Search
Asset 2

گروسی: ایران فعلاً غنی‌سازی فعال ندارد، اما تحرکاتی در سایت‌های هسته‌ای دیده شده است

رافائل گروسی گفت که بن‌بست کنونی میان جمهوری و آژانس بر سر شفاف‌سازی درباره ذخایر اورانیوم با غنای بالا و بازرسی از تأسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده، نمی‌تواند به‌طور نامحدود ادامه پیدا کند.
گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. (JOE KLAMAR/AFP via Getty Images)

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت ایران در حال حاضر به‌طور فعال اورانیوم را غنی‌سازی نمی‌کند، اما بازرسان آژانس نشانه‌هایی از تحرک در اطراف تأسیسات هسته‌ای این کشور مشاهده کرده‌اند.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس در مقر سازمان ملل متحد گفت تصاویر ماهواره‌ای هیچ نشانه‌ای از افزایش تولید اورانیوم غنی‌شده در ایران نشان نمی‌دهد، اما مواد غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد همچنان در ایران باقی است و آژانس باید بتواند تأیید کند که این مواد جابه‌جا یا برای مقاصد دیگری استفاده نشده‌اند.

به گفته گروسی، با وجود محدودیت در دسترسی بازرسان، تحرکاتی در اطراف محل‌های ذخیره اورانیوم مشاهده شده است.

او هشدار داد که میزان ذخایر موجود در ایران، در صورت تصمیم تهران برای تسلیحاتی‌کردن برنامه هسته‌ای، می‌تواند برای ساخت حدود ده بمب اتمی کافی باشد. با این حال او تصریح کرد که ایران هنوز هیچ سلاح هسته‌ای در اختیار ندارد.

جمهوری اسلامی همواره ادعا کرده که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما کشورهای غربی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گویند جمهوری اسلامی تا سال ۲۰۰۳ برنامه‌ای سازمان‌یافته برای ساخت سلاح اتمی داشته است.

ماه گذشته، تهران و آژانس در قاهره توافقی برای ازسرگیری همکاری‌ها و بازدید از تأسیسات هسته‌ای امضا کردند، اما این توافق تاکنون اجرا نشده است. ایران پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل و حملات هوایی آمریکا به برخی مراکز هسته‌ای خود، همکاری با آژانس را به حالت تعلیق درآورد.

از زمان امضای توافق قاهره، تعدادی از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران دوباره برقرار شده‌اند. کشورهای اروپایی می‌گویند دلیل آن، عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای و شکست مذاکرات با آمریکا است.

گروسی در پایان گفت بازرسان آژانس همچنان در ایران حضور دارند، اما همکاری تهران «در سطح مطلوب نیست.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی