Search
Asset 2

مقام امنیتی پیشین کاخ سفید: برد موشک‌های فعلی ایران، امنیت اروپا را تهدید می‌کند

رئیس پیشین شورای امنیت ملی آمریکا گفت که ایران موشک‌هایی با برد حداقل ۴۰۰۰ کیلومتر دارد که تقریباً می‌تواند به پاریس برسد و امنیت اروپا را تهدید کند.
سربازان اسرائیلی در نزدیکی یک موشک ایرانی، در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۲۶ در روستای حارس در کرانه باختری.(Erik Marmor/Getty Images)

رئیس پیشین دفتر شورای امنیت ملی در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ گفت که برد واقعی موشک‌های ایران بسیار بیشتر از برآوردهای قبلی است و جمهوری اسلامی موشک‌هایی با برد حداقل ۴۰۰۰ کیلومتر دارد که تقریباً می‌تواند به پاریس برسد و امنیت اروپا را تهدید کند.

فرد فلیتز، در گفتگو با رسانه جاست‌دنیوز ضمن بیان این مطلب گفت: «این درگیری زمانی تغییر کرد که ایران موشک‌های میان‌برد را به دیه‌گو گارسیا شلیک کرد و نشان داد که احتمالا می‌تواند پاریس یا حتی لندن را هدف قرار دهد.»

براساس این گزارش، علی‌رغم اظهارات پیشین مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر محدود بودن برد موشک‌ها و استفاده بازدارنده از آن‌ها، خبرگزاری مهر گزارش داد که هدف‌گیری پایگاه دیه‌گو گارسیا در فاصله حدود ۴۰۰۰ کیلومتر نشان می‌دهد که موشک‌های ایران قابلیت هدف قرار دادن نقاط دوربرد را دارند. این برد، حتی از موشک‌های قبلی ایران فراتر است و می‌تواند دسترسی اروپا به امنیت استراتژیک خود را تهدید کند.

این رسانه آمریکایی افزود هیچ‌یک از دو موشک شلیک شده به سوی پایگاه دیه‌گو گارسیا به هدف اصابت نکرد. یکی در میانه مسیر دچار نقص شد و ناو جنگی آمریکا به سمت موشک دیگر، موشک رهگیر شلیک کرد. آمریکا و بریتانیا هنوز اطلاعات دقیقی درباره برد واقعی این موشک‌ها ارائه نکرده‌اند؛ اما اگر گزارش رسانه‌های نزدیک به ایران درست باشد، بخش بزرگی از اروپا، از جمله بیش از ۳۸ پایگاه نظامی آمریکا در این قاره، در برد این موشک‌ها قرار می‌گیرد.

پس از این شلیک‌ها، نشانه‌هایی از تغییر موضع اروپا مشاهده شد. مارک روته، دبیرکل ناتو، از عملیات نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی حمایت و تأکید کرد که کشورهای عضو ناتو در نهایت از این اقدام نظامی پشتیبانی خواهند کرد.

همچنین بریتانیا اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی کوتاه‌برد به خاورمیانه اعزام می‌کند تا در مقابل حملات احتمالی جمهوری اسلامی آماده باشد.

به نوشته جاست‌دنیوز، حملات جمهوری اسلامی به مسیرهای کشتیرانی در تنگه هرمز و تهدید کشورهای همسایه، باعث شد اروپا موضعی نزدیک‌تر به آمریکا اتخاذ کند و ائتلافی متشکل از ۳۰ کشور، از جمله بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و استرالیا، با صدور بیانیه‌ای این حملات را محکوم و بر آمادگی خود برای تأمین امنیت عبور و مرور در تنگه هرمز تأکید کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی