امیرعلی طلاساز، مدیرعامل شرکت گواردانت هلث، تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را برای تشخیص سرطان روده بزرگ از طریق آزمایش خون بدست آورد.
این اولینباری است که سازمان غذا و داروی آمریکا روش آزمایش خون را برای غربالگری سرطان کولورکتال یا روده بزرگ مورد تأیید قرار داده است. این آزمایش جایگزین شیوههای سنتی تشخیصی مانند کولونوسکوپی و آزمایش مدفوع خواهد شد.
سرطان روده بزرگ دومین عامل مرگومیر ناشی از سرطان در آمریکا است. براساس برآورد انجمن سرطان آمریکا، بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۴ به این بیماری مبتلا شده و ۵۳ هزار نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند.
همچنین این نوع سرطان به عنوان چهارمین سرطان شایع در ایران شناخته میشود و سالانه تا ۴۰۰۰ مورد ابتلای جدید به سرطان روده بزرگ گزارش میشود.
به گفته امیرعلی طلاساز، «آزمایش «شیلد» میتواند به بهبود نرخ غربالگری سرطان کولورکتال کمک کند تا بتوان سرطانهای بیشتری را در مراحل اولیه که قابل درمان هستند تشخیص داد.
تشخیص زودهنگام این نوع سرطان اهمیت بسیار زیادی دارد و به درمان سرطان کمک میکند. براساس بیانیه گواردانت هلث، نرخ نسبی زنده ماندن دربازه زمانی پنج ساله در صورت غربالگری زودهنگام سرطان روده بزرگ، ۹۱ درصد است. اگر سرطان به دیگر نقاط بدن نیز کشیده شود، شانس زنده ماندن تنها ۱۴ درصد خواهد بود.
افزایش امیدواریها برای نجات زندگیها
براساس این بیانیه، بسیاری از افراد به دلیل ماهیت تهاجمی و ناخوشایند غربالگریهای سنتی از انجام آنها خودداری میکنند.
دکتر دنیل چونگ، متخصص گوارش بیمارستان عمومی ماساچوست و استاد پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد در این بیانیه گفت که شیوههای فعلی غربالگری برای میلیونها نفر هیچ جذابیتی ندارند.
تأیید آزمایش خون «شیلد» توسط سازمان غذا و داروی آمریکا از یک جهش بزرگ حکایت دارد و میتواند باعث شود که افراد بیشتری برای غربالگری سرطان روده بزرگ اقدام کنند. همچنین این آزمایش کمک میکند که انجام غربالگری در همهجا امکانپذیر باشد و آزمایشات خون و غربالگری سرطان روده بزرگ را وارد یک عرصه جدید میکند.
محققان امیدوارند که با افزایش نرخ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان، افراد بیشتری نجات پیدا کنند.
به گفته این شرکت، توسعه آزمایش خون «شیلد» بیش از یک دهه طول کشیده است.
براساس این بیانیه، بسیاری از افراد به دلیل ماهیت تهاجمی و ناخوشایند غربالگریهای سنتی از انجام آنها خودداری میکنند. با این حال، آزمایش خون از نظر قدرت تشخیص و امکان برداشتن تومورهای خوشخیم قبل از سرطانیشدن به خوبی روش کولونوسکوپی عمل نمیکند.