ایمان خلیف، بوکسور الجزایری، که در بازی افتتاحیه المپیک زنان در پاریس در ۱ آگوست در برابر آنجلا کارینی ایتالیایی به پیروزی رسید، به دلیل عدم تطابق با استانداردهای جنسیتی از مسابقات جهانی بوکس زنان در سال ۲۰۲۳ محروم شده بود.
مبارزه خلیف و کارینی ۴۶ ثانیه به طول انجامید و دو رقیب فقط چند مشت رد و بدل کردند تا اینکه کارینی کنار کشید و مبارزه را واگذار کرد.
کارینی که حدود ۵ سانتیمتر از رقیب خود کوتاهتر بود، با چشمهای گریان گفت از آنجا که به دلیل مشتهای ابتدای مبارزه «درد شدیدی در بینی خود احساس میکرد»، از ادامه مبارزه انصراف داد.
کارینی در مصاحبه بعد از بازی گفت: «همه بینیام را دیدید که خونریزی میکرد. من امشب نباختم، فقط عقل حکم میکرد که انصراف بدهم. من یک زن بالغ هستم و زندگی من در رینگ است.»
«من همیشه خودجوش عمل میکنم اما وقتی احساس کنم یک جای کار میلنگد، نه اینکه تسلیم شوم، فقط عقل حکم میکند که ادامه ندهم.»
کارینی پس از پایان مبارزه با خلیف دست نداد و درحالیکه وسط رینگ زانو زده بود و گریه میکرد، به ایتالیایی میگفت: «عادلانه نیست.»
خلیف در ۳ آگوست در مرحله یکچهارم نهایی با لوکا آنا هاموری مجارستانی از دسته ۶۶ کیلوگرم زنان روبهرو خواهد شد. هاموری در ۱ آگوست ماریسا ویلیامسون از استرالیا را با نتیجه ۵ به ۰ شکست داد.
خلیف بعد از پایان مبارزه گفت: «ابتدا از همه مردم الجزایر با اولین برد تشکر میکنم. امیدوارم دومین برد را هم دست بیاورم و خیالم بابت مدال راحت شود تا بعد به مدال طلا فکر کنم.»

عدم تطابق با استانداردهای جنسیتی
پیروزی خلیف با جنجال همراه شد. اتحادیه جهانی بوکس در مسابقات جهانی بوکس زنان در سال گذشته که در دهلی نو در هند برگزار شد، خلیف و لین یو تینگ از تایوان را که پیشتر موفق به کسب سه مدال شده بود، رد صلاحیت کرد. آندو نتوانستند انطباق خود را با استانداردهای جنسیتی که از حضور ورزشکاران دارای کروموزوم X و Y در مسابقات زنان ممانعت میکند، ثابت کنند.
اتحادیه جهانی بوکس در بیانیهای در ۳۱ جولای گفت که تصمیم این اتحادیه در ۲۳ مارس ۲۰۲۳ پس از ارزیابیهای دقیق اتخاذ شده و هدف اتحادیه حفظ عدالت و انصاف در رقابتها بوده است.
اتحادیه جهانی بوکس اعلام کرد: «آزمایشها بهطور قطعی نشان داد که هردو ورزشکار فاقد معیارهای لازم بودند و مشخص شد که نسبت به دیگر رقبای زن مزیت رقابتی دارند.»
به گفته سازمان ورزش، حکم محرومیت ایندو براساس دو آزمایشی صادر شده که در مسابقات قهرمانی جهان در استانبول در سال ۲۰۲۲ و مسابقات جهانی دهلی نو در سال ۲۰۲۳ روی آنها انجام گرفته بود.
اتحادیه جهانی بوکس افزود که این ورزشکاران تحت معاینه تستوسترون قرار نگرفتند اما آزمایش جداگانه و معتبری دادند که جزئیات آن محرمانه است.
با اینحال، کمیته بینالمللی المپیک حکم داد که ایندو بوکسور مشکلی بابت حضور در المپیک پاریس ندارند. این درحالی است که کمیته بینالمللی المپیک از ژوئن ۲۰۲۳ به دلیل مسائل مالی و اخلاقی، دیگر اتحادیه جهانی بوکس را به رسمیت نمیشناسد.

یو تینگ قرار است در ۲ آگوست در دسته ۵۷ کیلوگرم سبکوزن به مصاف سیتورا توردیبکوا از ازبکستان برود.
چارچوب «انصاف، شمول و عدم تبعیض» کمیته بینالمللی المپیک که برمبنای هویت جنسیتی و تنوع جنسیتی شکل گرفته است، دستورالعملهایی را برای فدراسیونها تنظیم کرده تا از رعایت شمول و انصاف در حیطه ورزش، برای ورزشکارانی که تفاوتها یا اختلالات تکوین جنسی دارند مطمئن شوند.
اختلالات تکوین جنسی به مجموعه شرایط خاصی اطلاق میشود که با ژنها، هورمونها و اندامهای تناسلی سروکار دارند. برخی از افرادی که اختلال تکوین جنسی دارند، بهعنوان یک زن رشد میکنند؛ اما کروموزومهای جنسی X و Y دارند و سطح تستوسترون موجود در خون آنها در حد مردان است.
اتحادیه جهانی بوکس در بیانیه خود گفت که در «مقررات متفاوت» کمیته بینالمللی المپیک دخالتی ندارد و افزود که تصمیم این کمیته پرسشهایی جدی درباره عدالتِ رقابتی و امنیت جانی ورزشکاران ایجاد میکند.
مارک آدامز، سخنگوی کمیته بینالمللی المپیک، در دفاع از سازمان مبنی بر صدور مجوز برای ایندو بوکسور گفت: «چیزی که میخواهم بگویم این است که این افراد انسان هستند و ما درباره انسانهای واقعی حرف میزنیم. ایندو در سالهای اخیر با هم رقابت داشته و در بوکس زنان شکست خورده و برنده شدهاند.»
واکنش ایتالیا
کارینی پس از این شکست گفت درباره اینکه آیا خلیف اجازه حضور در این رقابتها را دارد یا نه، صلاحیت تصمیمگیری ندارد و هیچ احساس بدی نسبت به بوکسور الجزایری ندارد.
او افزود: «اینجا نیامدم که قضاوت کنم یا حکم بدهم. اینکه یک ورزشکار اینگونه باشد و اینکه حضور او درست است یا نه، تصمیمش با من نیست. من فقط کارم را بهعنوان یک بوکسور انجام دادم. وارد رینگ شدم و مبارزه کردم. من با افتخار انجامش دادم و از اینکه نتوانستم مبارزه را به پایان برسانم، دلم شکست.»

جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، در جریان یک کنفرانس خبری در ۱ آگوست، از تصمیم اخیر کمیته بینالمللی المپیک انتقاد کرد و گفت که مبارزه کارینی با خلیف از نظر او مبارزه عادلانهای نبود.
ملونی افزود: «به نظر من ورزشکارانی که خصوصیات ژنتیکی مردانه دارند، نباید در مسابقات زنان شرکت کنند.»
«منظورم این نیست که علیه کسی تبعیض قائل شویم، بلکه باید از حق ورزشکاران زن برای داشتن یک رقابت عادلانه دفاع کنیم.»
کمیته المپیک الجزایر نیز در بیانیهای در ۳۱ جولای به خبر جنجالبرانگیز رد صلاحیت سال گذشته خلیف پرداخت. این کمیته اعلام کرد که «حملات و بدگوییهای غیراخلاقی در قبال ورزشکار محترم الجزایری، ایمان خلیف، را که برمبنای تبلیغات بیپایه و اساس برخی از رسانههای خارجی انجام گرفته، محکوم میکند.»