مقامات نروژ به اسرائیل هشدار دادهاند که روابط بین دو کشور با تصمیم اورشلیم مبنی بر لغو وضعیت دیپلماتیک مقامات نروژی که با تشکیلات خودگردان فلسطین همکاری میکنند، آسیب خواهد دید.
وزارت امور خارجه اسرائیل به سفارت نروژ اطلاع داده بود که دیپلماتهای اعزامی به منطقه تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله نمیتوانند در قلمرو اسرائیل و تلآویو اقامت داشته باشند.
اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، روز پنجشنبه گفت: «تصمیم امروز روی روابط ما با دولت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تأثیر خواهد گذاشت. ما در حال بررسی تدابیر نروژ برای پاسخ به وضعیتی هستیم که دولت نتانیاهو ایجاد کرده است.»
او تصمیم اسرائیل را «افراطی» خواند و توضیح داد که این تصمیم «در درجه اول روی توانایی ما برای کمک به مردم فلسطین تأثیر میگذارد.»
آقای اید افزود: «ما باید مطمئن شویم که اسرائیل و نروژ بویژه با توجه به تنشهای منطقهای از کانالهای دیپلماتیک کارآمد برخوردارند.»
«نروژ همیشه دوست اسرائیل و مردم اسرائیل بوده و خواهد بود. در عینحال، نروژ در نقدِ اشغالگری، نحوه ادامه جنگ غزه و رنجی که این جنگ به غیرنظامیان فلسطینی تحمیل کرده، بیپرده موضع گرفته است.»
این سخنان پس از آن مطرح شد که وزارت امور خارجه اسرائیل به سفارت نروژ اطلاع داد که دیپلماتهای اعزامی به منطقه تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله نمیتوانند در قلمرو اسرائیل و تلآویو اقامت داشته باشند.
اسرائیل وزیر امور خارجه نروژ را از سفر به این کشور منع کرد
وزارت امور خارجه اسرائیل در نامهای به سفارت نروژ در تلآویو نوشته است: «اسرائیل به سفارت اطلاع میدهد که دولت اسرائیل دیگر نمایندگی نروژ در منطقه تشکیلات خودگردان فلسطین را به رسمیت نمیشناسد.»
وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد که اگر دیپلماتهای نروژی برای خدمت در دفتر نمایندگی نروژ به منطقه تشکیلات خودگردان فلسطین اعزام شوند، اسرائیل آنها را به رسمیت نخواهد شناخت.
در این بیانیه آمده است: «وضعیت دیپلماتیک مقامات نروژی در اسرائیل که برای خدمت در دفتر نمایندگی نروژ در منطقه تشکیلات خودگردان فلسطین به کار گرفته شدهاند، هفت روز پس از این اطلاعیه لغو خواهد شد.»
این اقدام در پی تصمیم وزارت امور خارجه اسرائیل مبنی بر عدم اجازه به اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ برای سفر به اسرائیل در ماه گذشته صورت گرفت.
اسرائیل میگوید که به سمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین پس از حمله هفتم اکتبر حماس، به این گروه تروریستی و اقداماتش در آن روز که به مرگ بیش از ۱۲۰۰ نفر و اسارت ۲۵۱ نفر انجامید، مشروعیت میدهد.