Search
Asset 2

افزایش اعدام‌ها در ایران؛ اعدام‌شدگان در سال ۲۰۲۴ به ۹۷۵ نفر رسید

سازمان حقوق بشر ایران در تازه‌ترین گزارش سالانه خود اعلام کرد که در سال گذشته میلادی دست‌کم ۹۷۵ نفر در ایران اعدام شده‌اند.
(Public Domain)

سازمان حقوق بشر ایران در تازه‌ترین گزارش سالانه خود اعلام کرد که در سال گذشته میلادی دست‌کم ۹۷۵ نفر در ایران اعدام شده‌اند. این آمار نسبت به سال گذشته که ۸۳۴ مورد اعدام ثبت شده بود، ۱۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، تنها ۹۵ مورد از این اعدام‌ها به‌صورت رسمی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی یا رسانه‌های داخلی اعلام شده است، در حالی که ۹۰ درصد دیگر به‌صورت غیررسمی ثبت شده‌اند.

اعدام افراد با اتهامات امنیتی در جمهوری اسلامی همچنان ادامه داشته و دست‌کم ۳۱ نفر از جمله ۹ شهروند کرد به اتهاماتی مانند «محاربه»، «بغی» و «افساد فی‌الارض» اعدام شده‌اند. در میان اعدام‌شدگان سال گذشته، محمد قبادلو و رضا رسایی، از معترضان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی، با اتهام قتل و بر پایه اعترافات اجباری، به دار آویخته شدند.

همچنین جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که در مرداد ۱۳۹۹ هنگام سفر از آلمان به هند و در جریان توقفی سه‌روزه در دبی توسط مأموران جمهوری اسلامی ربوده شده بود، به گفته قوه قضائیه روز هفتم آبان، زیر حکم اعدام جان باخت.

به گفته سازمان حقوق بشر ایران، در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۳۱ زن اعدام شده‌اند، رقمی که بالاترین آمار ثبت‌شده در ۱۷ سال گذشته محسوب می‌شود. این در حالی است که پخشان عزیزی و وریشه مرادی نیز همچنان با خطر اجرای حکم اعدام مواجه هستند.

این گزارش همچنین از افزایش فشار بر شهروندان افغانستانی در ایران خبر داده است. طبق آمار منتشرشده، دست‌کم ۸۰ شهروند افغانستانی در سال ۲۰۲۴ اعدام شده‌اند که این رقم نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش داشته است.

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در واکنش به این آمار گفت: «در شرایطی که توجه جهان به تنش‌های منطقه‌ای معطوف است، جمهوری اسلامی از این فرصت برای اجرای روزانه ۵ تا ۶ اعدام استفاده کرده تا با ایجاد رعب و وحشت، مخالفان داخلی را سرکوب کند.»

آمار اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب مخالفان و کنترل جامعه استفاده می‌کند. از سال ۲۰۱۰ تاکنون، بیش از ۸,۸۰۰ اعدام در ایران ثبت شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی