منابع خبری گزارش دادهاند که وزارت خارجه آلمان در تازهترین تماس با امارت اسلامی طالبان، پذیرفته است که نمایندگی سیاسی طالبان در مونیخ (مونشن) به افغانستانیهای ساکن آلمان خدماتدهی کند.
همزمان با انتشار این خبر، فعالین اجتماعی افغانستان در آلمان با راهاندازی کارزاری اعتراضی از دولت آلمان خواستهاند که نمایندگی سیاسی طالبان در آلمان را به رسمیت نشناسد.
«معامله آشکار با تروریستان بینالمللی»
این دادخواست، روز چهارشنبه ۴ سپتامبر راهاندازی شده است و تا لحظه نوشتن این گزارش، ۲۰۵ نفر این دادخواست را امضا کردهاند. تنظیمکنندگان این دادخواست، اقدام دولت آلمان برای تحویلدهی کنسولگری افغانستان در مونیخ به طالبان را «معامله آشکار با تروریستان بینالمللی» خواندهاند.
آنها در بخشی از این دادخواست با بیان اینکه دولت آلمان باید طالبان را به عنوان گروه تروریستی به رسمیت بشناسد، افزودهاند: «وزارت خارجه آلمان باید از تصمیم خود مبنی بر تحویلدهی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان منصرف شود. چنین تصمیمی، تقویت آشکار تروریسم در افغانستان، منطقه و جهان بهخصوص آلمان است. دولت آلمان حق ندارد به بهانه بازگرداندن چند مجرم جنایی، دست به اشتباهی بزند که باعث ورود صدها تروریست با هدف گسترش خشونت به آلمان و اروپا شود.»
برخی رسانهها اعلام کردهاند که دولت آلمان برای بازگرداندن گروهی از مجرمان اهل افغانستان دست به این اقدام زده است.
کنشگران اجتماعی افغانستان در آلمان در تلاش هستند تا تجمع اعتراضی مشابهی در یازدهم سپتامبر در این کشور برگزار کنند.
کنشگران و فعالان اجتماعی افغانستان نگران هستند که این اقدام دولت آلمان، زمینه را برای به رسمیتشناسی حکومت طالبان از سوی جامعه جهانی فراهم کند.
خبرگزاری آلمانی دویچهوله گزارش داده است که وزارت خارجه آلمان در «اطلاعیه رسمی» به آدرس «وزارت خارجه سرپرست» طالبان پذیرفته است که کنسولگری افغانستان در مونیخ تحت اداره طالبان فعالیت کند و به افغانستانیهای ساکن آلمان خدمات ارائه کند.
به گفته این رسانه، در حال حاضر سفارت افغانستان در برلین، نمایندگی سیاسی طالبان را نپذیرفته است و فعالیتهای این نمایندگی سیاسی «تقریبا فلج» شده است.
تعداد افغانستانیهای ساکن آلمان حدود ۴۲۰ هزار نفر است.
پتونی تایشمن، فعال اجتماعی به دویچهوله گفته است که جامعه دیاسپورای افغانستان در آلمان، خانواده و بستگانی در افغانستان دارند و اگر طالبان اطلاعات شخصی را از سفارتخانهها به دست آورند، میتوانند مردم را راحتتر تحت فشار قرار دهند.
رد عادیسازی روابط با طالبان
با این حال وزارت خارجه آلمان این اقدام خود را «عادیسازی» روابط با طالبان نمیداند و مانند دیگر کشورهای غربی، پیششرط عادیسازی روابط با افغانستان تحت حاکمیت طالبان را منوط به پایبندی طالبان به تعهدات بینالمللی بخصوص تعهدات حقوق بشری اعلام کرده است.
وزارت کشور آلمان اولین کشور اروپایی است که از زمان به قدرت رسیدن طالبان، ۲۸ نفر از مجرمان اهل افغانستان را با میانجیگری قطر به افغانستان بازگرداند.
«استفان هبشتریت»، سخنگوی دولت آلمان در بیانیهای گفت: «منافع امنیتی آلمان به وضوح بر ادعای حفاظت از مجرمان و افرادی که امنیت ملی را به خطر میاندازند، ارجحیت دارد.»
بر اساس گزارش آسوشیترپرس، این اقدام یک هفته پس از حمله به وسیله چاقو در شهر زولینگن انجام شد که مظنون آن یک شهروند سوری بود که درخواست پناهندگی در آلمان داده بود.