تمرینکنندگان فالون گونگ در تعدادی از کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی در آستانه سی و دومین سالگرد بنیانگذاری فالون گونگ یا فالون دافا برنامههایی را برای معرفی این روش معنوی تزکیه ذهن و بدن به مردم دنیا برگزار کردهاند.
سیزدهم می روز جهانی فالون دافا یا فالون گونگ نامیده میشود. تمرینکنندگان این روش در کشورهای مختلف دنیا با برگزاری برنامههای ویژه در میدانهای اصلی شهرها و کشورهای خود، این روز را گرامی میدارند.
براساس دادههای وبسایت فالوناینفو، آقای لی هنگجی، این روش را در سال ۱۹۹۲ در چین معرفی کرد. شش سال بعد از اشاعه این تمرین، سوابق رسمی چین نشان داد که براساس تخمینها بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون شهروند چینی در روش فالون دافا تمرین میکنند. به این ترتیب این روش تزکیه به محبوبترین روش چی گونگ در چین تبدیل شد.
قبل از آغاز شکنجه و کشتار توسط حزب کمونیست چین، فالون گونگ در نمایشگاه تندرستی آسیایی در سال ۱۹۹۲ به عنوان ستاره چیگونگ شناخته شد و از آقای لی هنگجی به عنوان استاد نمونه این روش تقدیر شد. در سالهای بعد فالون گونگ جوایز متعددی از مقامات کشورها و سازمانهای مختلف جهانی بدست آورد.
در اوج محبوبیت فالون گونگ قبل از ژوئیه ۱۹۹۹، یکی از مقامات کمیسیون ملی ورزش چین اعلام کرد که فالون گونگ با مزایای سلامتی که دارد میتواند باعث صرفه جویی هزینههای درمان به ارزش ۱۰۰۰ یوان برای هر شهروند چینی شود و اگر ۱۰۰ میلیون نفر این روش را تمرین کنند، به طور سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد یوان در هزینههای پزشکی صرفه جویی میشود.
آقای لی هنگجی، استاد این روش چهار بار نامزد جایزه صلح نوبل شد و همچنین از سوی پارلمان اروپا نامزد جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه شد. موسسه خانه آزادی یا فریدم هاوس نیز جایزه آزادی عقیده را به آقای لی هنگجی اعطا کرد.

آموزهها و ارزشهای فالون گونگ
مکاتب فکری چین باستان معتقد بودند که هماهنگی میان آسمان، طبیعت و انسان میتواند ثبات و رفاه را برای جامعه تضمین کند.
براساس آموزههای فالون گونگ، اساسیترین ویژگی جهان را میتوان در سه کلمه حقیقت، نیکخواهی و بردباری خلاصه کرد. بر اساس این سه اصل، تمرینکنندگان فالون گونگ زندگی روزمره خود را اداره میکنند. به عبارت دیگر تمرینکنندگان ملزم هستند که خصوصیات اخلاقی و شخصیت خود را براساس حقیقت، نیکخواهی و بردباری ارتقا دهند و به افرادی درستکارتر، مهربانتر و بردبارتر از مردم عادی تبدیل شوند.
آموزههای فالون گونگ در دو کتاب اصلی این روش به نام «جوآن فالون» و «فالون گونگ» به ۵۰ زبان منتشر شده است.
مزایای تمرین فالون گونگ

در وبسایت فالون دافا درباره کارکرد تمرینهای فالون گونگ نوشته شده است که تمرینهای این روش، فرآیندی است برای اصالت بخشیدن به سرشت قلب و ذهن فرد با تاکید بر سه اصل حقیقت، نیکخواهی و بردباری که به تمرینکنندگان کمک میکند تا عادات و فعالیتهای ناسالم را کنار بگذارند و در مواجهه با سختیها و درگیریها به جای مقابله و پرخاشگری از آن به عنوان فرصتی برای ارتقای شخصیت خود استفاده کنند.
فالون گونگ میگوید که متفاوت از برخی دیگر روشهای چیگونگ که به رسیدن به موفقیت آموزش میدهند، بر پیشرفت یک فرد با ارتقای خصوصیات اخلاقی و شخصیتی تاکید میکند که بر زندگی فرد و محیط اطرافش تاثیرات مثبتی برجای میگذارد.
همچنین این روش چهار تمرین ایستاده و یک مدیتیشن دارد.
روایت یکی از افرادی که فالون گونگ را تمرین میکنند
مریم، خبرنگاری بود که تا قبل از به قدرت رسیدن طالبان در کابل زندگی میکرد. او در موج اول پاندمی ویروس کرونا با فالون دافا از طریق یک صفحه فیسبوکی آشنا شد.
او که در افغانستان موقعیتهای خطرناک بسیاری را تجربه کرد و هر چند در اثر انفجارها و تیراندازیهای اطرافش آسیب جسمی ندید، اما سالها از نظر روانی دچار مشکل شد. علاوه بر آن برای سالها با مشکل ایمنی ضعیف بدنی در برابر بیماریها دست به گریبان بود. هنگام پاندمی کووید استرس او تشدید شد و بهمدت سه ماه علائمی شبیه آنفولانزا داشت. او همچنین دچار افسردگی شدید شده بود. او در شرح زندگیاش میگوید: «وقتی که خبرهای مربوط به آلودگی محیط زیست، از بین رفتن منابع حیاتی و وضعیت جهان رو به افول را میخواندم، با خودم فکر میکردم که زمین به پایان حیاتش نزدیک میشود. برای آیندۀ نسلهای بعدی نگران بودم و از طرفی در اعماق قلبم درد و اندوه شدیدی را احساس میکردم.»
در آن سختترین روزها، مریم از ویدیویی که در رسانههای اجتماعی پخش شده بود، درباره فالون دافا شنید. ماجرای بهبود معجزهآسای فردی از کرونا او را دربارۀ این روش کنجکاو کرد. او گفت: «من از آن ماجرا بسیار الهام گرفتم. انگار در پایان زندگی، دری به سوی آیندهای جدید دیدم.»
مریم با آغاز به تمرین فالون دافا توانست به سلامت کامل جسمی و روحی برسد. با این حال آینده آبستن حوادث بسیاری بود و دیری نگذشت که دولت افغانستان سقوط کرد و مریم به دلیل تهدیدات امنیتی طالبان مجبور به خروج از افغانستان شد. او میگوید که با وجود تهدیدات بسیار در آن روزهای سخت، او توانست از طریق تزکیه در این روش، ثبات روحی خود را حفظ کند.
کارزار شکنجه و کشتار تمرینکنندگان فالون گونگ در چین
اگرچه فالون گونگ در دهه ۱۹۹۰ توسط دولت چین به طور گستردهای مورد استقبال قرار گرفت، اما چند تن از رهبران ارشد حزب کمونیست چین در سال ۱۹۹۹ کمپین خشونتآمیزی را علیه فالون گونگ به راه انداختند. آنها این کار را به دلیل محبوبیت فزاینده فالون گونگ انجام دادند.
وبسایت فالوناینفو در اینباره گزارش داده است که زندگی اخلاقی و فرهنگ سنتی چین که در فالون گونگ مورد توجه بود، تهدیدی برای رژیم کمونیستی الحادی بود که عمدتاً با ایجاد رعب و وحشت حکومت میکرد. بسیاری از اعضای کمونیست اذعان دارند که جیانگ زمین، رهبر وقت حزب کمونیست چین در آن زمان نگران بود که محبوبیت فالون گونگ باعث شود که تلاشهای او برای ساختن میراثی ماندگار در حزب مورد توجه قرار نگیرد. بنابراین حزب کمونیست چین به رهبری او از سال ۱۹۹۹ کارزاری را برای بدنامسازی و حذف فالون گونگ راهاندازی کرد که تاکنون ادامه دارد.
همچنین پلیس مسکو در هفته گذشته، چهارم می به خانه پنج تمرینکننده فالون گونگ در این شهر یورش برد و یکی از تمرینکنندگان فالون گونگ را بازداشت کرد. این اقدام دولت روسیه در بحبوحه روابط رو به رشد دولت این کشور با پکن صورت گرفته است. مقامات دولت آمریکا و کنگره با ابراز «نگرانی عمیق» از آزار و شکنجه فالون گونگ در سطح جهانی، اقدام روسیه را محکوم کردهاند.
کمپین تبدیل از طریق شکنجه

بر اساس مستندات ارائهشده در کتاب «گزارش مینگهویی: ۲۰ سال آزار و شکنجه فالون گونگ در چین» طی دو دهه هزاران تمرینکننده فالون گونگ به قتل رسیدهاند، صدها هزار شکنجه مستند شده و دهها میلیون تمرینکننده فالون گونگ از آزادیهای اساسی در سرزمین چین محروم شدهاند.
آزار و شکنجه فالون گونگ حول محور کمپین «تبدیل» یا مجبور کردن تمرینکنندگان به رها کردن باورشان تمرکز میکند. روشهای تبدیل، از ترغیب ملایم تا شستشوی مغزی نظاممند و شکنجههای جسمی و روانی پیش میرود. به تمرینکنندگانی که موافقت میکنند «اظهاریههای تضمین» خود دال بر رها کردن فالون گونگ را بنویسند، آزادی زودتر از موعد پیشنهاد میشود، اگرچه بسیاری از آنها پس از آن مجبور میشوند در تبدیل سایر تمرینکنندگان مشارکت کنند. این کمپین را جیانگ زمین و همفکرانش از طریق اداره ۶۱۰، نهادی فراقانونی که رهبری مرکزی حزب کمونیست آن را به طور خاص برای ریشهکن کردن فالون گونگ ایجاد کرده است، هماهنگ میکند. برای اجرای این وظیفه، به اداره ۶۱۰ قدرت کنترل قوه قضائیه، اجرای قانون، سیستم کیفری و سایر مسئولان در همه سطوح دولتی داده شده است.
وبسایت مینگهویی که مسئولیت گزارشدهی مستند شکنجه و کشتار تمرینکنندگان فالون گونگ را برعهده دارد، تایید کرده است که در طول بیست سال بیش از ۴۳۰۰ تمرینکننده بر اثر این آزار و شکنجه جان خود را از دست دادهاند و بسیاری از افراد دیگر نیز براساس تقاضا برای تامین اعضای بدن در صنعت پیوند عضو چین کشته شدهاند.
گزارشهای برداشت اجباری اعضای بدن

دو وکیل حقوق بشر کانادایی به نامهای دیوید کیلگور و دیوید ماتاس در ژوئیه ۲۰۰۶ با انتشار گزارش تحقیقی خود، پرده از یک جنایت سازمان یافته در چین برداشتند. آنها فاش کردند که حزب کمونیست چین، بسیاری از تمرینکنندگان فالون گونگ را تحت برداشت اجباری اعضای بدن قرار دادهاند. این تحقیق «محصول خونین» نام دارد.
براساس این گزارشها، قربانیان، قبل از اینکه اعضای بدنشان برداشته شود، در اردوگاههای کار اجباری نگه داشته میشوند و پس از آن بلافاصله جسدشان سوزانده میشود.
این جنایت نخستین بار در ماه مارس ۲۰۰۶ آشکار شد؛ زمانیکه خانمی ادعا کرد در بیمارستانی که در آن کار میکرد، ۴۰۰۰ تمرینکننده فالون گونگ به خاطر اعضای بدنشان به قتل رسیده بودند. وی همچنین گفت همسرش که در همان بیمارستان واقع در خارج شهر شنیانگ جراح است، برای او فاش کرد که قرنیه چشم ۲۰۰۰ تمرینکننده فالون گونگ را از بدن زنده آنها درآورده است.
یک هفته بعد، پزشکی در ارتش چین نهتنها گزارش آن خانم را تأیید کرد، بلکه ادعا کرد که چنین جنایاتی در ۳۶ اردوگاه کار اجباری مختلف در سراسر کشور در حال رخ دادن است. او اظهار کرد که بزرگترین آنها ۱۲۰۰۰۰ نفر را در خود جای داده است.
او گفت شاهد بود که در شب و تحت کنترل امنیتی شدید، جمع کثیری از تمرینکنندگان فالون گونگ در قطارهای حمل احشام انتقال داده میشدند.
حامیان فالون گونگ و فعالان حقوق بشر در خارج از چین، بلافاصله شروع به تحقیق و بررسی این اظهارات کردند. آنها با بیمارستانهای چین تماس تلفنی برقرار کرده و وانمود کردند که قصد خرید یک کلیه یا کبد را دارند. در کمال وحشت شاهد بودند که پزشکان یکی پس از دیگری آشکارا تأیید کردند: «ما موجودی فالون گونگ داریم؛ فقط به اینجا بیایید و ما میتوانیم ظرف یک هفته عضو را به شما بدهیم.»
در سال ۲۰۱۶، اتان گاتمن به همراه همکارش دیوید کیلگور حقوقدان کانادایی، با انتشار نتیجه تحقیقات خود با عنوان «محصول خونین – سلاخی» منبع بیکران اعضای پیوندی در چین را افشا کردند. این تحقیق به روز شده گزارش «محصول خونین » است که شامل ۵۲ مدرک معتبر در این خصوص بود.
براساس این گزارش بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶، سالانه بالغ بر ۶۰ هزار الی ۱۰۰ هزار نفر در چین قربانی برداشت اعضای بدن شدهاند. این قربانیان شامل هواداران فالون گونگ، مسلمانان اویغور، بوداییان تبت و مسیحیان چین هستند. آنان پی بردند که بیشترین گروه قربانی برداشت اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ هستند.
در دسامبر سال گذشته حزب کمونیست چین اعلام کرد که این رژیم برای هفت سال متوالی رتبه دوم بالاترین پیوند عضو در جهان و رتبه اول آسیا را در اهدا و پیوند عضو بدست آورده است. حزب کمونیست چین خواستار همکاری کشورهای کمربند و جاده برای تجارت اعضای بدن شد.
دیوید کیلگور معتقد است که اگر جلوی نقض حقوق بشر گرفته نشود، این جنایتها در دیگر نقاط جهان گسترش مییابد و همه انسانها را از پای در میآورد.