Search
Asset 2

نتانیاهو: اسرائیل «چاره‌ای» جز حمله به رفح ندارد

اسرائیل و حماس در آستانه توافق برای گروگان‌های اسرائیلی
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایگاه نظامی کریا در تل آویو، اسرائیل، در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ صحبت می‌کند. (Abir Sultan/Pool/AFP via Getty Images)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در سخنانی با گروهی متشکل از دو حزب کنگره آمریکا گفته است که اسرائیل «چاره‌ای ندارد» جز اینکه وارد رفح شود، زیرا «موجودیت این کشور در خطر است».

مقامات ارشد ایالات متحده و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در دیدارهای دوشنبه و سه‌شنبه، هیچ توافقی در مورد چگونگی پیشبرد عملیات اسرائیل در رفح به دست نیاوردند.

خبرگزاری «سی‌ان‌ان» به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی نوشته است که مذاکرات در سطح کاری در روزها و هفته‌های آینده ادامه خواهد داشت.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، همگی به گالانت گفتند که اسرائیل باید یک گزینه «جایگزین» برای حمله به رفح بیابد، که غیرنظامیان را به خطر نیاندازد.

به گزارش «سی‌ان‌ان» بنیامین نتانیاهو گفته که از زمان حمله حماس در هفتم اکتبر، اسرائیل از «همسویی قابل توجهی» با دولت بایدن برخوردار بوده، اما دیدگاه‌هایشان در مورد حرکت اسرائیل به رفح متفاوت است.

اسرائیل درباره حمله برنامه‌ریزی شده به شهر رفح در جنوب غزه، که در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در آن پناه گرفته‌اند، با انتقادات بین‌المللی مواجه شده است.

نتانیاهو پیشتر گفته بود که فلسطینیان غزه می‌‌‏توانند با چادرهای خود از رفح خارج شوند.

اختلافات اسرائیل و دولت بایدن درباره حمله به رفح

سطح روابط بنیامین نتانیاهو و جو بایدن، رئیس‌‌‏جمهور آمریکا در پی بروز اختلافات درباره حمله قریب‌الوقوع به رفح به پایین‌ترین سطح خود رسیده است.

نخست‌وزیر اسرائیل در گفتگو با گروهی از اعضای کنگره آمریکا گفته است که تا «پیروزی» در غزه و «به چنگ آوردن» رهبران ارشد حماس در این منطقه تنها «چند هفته دیگر» باقی مانده است.

او روز چهارشنبه در سخنان خود عنوان کرده «ما بسیاری از رهبران ارشد درجه سه و چهار حماس را کشته‌ایم. سایر رهبران درجه دو و یک را نیز می‌گیریم. این پیروزی نزدیک است. چند هفته دیگر مانده است.»

طبق گزارش «سی‌ان‌ان»، نتانیاهو میزبان هیاتی از  کنگره آمریکا بود که توسط گروه لابی طرفدار اسرائیل، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (AIPAC) در اورشلیم سازماندهی شده بود.

نتانیاهو برنامه سفر هیات اسرائیلی به واشنگتن را تغییر داد

اوایل این هفته، بنیامین نتانیاهو در اعتراض به رأی ممتنع آمریکا در رأی‌گیری شورای امنیت سازمان ملل، سفر برنامه‌ریزی شده یک هیات دولتی به واشنگتن را لغو کرد.

این قطعنامه که توسط ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت پیشنهاد شد، خواستار آتش‌بس فوری در ماه رمضان، آزادی بدون قید و شرط گروگان‌ها و گسترش جریان کمک‌ها به غزه شده بود.

کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد که نتانیاهو موافقت کرده است که سفر برنامه ریزی شده هیات اسرائیلی به واشنگتن برای گفتگو در مورد عملیات احتمالی رفح را تغییر دهد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی