Search
Asset 2

جولیان آسانژ پس از توافق با دستگاه قضایی ایالات متحده از زندان انگلیس آزاد شد

بنیانگذار وبسایت افشاگر «ویکی‌لیکس» بر اساس یک توافق با ایالات متحده از زندان انگلیس آزاد شد. هواپیمای حامل او ساعتی پیش در فرودگاه بانکوک توقف کرد.
جولیان آسانژ هنگام ورود به دادگاه وست مینستر، ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ در لندن، انگلستان. (Jack Taylor/Getty Images)

بنیانگذار وبسایت افشاگر «ویکی‌لیکس» بر اساس یک توافق با ایالات متحده و تودیع قرار وثیقه از سوی دادگاه عالی انگلیس پس از پنج سال‌ حبس آزاد شد. هواپیمای حامل او ساعتی پیش در فرودگاه بانکوک توقف کرد. او در مسیر دادگاهی در یک جزیره در اقیانوس آرام است تا اتهام خود را بپذیرد و بدون مجازات بیشتر به استرالیا بازگردد.

حساب کاربری «ویکی لیکس» ساعاتی پیش با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: آسانژ پس از خروج از زندان فوق امنیتی لندن که پنج سال گذشته را در آن سپری کرده بود، سوار هواپیما شد.

به نوشته آسوشیتدپرس، استلا همسر جولیان آسانژ تایید کرد که هواپیمای حامل شوهرش در فرودگاه بین‌المللی دون موئنگ بانکوک فرود آمد. مقامات آنجا به آسوشیتدپرس گفتند که هواپیما قرار بود به سمت سایپان، پایتخت جزایر ماریانای شمالی، یک کشور مشترک المنافع ایالات متحده در اقیانوس آرام پرواز کند، جایی که انتظار می‌رود آسانژ روز چهارشنبه در دادگاه حاضر شود.

ویکی‌لیکس نوشته است که جولیان آسانژ در پی توافق با آمریکا، بریتانیا را ترک کرد تا در دادگاهی در جزایر ماریانای شمالی، اتهام خود را بپذیرد و با پذیرش آن بدون تحمل مجازات بیشتر به استرالیا بازگردد.

توافق جولین آسانژ با دستگاه قضایی ایالات متحده

جولین آسانژ با وزارت دادگستری آمریکا به توافق رسیده است تا ضمن اقرار به توطئه، از استرداد او به آمریکا اجتناب شود و به‌ازای مدتی که تاکنون پشت میله‌های زندان بوده است، آزاد گردد.

توافقنامه‌ای که در دادگاه منطقه‌ای جزایر ماریانای شمالی، از مناطق خودگردان آمریکا در غرب اقیانوس آرام، به امضا رسید نشان می‌دهد که آقای آسانژ به «توطئه جهت اکتساب و افشای اطلاعات دفاع ملی» متهم شده است.

نامه یکی از مقامات وزارت دادگستری به رامونا وی. مانگلونا، قاضی دادگاه منطقه‌ای جزایر ماریانای شمالی، نشان می‌دهد که آقای آسانژ قرار است صبح روز ۲۶ ژوئن در سایپان، پایتخت جزایر ماریانای شمالی، در دادگاه حاضر شود. انتظار می‌رود که آقای آسانژ در طول دادگاه به جرم خود اقرار کند.

متیو جی. مکنزی، «معاون بخش ضدجاسوسی در دایره امنیت ملی وزارت دادگستری» در این نامه نوشت که آقای آسانژ پس از اقرار به جرم به کشورش استرالیا بازگردانده می‌شود.

مکنزی نوشت: «خرسندیم از این‌که دادگاه به درخواست مشترک طرفین و با توجه به عدم تمایل متهم جهت سفر به آمریکا و همچنین نزدیکی دادگاه منطقه‌ای فدرال آمریکا به کشور استرالیا، قبول کرد که جلسات اقرار به جرم و صدور حکم را در یک روز به انجام برساند».

براساس مفاد توافقنامه، آقای آسانژ با توجه به ۶۲ ماهی که پیش‌تر در زندان بریتانیا سپری کرده است، دیگر متحمل حبس نخواهد شد.

آسانژ بیش از ۱۰ سال است که با استرداد به آمریکا مبارزه می‌کند. او قبل از گذراندن پنج سال زندان در بریتانیا، هفت سال نیز در سفارت اکوادور در لندن زندگی کرد و توانست که از اکوادور پناهندگی بگیرد تا اینکه پناهندگی‌ او لغو شد و ضمن خروج از سفارت تحت بازداشت قرار گرفت.

اتهام انتسابی علیه جولیان آسانژ چیست؟

جرمی که آقای آسانژ به آن اقرار خواهد کرد، به یکی از بزرگ‌ترین افشاگری‌های تاریخ آمریکا در زمینه اطلاعات محرمانه مربوط می‌شود.

او متهم است که به‌طور غیرقانونی به بردلی منینگ، تحلیلگر ارتش آمریکا، کمک کرده است تا به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده دسترسی پیدا کند. آقای آسانژ این اطلاعات را بعدها در وبسایت ویکی‌لیکس که خود تأسیس کرده بود، منتشر کرد.

ویکی‌لیکس مطالب مختلفی را درخصوص ارتش آمریکا و خاورمیانه منتشر کرد، از جمله ویدئویی به تاریخ ۲۰۰۷ که نشان می‌داد یک هلیکوپتر آپاچی آمریکایی به اشتباه به دو کارمند رویترز و چند غیرنظامی دیگر در عراق شلیک می‌کند.هویت منابع انسانی نیز در این اطلاعات آشکار بود.

وزارت دادگستری آمریکا در خلال ایراد اتهامات علیه آسانژ در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که «اقدامات آسانژ امنیت ملی آمریکا را به خوشامدِ دشمنان کشور به خطر انداخته و منابع انسانی قابل شناسایی ما را در معرض آسیب فیزیکی جدی و قریب‌الوقوع و بازداشت خودسرانه قرار داده است.»

حامیان آسانژ می‌گویند «او قهرمانی ساختارشکن است که به دلیل افشای رفتارهای نادرست دولت آمریکا قربانی شده است».

بردلی منینگ که اکنون چلسی نام دارد، پس از محکومیت به اتهامات متعدد، از جمله انتقال عمدی اطلاعات دفاع ملی که به واسطه دسترسی به کامپیوترهای دولتی آمریکا به دست آمده بود، به ۳۵ سال زندان محکوم شد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، حکم او را در سال ۲۰۱۷ تقلیل داد که با انتقاد جمهوری‌ خواهان آمریکا مواجه شد.

مقامات آمریکا از سال‌ها پیش به دنبال استرداد آقای آسانژ بوده‌اند تا او را در آمریکا تحت پیگرد قانونی قرار دهند.

جو بایدن در ماه آوریل اعلام کرد که در حال بررسی پایان دادن به پیگرد قانونی آسانژ است.

رابرت کندی، نامزد مستقل انتخابات، نیز گفته که درصورت پیروزی در انتخابات آقای آسانژ را عفو خواهد کرد.

مشخص نیست که کاخ سفید چه نقشی در امضای این توافقنامه داشته است اما اقرار احتمالی آسانژ و بازگشت او به زادگاهش، استرالیا، به مسیر پرماجرای حقوقی چند ساله او پایان خواهد داد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی