Search
Asset 2

سطح تستوسترون «بسیار بالای» لین و خلیف؛ کشمکش بین کمیته المپیک و فدراسیون جهانی بوکس

فدراسیون جهانی بوکس درباره علت محرومیت بوکسورها ایمانه خلیف و لین یو تینگ در سال ۲۰۲۳ و سطح تستوسترون بالا توضیح داده است.
(چپ) لین یو تینگ از تیم چین تایپه قبل از مسابقه دور مقدماتی وزن ۵۷ کیلوگرم بوکس زنان در نورث پاریس آرنا، پاریس، فرانسه، ۲ آگوست ۲۰۲۴. (راست) ورود ایمانه خلیف از تیم الجزایر به رینگ در نورث پاریس آرنا، پاریس، فرانسه، ۱ آگوست ۲۰۲۴. (Richard Pelham/Getty Images)

در بحبوحه جنجال‌های المپیک، فدراسیون جهانی بوکس یک کنفرانس خبری برگزار کرد تا درباره علت محرومیت ایمانه خلیف، بوکسور الجزایری، و لین یو تینگ، بوکسور تایوانی، در سال ۲۰۲۳ شفاف‌سازی کند.

عمر کرملوف، رئیس فدراسیون جهانی بوکس، روز دوشنبه گفت دو بوکسوری که سال گذشته از مسابقات بوکس زنان محروم شدند، در دو آزمایش جداگانه در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سطح تستوسترون «بسیار بالایی» داشتند. این‌دو در بازی‌های المپیک امسال به دور نهایی رسیدند.

فدراسیون جهانی بوکس در ۵ آگوست یک کنفرانس خبری برگزار کرد تا درباره موضع فدراسیون درخصوص رد صلاحیت ایمانه خلیف، بوکسور الجزایری، و لین یو تینگ، بوکسور تایوانی، در مسابقات جهانی زنان در سال ۲۰۲۳ شفاف‌سازی کند.

کرملوف در این کنفرانس ویدئویی از طریق مترجم خود گفت: «این آزمایش نشان می‌دهد که سطح تستوسترون این‌دو ورزشکار بسیار بالا بوده است.»

فدراسیون جهانی بوکس در بیانیه‌ای در ۳۱ جولای گفت: «شایان توجه است که این ورزشکاران تحت معاینه تستوسترون قرار نگرفتند؛ اما آزمایش جداگانه و معتبری دادند که جزئیات آن محرمانه است. آزمایش‌ها به‌طور قطعی نشان دادند که هردو ورزشکار فاقد معیارهای لازم بودند و مشخص شد که نسبت به دیگر رقبای زن مزیت رقابتی دارند.»

کرملوف در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت: «ما آزمایشات و نتایج آن‌ها را در اختیار داریم. آزمایش ژنتیک نشان می‌دهد که این‌دو مرد هستند.»

او افزود: «ما از این‌که آن‌ها به همین شکل متولد شده یا چیزی را تغییر داده‌اند، خبر نداریم.»

کرملوف اولین‌بار در مارس ۲۰۲۳ به خبرگزاری دولتی روسیه، تاس، گفت که براساس نتایج آزمایش‌های دی‌ان‌ای، خلیف و لین «کروموزوم X و Y دارند.»

تستوسترون هورمونی است که باعث افزایش توده عضلانی می‌شود و کروموزوم‌ها ساختارهای درون‌سلولی هستند که اطلاعات ژنتیکی از جمله جنسیت فرد در آن‌ها ذخیره می‌شود.

کریس رابرتز، مدیر اجرایی فدراسیون جهانی بوکس، گفته که فدراسیون نامه‌هایی از جانب کمیته ملی المپیک الجزایر و تایوان دریافت کرده که در آن‌ها نوشته شده که فدراسیون جهانی بوکس نباید اطلاعات مربوط به این بوکسورها را افشا کند.

رابرتز افزود که نتایج آزمایشات از طریق نامه به کمیته بین‌المللی المپیک ابلاغ شده است.

کرملوف گفت: «اگر به من اتهام می‌زدند که مرد نیستم، سند می‌آوردم و همه آزمایش‌ها را انجام می‌دادم تا ثابت کنم که یک مرد واقعی هستم، نه زن.»

لین به این جنجال‌ها واکنش نشان داده است و خلیف هم گفته که این مسائل «به کرامت انسانی لطمه می‌زند.»

بوکسور الجزایری در پاریس به خبرنگاران گفت: «من یک زن هستم.»

کمیته بین‌المللی المپیک آزمایش‌ها را غیرقانونی می‌داند

مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین‌المللی المپیک، در کنفرانس خبری خود در پاریس در ۴ آگوست آزمایش‌های فدراسیون جهانی بوکس را غیرقانونی خواند. 

آدامز گفت: «آزمایش‌ها، روند انجام و ماهیت آن‌ها فاقد مشروعیت است. هیچ‌کدام از آن‌ها وجاهت قانونی ندارند و مستحق پاسخ نیستند.»

کمیته بین‌المللی المپیک که فدراسیون جهانی بوکس را به دلیل مسائل مدیریتی و مالی از نمایندگی این ورزش در عرصه جهانی محروم کرده، گفت که هردو ورزشکار قربانی یک تصمیم فوری و خودسرانه شده و بدون طی شدن روند قانونی از مسابقات کنار گذاشته شدند.

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، نیز در کنفرانس خبری خود در ۳ آگوست از خلیف و لین دفاع کرد و گفت: «هیچ تردیدی در زن بودن این‌دو ورزشکار وجود ندارد.»

او گفت: «ما دو بوکسور داریم که به‌عنوان یک زن متولد شده و به‌عنوان یک زن بزرگ شده‌اند، در پاسپورت خود زن هستند و سال‌ها به‌عنوان یک زن در مسابقات شرکت کرده‌اند و این‌ها به وضوح نشان می‌دهند که این‌دو زن هستند.»

کمیته بین‌المللی المپیک و واحد بوکس المپیک ۲۰۲۴ پاریس در بیانیه‌ای مشترک در ۱ آگوست تصریح کردند که طبقه‌بندی جنسیتی المپیک براساس پاسپورت ورزشکاران انجام می‌گیرد.

ولادیمیر پوتین (چپ)، رئیس‌جمهور روسیه، و عمر کرملوف (راست)، رئیس فدراسیون جهانی بوکس، در مجموعه ورزشی لوژنیکی، مسکو، روسیه، ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲. (Gavriil Grigorov/Sputnik/AFP via Getty Images)

باخ گفته که شکایت‌های فدراسیون جهانی بوکس بخشی از یک کارزار گسترده هستند که با هدف تضعیف المپیک پاریس شکل گرفته است؛ مسابقاتی که روسیه به دلیل جنگ اوکراین از حضور در آن‌ها محروم شده است. کرملوف، رئیس فدراسیون جهانی بوکس، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ارتباط دارد.

فدراسیون جهانی بوکس می‌گوید به دنبال محافظت از بوکس زنان بوده و تا قبل از مسابقه پنجشنبه گذشته بین آنجلا کارینی ایتالیایی و خلیف قصد نداشته این موضوع را مطرح کند.

دکتر یوانیس فیلیپاتوس، جراح و رئیس کنفدراسیون بوکس اروپا، در آخرین کنفرانس خبری فدراسیون جهانی بوکس گفت که رویکرد کمیته بین‌المللی المپیک در قبال تعیین جنسیت افراد براساس اطلاعات مندرج در پاسپورت ورزشکاران مشکل‌ساز است.

کرملوف در ادامه گفت که کمیته بین‌المللی المپیک باید آزمایشات خودش را انجام بدهد و افزود: «اگر در این مورد شک دارید، می‌توانید به ورزشکاران رجوع کنید. از آن‌ها بخواهید دوباره آزمایش بدهند.»

فدراسیون جهانی بوکس در بیانیه‌ای در ۵ آگوست گفت: «نگرانی اصلی فدراسیون جهانی بوکس این است که عدم تعادل هورمونی این‌دو ورزشکار، آن‌ها را نسبت به همتایان زن خود در وزن‌های مشابه قوی‌تر می‌کند. چنان‌که پیش‌تر شاهد بودیم، این مسئله می‌تواند برای دیگر بوکسورهای زن نیز خطرناک باشد.»

بحث و جدل پیرامون این‌دو بوکسور پس از آن بالا گرفت که کارینی از ادامه مسابقه با خلیف در ۱ آگوست انصراف داد. از آن‌روز بحث داغی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده و صلاحیت این‌دو بوکسور به دلیل محرومیت آن‌ها از جانب فدراسیون جهانی بوکس در سال گذشته زیر سؤال رفته است.

کارینی از خلیف عذرخواهی کرد و در مصاحبه با روزنامه محلی لاگاتزتا دلو اسپورت گفت که قصد دامن زدن به جنجال‌ها را نداشت.

او گفت: «این جنجال‌ها باعث ناراحتی من هم شدند. برای حریفم تأسف خوردم. او ربطی به این ماجرا ندارد و مثل من برای مبارزه کردن به این مسابقات آمده است.»

روابط بین فدراسیون جهانی بوکس، که تحت سلطه روسیه قرار دارد، و کمیته بین‌المللی المپیک از سال‌ها پیش تیره‌و‌تار شده اما در پی حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ بیش از پیش خراب شده است.

کمیته بین‌المللی المپیک در ژوئن ۲۰۲۳ به حذف فدراسیون جهانی بوکس از مسابقات المپیک رأی داد. در حال حاضر، کمیته بین‌المللی المپیک روی مسابقات بوکس پاریس نظارت دارد و صلاحیت ورزشکاران را براساس قوانین دو المپیک قبلی تأیید می‌کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی