Search
Asset 2

عراقچی: در حال بررسی هستیم که در دور بعدی مذاکرات با آمریکا شرکت کنیم یا نه

عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی مشخص نیست که در دور بعدی مذاکرات با آمریکا شرکت خواهد کرد یا نه.
(Alireza Masoumi/Isna.ir)

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است که هیئت مذاکره‌کننده ایرانی مشخص نیست که در دور بعدی مذاکرات با آمریکا شرکت خواهد کرد یا نه، اما جمهوری اسلامی با «زیاده‌خواهی» در پشت میز مذاکره مقابله خواهد کرد.

عباس عراقچی یک روز بعد از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی و گمانه‌زنی او درباره به نتیجه نرسیدن مذاکرات با دولت ترامپ، این سخنان را بیان کرد. او روز چهارشنبه ۲۱ مه به خبرنگاران در این مورد افزود: «ما هنوز در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا در آن تاریخ و در آن مکان، مذاکراتی مفید و سودمند می‌تواند برگزار شود یا خیر.»

به گفته او، موضع جمهوری اسلامی مشخص است؛ غنی‌سازی اورانیوم در ایران، با توافق یا بدون توافق آمریکا ادامه خواهد یافت.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی نیز حق جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی اورانیوم را خط قرمز تهران خوانده و افزوده است اگر جمهوری اسلامی به دنبال عدم غنی‌سازی اورانیوم در ایران بود، نیازی نداشت که در دهه‌های گذشته، تحریم‌های آمریکا را تحمل کند.

پیش از این مارکو روبیو وزیر خارجه ایالات متحده در آستانه دور سوم مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن در یک برنامه پادکستی گفته بود که جمهوری اسلامی می‌تواند به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست یابد، اما اجازه غنی‌سازی اورانیوم را در ایران ندارد و باید اورانیوم محدودشده را وارد کند، اما در صورتی که بر غنی‌سازی اورانیوم پافشاری کند، تنها کشوری در جهان خواهد بود که برنامه تسلیحاتی ندارد، اما مشغول غنی‌سازی اورانیوم است و این مشکل‌ساز است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، طی مصاحبه‌ای با شبکه آرژانتینی «La Nacion» در ماه مارس گذشته گفته بود: «اگر چه ایران سلاح هسته‌ای ندارد، اما بسیاری از فناوری‌های لازم برای ساخت آن را کسب کرده است. آنها مواد لازم برای ساخت بمب هسته‌ای را تولید کرده‌اند؛ اما برای ساخت یک کلاهک هسته‌ای به اجزای متعددی نیاز است که مهم‌ترین آن اورانیوم غنی‌شده است.»

رویترز نیز به نقل از سه منبع ایرانی گزارش داده است که تنش‌ها میان تهران و واشنگتن بر سر غنی‌سازی اورانیوم، مذاکرات هسته‌ای جاری را تحت تاثیر قرار داده است و در صورتی که تلاش‌ها برای حل اختلاف با آمریکا شکست بخورد، رهبر جمهوری اسلامی برنامه جایگزین مشخصی برای عبور از بحران ندارد.

این منابع افزوده‌اند با توجه به بن‌بست مذاکرات به دلیل خطوط قرمز متضاد، جمهوری اسلامی ایران ممکن است به چین و روسیه به‌عنوان «طرح ب» روی آورد، اما با توجه به جنگ تجاری پکن با واشنگتن و درگیری مسکو در جنگ اوکراین، به‌ نظر می‌رسد که برنامه پشتیبانی از تهران، متزلزل باشد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی