اسرائیل روز شنبه از فلسطینیان در مناطق بیشتری از شهر رفح در جنوب غزه خواست تا آن مناطق را تخلیه کنند و به سمت آنچه که منطقه بشردوستانه توسعه یافته در المواسی مینامد بروند.
سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از ساکنان و آوارگان منطقه جبالیه در شمال غزه و ۱۱ محله دیگر در این منطقه خواست فورا به پناهگاههای غرب شهر غزه بروند.
وزارت بهداشت غزه که زیر نظر حماس است، اعلام کرده است که حداقل ۳۷ فلسطینی، که ۲۴ نفر از آنها از مناطق مرکزی غزه بودند، در حملات هوایی شبانه در سراسر این منطقه از جمله در رفح کشته شدند.
رویترز گزارش داده است که در رفح، ساکنان گفتهاند که دستور تخلیه جدید توسط ارتش اسرائیل مناطقی در مرکز شهر را پوشش میدهد و تردیدی باقی نمیگذارد که اسرائیل قصد دارد تهاجم زمینی خود را در آنجا گسترش دهد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که به فعالیتهای دقیق عملیاتی خود علیه جنگجویان حماس در شرق رفح و در سمت غزه از گذرگاه رفح ادامه میدهد.
علیرغم فشارهای شدید ایالات متحده و هشدار ساکنان و گروه های بشردوستانه، اسرائیل گفته است که به تهاجم به رفح، جایی که بیش از یک میلیون آواره در طول جنگ هفت ماهه به آن پناه بردهاند، ادامه خواهد داد.
مقامات اسرائیل میگویند برای دستیابی به هدف نهایی این جنگ، یعنی ریشهکن کردن کامل گروه تروریستی حماس در غزه باید منطقه رفح را پاکسازی کنند، در غیر اینصورت حماس در غزه باقی خواهد ماند و به عملیات تروریستی خود ادامه خواهد داد.
تانکهای اسرائیل روز جمعه جاده اصلی را که بخشهای شرقی و غربی رفح را تقسیم میکند به تصرف خود درآوردند و سمت شرقی را در حملهای محاصره کردند که باعث شد واشنگتن ارسال برخی کمکهای نظامی به متحد خود را متوقف کند.
اسرائیل می گوید بدون ریشه کن کردن هزاران جنگجوی حماس که معتقد است در رفح مستقر هستند، نمیتواند در جنگ پیروز شود.
بر اساس برآوردهای ارتش اسرائیل که روز شنبه منتشر شد، حدود ۳۰۰ هزار نفر از غزه تاکنون به سمت المواسی حرکت کردهاند.
این جنگ با حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز شد که بر اساس آمار اسرائیل، حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر گروگان گرفته شدند.
آخرین دستورات تخلیه چند ساعت پس از آن صادر شد که به نظر میرسید مذاکرات آتشبس با میانجیگری بین المللی در حال تزلزل بود و حماس گفت رد پیشنهاد آتشبس از سوی اسرائیل اوضاع را به حالت اول بازگرداند.
اسرائیل میگوید که میخواهد به توافقی دست یابد که بر اساس آن گروگانها در ازای آزادی اسرای فلسطینی در اسارت اسرائیل آزاد شوند، اما آماده پایان دادن به حمله نظامی نیست.
دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تحت فشار فزایندهای بر سر کارزار نظامی خود، از جمله از سوی متحد دیرینهاش ایالات متحده، قرار دارد.