در برد، هریس بسرعت در صدر جدول نامزدهای دموکرات قرار گرفت و هردو کارزار ادبیات خود را به فراخور پرچمدار جدید دموکرات‌ها تغییر دادند. هردو نامزد معاونان خود را نیز انتخاب کرده‌اند.

مناظره امروز اولین رویارویی ترامپ و هریس خواهد بود و اگر با برگزاری مناظره بعدی موافقت نکنند، ممکن است آخرین مناظره آن‌ها باشد.

چیزهایی که باید درباره این مناظره بدانید، همین‌جا هستند.

مناظره در چه ساعتی برگزار می‌شود؟

ای‌بی‌سی این مناظره ۹۰ دقیقه‌ای را در ساعت ۲۱ امشب به وقت محلی نیویورک (۴:۳۰ صبح روز چهارشنبه ۲۱ شهریور به وقت تهران) پخش می‌کند. دیوید مویر، مجری برنامه «ورلد نیوز تونایت» شبکه ای‌بی‌سی، و لینزی دیویس، مجری برنامه «پرایم»، میزبان این مناظره خواهند بود که در مرکز ملی قانون اساسی در فیلادلفیا برگزار می‌شود. این مناظره شامل دو وقفه تبلیغاتی خواهد بود که نامزدها در این فرصت اجازه صحبت با کارکنان کارزار خود را نخواهند داشت.

قوانین مناظره چیست؟

رویارویی ترامپ و بایدن در ماه ژوئن با قوانین جدیدی انجام شد که پیش‌تر در مناظره‌های ریاست‌جمهوری مرسوم نبود. میکروفون نامزد‌ها درحالی‌که طرف مقابل صحبت می‌کرد، خاموش می‌شد و هیچ تماشاگری در استودیو حضور نداشت. نامزد‌ها همچنین مجاز به استفاده از یادداشت‌های آماده نبودند و فقط یک قلم و کاغذ در اختیار داشتند. آن‌ها در تمام مدت پشت تریبون ایستادند و فقط فرصت اظهارات پایانی داشتند و نمی‌توانستند در شروع مناظره اظهارنظر کنند.

ای‌بی‌سی تأیید کرد که قوانین مشابهی در مناظره ۹۰ دقیقه‌ای اعمال خواهد شد. غیر از قلم و کاغذ، نامزدها فقط یک بطری آب به همراه خواهند داشت.

فقط مویر و دیویس می‌توانند در طول مناظره سؤال بپرسند. هر نامزد دو دقیقه برای پاسخ به سؤالات فردی، دو دقیقه برای تکذیب اظهارات رقیب و یک دقیقه برای پاسخ، شفاف‌سازی یا تکمیل صحبت‌های قبلی فرصت خواهد داشت.

به‌رغم توافق بایدن در مناظره سی‌ان‌ان، کارزار هریس با قانون قطع میکروفون‌ها مخالفت کرد. ترامپ ماه گذشته گفت که ترجیح می‌دهد میکروفون‌ها در طول مناظره روشن بمانند، اما افزود که از معیارهای مورد توافق تبعیت می‌کند و کارزار او نیز تلاش کرد این قانون را پابرجا نگه‌دارد. هریس درنهایت پس از هفته‌ها مذاکره در ۴ سپتامبر با قوانین ای‌بی‌سی موافقت کرد.

ای‌بی‌سی در ۳ سپتامبر به کمک قرعه تعیین کرد که کدام نامزد پشت کدام تریبون بایستد و ترتیب اظهارات پایانی دو دقیقه‌ای نامزدها چگونه باشد. از آن‌جا که ترامپ برنده قرعه شد، تصمیم گرفت سخنران پایانی باشد و هریس نیز ترجیح داد در سمت راست صفحه تلویزیون قرار بگیرد.

این شبکه از آستانه رأی و مجوزهای مشابه مناظره سی‌ان‌ان استفاده کرد که بموجب آن نامزدها می‌بایست در چهار نظرسنجی ملی دست‌کم ۱۵ درصد رأی می‌آوردند و به حد نصاب لازم در برگه‌های رأی‌گیری برای کسب ۲۷۰ رأی الکترال و پیروزی در انتخابات می‌رسیدند.

شاهد چه مسائلی خواهیم بود

هریس در عمل کوتاه‌ترین کارزار انتخاباتی ریاست‌جمهوری تاریخ را داشته که این مناظره را برای او به رویدادی حیاتی تبدیل می‌کند تا نامزدی خود را پس از دوران فعالیت در سایه به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور به رخ بکشد. این مناظره برای ترامپ نیز فرصتی برای مانور دادن روی هریس است، چراکه بسیاری از رأی‌دهندگان تا همین‌جا دیدگاه مشخصی درخصوص رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارند.

هنری اولسن، از اعضای ارشد مرکز اخلاق و سیاست عمومی، به اپک تایمز گفت: «کاری که ترامپ باید بکند این است که هریس را براساس عملکردش در دولت بایدن و حرف‌ها و کارهای او به‌عنوان سناتور تعریف کند. و کاری که هریس باید بکند این است که نشان بدهد می‌تواند روی پای خودش بایستد. او باید بتواند خودش را به خوبی بیان کند.»

با توجه به نظرسنجی‌های ملی و ایالتی در حوزه‌های حساس که از رقابتی تنگاتنگ حکایت دارند، هرگونه گاف یا اظهارنظر نادرست از جانب نامزدها جبران‌ناپذیر خواهد بود. این مناظره فرصتی کلیدی برای هردو نامزد است تا منش ریاست‌جمهوری خود را به رخ بکشند. این فرصت برای هریس مهم‌تر است، چراکه این اولین مناظره او به‌عنوان نامزد ریاست‌جمهوری است.

نحوه آماده‌سازی نامزدها

ترامپ از تولسی گبرد، نماینده سابق دموکرات، کمک گرفته تا برای مناظره شب سه‌شنبه آماده شود. تولسی در جریان مناظره‌های اولیه دموکرات‌ها در سال ۲۰۱۹ با هریس دچار مشکل شد. با این‌حال، ترامپ تأکید کرده که نیازی به آماده‌سازی‌های مرسوم ندارد و گفته که هرلحظه آماده مناظره است.

ترامپ در ۴ سپتامبر در تالار شهر فاکس نیوز گفت که به هریس اجازه صحبت می‌دهد، اما امیدوار است ای‌بی‌سی در جریان مناظره «منصف» باشد. او پیش‌تر این شبکه را به سوگیری سیاسی متهم کرده بود.

کارزار او در اواخر اوت اعلام کرد که هریس در هفته‌های اخیر رویدادهای انتخاباتی خود را کاهش داده تا برای مناظره آماده شود. او مناظره‌های آزمایشی خود را به کمک فیلیپ رینز، دستیار دیرینه هیلاری کلینتون، که در سال ۲۰۱۶ از ترامپ حمایت کرد برگزار می‌کند.

این اولین مناظره هریس از زمان مناظره معاونان ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۰ با مایک پنس است که طی آن نامزدها در بحبوحه همه‌گیری کووید-۱۹ با یک ورق پلکسی‌گلاس از هم جدا شده بودند.

آیا مناظره دیگری هم خواهد بود؟

این‌که آیا پیش از انتخابات مناظره دیگری بین ترامپ و هریس برگزار خواهد شد یا نه مشخص نیست، زیرا توافقی درباره آن صورت نگرفته است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا به دنبال برگزاری مناظره‌های بیشتر در فاکس نیوز و ام‌اس‌ان‌بی‌سی است. هریس در ماه اوت گفت که آمادگی دارد تا بعد از مناظره ای‌بی‌سی درباره مناظره‌های بعدی گفت‌و‌گو کند.

با این‌حال، رأی‌دهندگان می‌توانند شاهد مناظره سناتور جی‌دی ونس، نامزد معاونت جمهوری‌خواهان، و تیم والز، نامزد معاونت دموکرات‌ها و فرماندار مینه‌سوتا، باشند که ۱ اکتبر به میزبانی سی‌بی‌اس نیوز در نیویورک برگزار خواهد شد. نورا اودانل و مارگارت برنان، مجریان سی‌بی‌اس نیوز، میزبان این مناظره خواهند بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی