Search
Asset 2

استقبال حماس از پیشنهاد کانادا برای آتش‌بس به شورای امنیت

استقبال حماس از پیشنهاد کانادا برای آتش‌بس
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نشستی در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ در سازمان ملل متحد در نیویورک گرد هم می‌آیند. (Don Emmert/AFP via Getty Images)

حماس با استقبال از پیشنهاد کانادا برای آتش‌بس به شورای امنیت سازمان ملل می‌گوید که این اقدام به انزوای بین‌المللی اسرائیل کمک می‌کند.

غازی حمد، یکی از مقامات ارشد حماس بعد از حمله هفتم اکتبر به یک رسانه لبنانی گفت: «ما باید به اسرائیل درسی بدهیم و این کار را بارها و بارها انجام خواهیم داد. طوفان الاقصی اولین اقدام بود و بار دوم، سوم و چهارم هم در کار خواهد بود.»

وزیر امنیت داخلی اسرائیل که عضو دولت ائتلافی این کشور است، به نخست‌وزیر اسرائیل گفته است که «اگر کسی مانع پیش‌روی ارتش اسرائیل در غزه شود، مسئول فروپاشی ائتلاف خواهد بود.»

هم‌زمان جلسه رای‌گیری شورای امنیت برای برقراری آتش‌بس پایدار در غزه برای چهارمین بار به تعویق افتاده است و قرار است شورای امنیت امروز جمعه، بیست‌ودوم دسامبر درباره آتش‌بس در غزه رای‌گیری کند.

دور اول رای‌گیری برای برقراری آتش‌بس در غزه با وتوی آمریکا تصویب نشد. آمریکا مخالف شرط آتش‌بس پایدار در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی کانادا است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از وتوی قطعنامه شورای امنیت گفته بود که آتش‌بس زودهنگام در غزه به این معنی است که حماس باقی بماند و تسلیحات و زیرساخت‌های نظامی‌اش حفظ شود و حمله هفتم اکتبر بار دیگر تکرار شود.

بعد از حملات حماس در هفتم اکتبر به اسرائیل که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ نفر و ربودن ۲۴۰ نفر شد. دولت اسرائیل با ایجاد دولت ائتلافی و کابینه جنگ متعهد شده است که حماس را نابود کند.

عملیات نظامی ارتش اسرائیل از طریق حملات هوایی و توپخانه‌ای آغاز شد و با عملیات‌ زمینی ادامه یافت. حمله اسرائیل، هزاران کشته و زخمی در نوار غزه برجای گذاشته است.

دولت کانادا بعد از حمله حماس به اسرائیل، براساس قوانین بین‌المللی از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت کرد، اما از اسرائیل خواست که برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه، به طور موقت جنگ را متوقف کند.

اسرائیل در آتش‌بس یک هفته‌ای با حماس توانست ۱۰۰ گروگان در بند حماس را به اسرائیل بازگرداند و ۲۴۰ اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را به حماس تحول داد.

دولت کانادا در دوازدهم دسامبر با تغییر موضع، بیانیه‌ای مشترک با استرالیا و نیوزلند صادر کرد و از تلاش‌های بین‌المللی فوری برای آتش‌بس پایدار در غزه حمایت کرد. در همان روز دولت کانادا به قطعنامه سازمان ملل که خواستار آتش‌بس فوری بود، رای مثبت داد؛ قطعنامه‌ای که «حماس را محکوم نمی‌کرد یا اشاره خاصی به این گروه افراطی نداشت.» ده کشور و در راس آن ایالات متحده با این قطعنامه مخالفت کردند.

بعد از آغاز جنگ غزه، تظاهرات طرفداران فلسطین و ضد اسرائیل در بسیاری از شهرهای کانادا ادامه داشته است.

معترضان در خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و اکنون در مراکز خرید اعتراض‌هایشان را برگزار می‌کنند. هم‌چنین اقدامات یهودی‌ستیزانه نیز جوامع غربی را تکان داده است و تعدادی از موسسات یهودی هدف حملات مسلحانه قرار گرفته‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی