ارتش اسرائیل دستور تخلیه گسترده فلسطینیان از نیمه شرقی خان یونس را صادر کرده است. این دستور احتمالا نشانه آن است که نیروهای اسرائیلی میتوانند به زودی به شهر جنوبی غزه که در حال حاضر مملو از غیرنظامیان آواره است، دوباره حمله کنند.
به نوشته آسوشیتدپرس، ارتش اسرائیل به مردم گفته است که به مواسی نقل مکان کنند، منطقهای ساحلی که توسط ارتش اسرائیل بهعنوان منطقه امن تعیین شده و به یک اردوگاه خیمهای شلوغ و غیربهداشتی تبدیل شده است.
خبرگزاری فرانسه نوشت که دستور تخلیه زمانی صادر شد که اسرائیل، مدیر بیمارستانی را که زمانی بزرگترین بیمارستان غزه بود، پس از هفت ماه بازداشت بدون تفهیم اتهام یا محاکمه آزاد کرد.
اسرائیل مدعی شده بود که از این بیمارستان به عنوان مرکز فرماندهی حماس استفاده شده است، اما مقامات بهداشتی فلسطینی آن را رد کردهاند.
واکنشها به آزادی مدیر بیمارستان شفا
اوایل روز دوشنبه، اسرائیل مدیر بیمارستان اصلی غزه، محمد ابو سلمیه را آزاد کرد. او پس از بازداشت از نوامبر، زمانی که نیروهای اسرائیلی به بیمارستان شفا حمله کردند، بدون تفهیم اتهام یا محاکمه آزاد شد. پنجاهوپنج فلسطینی دیگر که در غزه بازداشت شده بودند نیز آزاد شدند.
ابو سلیمه گفت که او و سایر بازداشتشدگان تحت شرایط سخت و شکنجه بودند. اسرائیل چنین اتهاماتی را رد میکند.
تصمیم برای آزادی محمد ابو سلمیه، مدیر بیمارستان شفا سوالاتی را در مورد ادعاهای اسرائیل پیرامون این بیمارستان که نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز جنگ با حماس دو بار به آن حمله کردهاند، ایجاد کرد.
آزادی ابو سلمیه، غوغایی در سراسر طیف سیاسی اسرائیل برانگیخت. دفتر نخستوزیر بنیامین نتانیاهو آن را «یک اشتباه بزرگ» خواند.
وزرای دولت و رهبران اپوزیسیون ابراز خشم کردند و اصرار داشتند که ابو سلمیه در استفاده حماس از بیمارستان نقش داشته است، این در حالی است سرویسهای امنیتی اسرائیل به ندرت زندانیان را در صورتی که مشکوک به ارتباط با شبهنظامیان باشند، آزاد میکنند.
اسرائیل میگوید که در مراحل پایانی عملیات رفح است. هفته گذشته، ارتش همچنین به فلسطینیان در شمال شهر غزه دستور داد تا از محله شیجایه که از آن زمان درگیری شدید و آوارگی گسترده در آن جریان دارد، خارج شوند.
نتانیاهو روز دوشنبه گفت که ارتش اسرائیل در حال پیشرفت در جهت پایان دادن به مرحله نابودی حماس است.
اسرائیل جنگ را پس از حمله حماس در هفتم اکتبر آغاز کرد که در آن شبهنظامیان به جنوب اسرائیل یورش بردند، حدود ۱۲۰۰ نفر – اکثرا غیرنظامیان – را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را ربودند.
به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، از آن زمان، حملات و بمباران زمینی اسرائیل بیش از ۳۷۷۰۰نفر را در غزه کشته است. این آمار رسمی و تاییدشده نیست.
جنگ تا حد زیادی جریان غذا، دارو و کالاهای اساسی به غزه را قطع کرده است و مردم آنجا اکنون کاملاً به کمکهای بشردوستانه وابسته هستند.
دادگاه عالی سازمان ملل به این نتیجه رسیده است که «خطر نسلکشی» در غزه وجود دارد، اتهامی که اسرائیل قویا آن را رد میکند.