در حالی که تب بازی همستر کامبت در میان کاربران ایرانی فضای مجازی بالا گرفته و ابهامات بسیاری همچنان در رابطه با این بازی وجود دارد، معاون اجتماعی پلیس فتا از تشکیل ۱۸ پرونده شکایت کلاهبرداری بابت تبلیغات در اینستاگرام و تلگرام خبر داده و به ایرانیان توصیه کرده است که وارد این چالش نشوند.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، رامین پاشایی روز دوشنبه طی گفتگوی تلویزیونی درباره بازی همستر کامبت گفت که مطابق تجزیه و تحلیل پروندههای قضایی، در این زمینه ۱۸ مورد پرونده شکایت از کلاهبرداری تبلیغاتی در اینستاگرام و تلگرام وجود داشته است؛ براین اساس که افرادی تبلیغات کردند و مدعی شدند که میتوانند کارت بازی یا کدهای مخفی را بفروشند تا افراد بتوانند به روزانه شش میلیون سکه اضافه دست پیدا کنند.
روزنامه قدس در گزارشی با عنوان «جویندگان طلا در تله همستر»، «سونامی» هجوم کاربران به بازی همستر کامبت و سایر بازیهای مشابه را «رفتاری شبیه یورش چهار سال پیش مردم به بازار بورس» دانست.
تجارت نیوز نیز طی گزارشی با بیان اینکه ضربه زدنهای بیپایان به صفحات تلفنهای همراه به امید کسب درآمد میان کاربران تلگرام متداول شده است، تاکید کرد که « لازم است توجه داشته باشیم که تبدیل شدن این سکههای مجازی به پول، نیازمند لیست شدن آن در صرافیهای ارزهای دیجیتال است».
تا چه میزان میتوان به این بازی خوشبین بود؟
معاون اجتماعی پلیس فتا گفته است که «تاکنون هیچ کارشناس داخلی و خارجی، خوشبینی صددرصد به این بازی ندارد البته آنها اعلام کردهاند که در بستر بلاکچین و رمزارز آن را بالا میآوریم و در صرافیها لیست میکنیم ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است».
پاشایی افزود که تفاوت این بازی با ناتکوین این است که در ناتکوین فقط ۲۵ میلیون نفر در این بازی شرکت کردند اما اکنون تقریبا ۱۱۶ تا ۱۲۰ میلیون نفر در این بازی هستند که چالش محسوب میشود، زیرا تعداد زیادی رمزارز وجود دارد و تعداد فروشندهها زیاد است.
او گفت که هر قدر فروشنده زیاد باشد قطعا قیمت آن کاهش مییابد که هنوز هم در صرافیها فهرست نشده است همچنین مشخص نیست این رمزارز متعلق به کدام کشور و کجاست و چگونه توسعه مییابد.
«تجارت نیوز» نوشته است که بر اساس نقشه راه منتشر شده در وبسایت رسمی این پروژه، در ماه جولای، توکن همستر کامبت در صرافیهای ارز دیجیتال لیست خواهد شد. پس از این لیست شدن است که کاربران میتوانند با انتقال توکنهای خود به صرافیها شروع به معاملات با این سکههای مجازی کنند.
روزنامه قدس نیز با اشاره به وجود «ابهامهای زیاد در این نوع ارزها که منشأ سوءاستفادههای زیادی میشوند و درآمدشان همچنان محل سؤال است»، نوشت که ایرانیان در حال سبقت ازهم برای بازی در آن هستند.
این روزنامه تاکید کرد که البته معلوم نیست این سکههای مجازی که با ضربه روی تصویر یک همستر یا وارد کردن کدهای مورس و ساختن کمبوهای روزانه تعدادشان بالا میرود، قرار است در صرافیها لیست شود یا نه.
این رسانه با اشاره به بازی ناتکوین که سرانه درآمد هر کاربر آن پس از لیستشدن حدود ۶۰۰ هزار تومان بود، افزود که در بازی همستر هم به دلیل هجوم کاربران، کل پاداش احتمالی چیزی بیشتر از این رقم نخواهد بود که حساب هزینه و فایده آن قابل تامل است.
روزنامه قدس درحالی که هجوم کاربران به بازی همستر کامبت را رفتاری «شبیه یورش چهار سال پیش مردم به بازار بورس» دانست، نوشت که به راحتی میتوان متوجه شد که یکی از علل ریزش بورس در تابستان ۹۹، افزایش غیرمنطقی قیمتها به دلیل ورود بیش از حد پول توسط افراد مبتدی به بورس بود. این اتفاق سبب شد قیمت سهام شرکتها تغییر زیادی پیدا کند و بازار برای تعدیل این شرایط، به ریزش دچار شود.
این گزارش بر اساس دادهها و اخبار مربوط در رسانههای داخل ایران نگارش شده و «اپک تایمز» نمیتواند به طور مستقل درباره ماهیت و سرنوشت بازی «همستر کامبت» اظهارنظر کند.