Search
Asset 2

حمله تازه حوثی‌ها به یک کشتی باری در خلیج عدن

شبه نظامیان حوثی در یمن روز دوشنبه گفتند که به کشتی باری روبی‌مار در خلیج عدن حمله کرده‌اند و این کشتی به شدت صدمه دیده است و ممکن است غرق شود.
یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ صحبت می‌کند. (/Al-Huthi Group Media Office/AFP via Getty Images)

شبه نظامیان حوثی در یمن روز دوشنبه گفتند که به کشتی باری روبی‌مار در خلیج عدن حمله کرده‌اند و این کشتی به شدت صدمه دیده است و ممکن است غرق شود.

به گزارش رویترز، یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها در بیانیه‌ای گفت که خدمه در سلامت هستند. او گفت که حوثی‌ها همچنین یک پهپاد آمریکایی را در شهر بندری حدیده سرنگون کرده‌اند.

سریع گفت: «کشتی به‌طور جدی مورد اصابت قرار گرفت که باعث توقف کامل آن شد، بر اثر آسیب‌های زیادی که به کشتی وارد شد، امکان غرق شدن این کشتی در خلیج عدن وجود دارد.»

شرکت امنیتی بریتانیایی آمبری اعلام کرد که کشتی باری عمومی با پرچم بلیز، ثبت شده در بریتانیا که توسط لبنان اداره می‌شد، روز یکشنبه در تنگه باب المندب در نزدیکی یمن مورد حمله قرار گرفت.

نیروهای حوثی همسو با حکومت ایران حملات مکرر پهپادی و موشکی علیه کشتی‌های تجاری بین‌المللی در دریای سرخ و تنگه باب المندب – مسیری که حدود ۱۲ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد، انجام داده‌اند.

حوثی‌ها ادعا می‌کنند که علت حملات‌شان حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس در نوار غزه است.

این حملات چندین شرکت را بر آن داشته است که سفرهای دریایی در دریای سرخ را متوقف کنند و مسیر طولانی‌تر و گران‌تری را در اطراف آفریقا انتخاب کنند. جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی حملات تلافی جویانه‌ای را به مواضع حوثی‌ها در سراسر یمن انجام داده‌اند.

در عین حال ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا دیروز اعلام کرد که بین ساعت ۳:۰۰ بعدازظهر تا ساعت ۲۰:۰۰ (به وقت صنعا)، در ۱۷ فوریه، سنتکام با موفقیت پنج حمله دفاع شخصی را علیه سه موشک کروز ضد کشتی متحرک، یک کشتی زیردریایی بدون سرنشین (UUV) و یک کشتی سطحی بدون سرنشین (USV) در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها انجام داده است.

آمبری گفت که کشتی در حین سفر از خور فکان در امارات متحده عربی عازم وارنا، واقع در بلغارستان بود که مورد حمله قرار گرفت.

سعد الکعبی، مدیرعامل «قطر انرژی»، روز دوشنبه گفت که اختلال در کشتیرانی در منطقه دریای سرخ بر تحویل گاز طبیعی مایع  آن تأثیر می‌گذارد اما بر تولید آن تأثیر نمی‌گذارد.

«قطر انرژی» که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع در جهان است، در ماه ژانویه اعلام کرد که به دلایل امنیتی رفت‌وآمد در دریای سرخ را متوقف کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی