مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیوستن ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی موسوم به پالرمو را روز چهارشنبه، ۱۴ مه تصویب کرد.
ایرنا به نقل از هادی خانی، معاون وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی گزارش داده است: «وزارت امور خارجه هم روند الحاق به این کنوانسیون را در دستور کار قرار خواهد داد، ولی مهم این بود که مجمع تشخیص آن را به تصویب رساند.»
به گفته او، قرار است این مجمع در هفته آینده درباره پیوستن ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به سیافتی را در دستور کار قرار دهد.
مجلس شورای اسلامی در ژوئن ۲۰۱۸ لوایح دوگانه پالرمو و سیافتی را تصویب کرد، اما ده روز بعد علی خامنه ای این دو لایحه را غیرقابل قبول دانست و شورای نگهبان نیز این لواح را دارای اشکالات دانست و برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاد و این مجمع از تصویب لوایح یادشده خودداری کرد.
به گفته معاون وزیر اقتصاد، با تصویب پیوستن ایران به کنوانسیونهای سیافتی و پالرمو، «مسیر عادیسازی پرونده ایران» در گروه ویژه اقدام مالی هموارتر خواهد شد.
افایتیاف، نام اختصاری گروه ویژه اقدام مالی است که با هدف مقابله با پولشویی و مبارزه با حمایت مالی از تروریسم ایجاد شده است، این سازمان بیندولتی ۴۰ عضو دارد و مقر آن در پاریس است. ایران در فهرست سیاه این سازمان قرار دارد.
خبر آنلاین به نقل از مهدی رباطی، فعال بازار بورس درباره منافع پیوستن به افایتیاف نوشت: «میتوان پیشبینی کرد که پس از خروج ایران از لیست سیاه افایتیاف در بازار بورس، چند دسته از صنایع و به خصوص بخشهای مالی بازار مانند بانکها و بیمهها به طور مستقیم از این تحول سود ببرند. همچنین شرکتهای صادراتی و وارداتی همچون گروه فولادیها، معدنیها و خودروسازان به دلیل تسریع مبادلات پولی و تسهیل در فرایند واردات و صادرات، به صورت غیرمستقیم از این تصمیم سودهای زیادی خواهند برد. اتفاقات مثبتی که در مجموع باعث تقویت بازار بورس خواهد شد.»
عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد دولت پزشکیان در دسامبر سال گذشته به یکی از شبکههای تلویزیونی جمهوری اسلامی گفته بود که حتی اگر ایران این دو کنوانسیون را بپذیرد، باز هم مشخص نیست که بتواند از فهرست سیاه افایتیاف خارج شود.